ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ


ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΠΙΡΗ

Κατεβάστε το αρχείο

8 Responses to ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

  1. Ο/Η Ζήσιμος Ιωαν. λέει:

    Κε Παπαδάκη,
    πολύ χρήσιμη η ιστοσελίδα σας, και αναμένω συνεχή βελτίωση.
    Είδα το πρόγραμμα για υπολογισμό της στάθμης θορύβου σε διάφορες αποστάσεις και έχω να σας επισημάνω ότι :
    Πράγματι ο εν λόγω τύπος ισχύει αλλά αφορά (ΠΡΟΣΟΧΗ) μόνον σημειακή ηχητική πηγή (δηλαδή ιδεατό σημείο) μετρημένη σε διάφορες υπαίθριες αποστάσεις, χωρίς να λαμβάνοντα υπ΄όψιν οι ανακλάσεις των κοντινών δομικών στοιχείων.
    Ένα Bar ή κέντρο διασκέδασης που έχει 5-6 ηχεία σε διάφορες διάσπαρτες θέσεις ΔΕΝ μπορεί να υπολογισθεί με την ανωτέρω μεθοδολογία, παρά μόνον μετά από αρκετά μέτρα.
    Για να μην σας ζαλίζω με λεπτομέρειες θεωρήστε ότι η πλησιέστερη απόσταση μέτρησης (R1) θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20-30 μέτρα (αναλόγως των φυσικών διαστάσεων του μετρούμενου χώρου) και η ζητούμενη ηχοστάθμη (R2) μπορεί να είναι όσο μακρυά θέλετε.
    Με τιμή
    Ι. Ζήσιμος
    ΗΧΟΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
    http://www.ΗΧΟΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.gr
    210-9315435

  2. Ο/Η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΥΛΑ λέει:

    Συγγνώμη για τη διακοπή του προηγούμενου μηνύματος ..
    Κε Παπαδάκη θα ήθελα να μου πείτε τις βαθμίδες ηχορύπανσης και την νομοθεσία που διέπει ανάλογα αν είναι αστική περιοχή ή όχι, τις αποστάσεις κλπ , αν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν τις νυχτερινές ώρες δυνατά μουσική μέχρι τις 8 το πρωί και αν ένα οpen bar μπορεί να παίζει το ίδιο … συνέχεια μουσική με ένταση όπως περιέγραψα προηγουμένως χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις των κείμενων διατάξεων…δυστυχώς ο φίλος του φίλου .. Το αστυνομικό τμήμα και ο δήμος συνεργάζονται άμεσα … γιατί στα παράπονα που έκανα στο δήμο ότι ετήσια καταβάλλονται οι εισφορές των ανταποδοτικών τελών μέσω των πληρωμών ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ κλπ ενώ από τις επιχειρήσεις που προανέφερα μόνο για το καλοκαίρι .. και μου απάντησαν τα παράπονα σας στην αστυνομία .. η αστυνομία απάντησε ο δήμος ..Τελικά ποιός ;
    Επόμενο είναι ο πολίτης να δεινοπαθεί και αντί να ηρεμούμε να ¨αρρωστήσουμε» και από ηχορύπανση και από μόλυνση του περιβάλλοντος…
    Πάντως η δουλειά που κάνετε είναι πολύ καλή …
    Σας ευχαριστώ
    Με εκτίμηση

    Παπαδοπούλου Κ.

  3. Καλημέρα

    αρμόδια Υπηρεσία για την ηχορύπανση από μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι η Υγειονομική Υπηρεσία που ανήκει διοικητικά το κατάστημα αλλά και η Ελληνική Αστυνομία . Δεν υπάρχει διαβάθμιση ηχορύπανσης … τα καταστήματα με ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (έτσι ονομάζεται η άδεια για την μουσική ) οφείλουν να έχουν μέγιστη ηχοστάθμη μέχρι 80 db ενώ στα κέντρα διασκέδασης 100 db

    Ο σχετικός νόμος :

    Α5/3010/85 Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων.
    Σκοπός : (άρθ. 1)
    Ορισμοί : (άρθ. 2)
    Απαιτούμενη ηχομόνωση : (άρθ. 3)
    Επιτρεπόμενη ηχητική στάθμη λειτουργίας : (άρθ. 4)
    Προστασία από κτυπογενείς θορύβους : (άρθ. 5)
    Υπαίθρια κέντρα διασκέδασης & υπόλοιπα καταστήματα με μουσική : (άρθ. 6)

  4. Ο/Η margarita697 λέει:

    καλησπέρα σασ ,κοντεύω 3 χρόνια άυπνη ο λόγος ένας ήχος ο οποίος προέρχεται από τα μηχανήματα του πρατηρίου άρτου που είναι στο ισόγειο της πολυκατοικιασ .ο ήχος ειναι κρυπτογενής ,και μεταφέρεται μέσο μπετόν μίας και έχει βιδώσει χωρίς καμία μόνωση σύστημα εξαερισμού και ψυκτικά μηχανήματα στον τοίχο. παρακαλώ πολύ δώστε μου μια κατεύθυνση σε ποια υπηρεσία να κατευθυνθώ εκτός από το υπεκα (μέτρηση με νετεσιμπελομετρο με ανοικτά παράθυρα ) που ήρθε και είναι ακριβώς στο όριο λένε .

  5. Καλησπέρα

    αυτή η περίπτωση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Υγειονομικής Υπηρεσίας αλλά στην Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφέρειας ή και στην Δ/νση Περιβάλλοντος

  6. Ο/Η mia sam λέει:

    καλημέρα σας.. έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την εκκλησία η οποία βρίσκεται στο όμορο οικοδομικό τετράγωνο με τα σπίτια μας.. η καμπάνα χτυπάει καθημερινά από τις 7 το πρωί, αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα αρκετά δυνατά!!.. εκτός αυτού ολόκληρη η λειτουργία της Κυριακής, μεταδίδεται με μεγάφωνα αρκετά δυνατά επίσης!!! έχω ήδη μιλήσει με την εκκλησία, το συνήγορο του πολίτη και το αστυνομικό τμήμα.. και φυσικά έχω κάνει έρευνα και στο διαδίκτυο.. τελικά μου είπαν πως πρέπει να απευθυνθούμε στους αρμόδιους για τον έλεγχο μηχανολογικού θορύβου, δλδ στην Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας (?) καθώς και στο Τμήμα Καταπολέμησης Θορύβου του ΥΠΕΚΑ ( το οποίο πλέον δεν φαίνεται να υφίσταται)..
    ψάχνοντας τις διευθύνσεις των Υπηρεσιών, βρήκα εσάς..
    μήπως γνωρίζεται, που ακριβώς πρέπει να απευθυνθούμε??? τα τμήματα των αρμόδιων Υπηρεσιών, ώστε να βρούμε τις διευθύνσεις τους..
    σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

  7. Καλημέρα

    Η υγειονομική νομοθεσία ορίζει ρητά θέματα που άπτονται της ηχορύπανσης από την χρήση μουσικής στα ΚΥΕ. Αρμόδια είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για την περίπτωση που μου αναφέρετε.

  8. Ο/Η Chrisa Mark λέει:

    Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για τα βήματα που πρέπει να κάνω για καταγγελία. Απέναντι από την πολυκατοικία μας υπάρχει κατάστημα εστίασης το οποίο έχει βγάλει αεραγωγό στην ταράτσα της πολυκατοικίας που στεγάζεται, ο οποίος όμως καθόλες τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος βγάζει καυσαέρια των οποίων η μυρωδιά διαχύεται πολύ έντονα μέσα στα σπίτια και ο θόρυβος που κάνει είναι συνεχόμενος και ακούγεται μέχρι και στο σπίτι μέσα το οποίο είναι απέναντι. Επί 2 χρόνια προσπαθούμε να συννενοηθούμε με τον ιδιοκτήτη ο οποίος κάνει κάτι μικροεπισκευές, αλλά δεν υπάρχει καμία λύση. Έχουμε μαζέψει υπογραφές για καταγγελία και σκεφτόμαστε να απευθυνθούμε στο υγειονομικό, διεύθυνση περιβάλλοντος, πολεοδομία και αστυνομία. Τι θα μας συμβουλεύατε; /ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.