Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔ Α/36464/547/2023ΦΕΚ 2217/Β/6-4-2023 Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού για τα ελαστικά οχημάτων σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 72 του ν. 4819/2021.


3.10 Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας η μονάδα εφαρμόζει με ευθύνη της πρόγραμμα παρακολούθησης κουνουπιών με ιδιαίτερη έμφαση στα χωροκατακτητικά είδη Aedes albopictus και Aedes aegypti, τουλάχιστον μία φορά ανά διετία. (α) Η παρακολούθηση του πληθυσμού και του είδους των κουνουπιών να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επιστήμονες με την εφαρμογή μεθόδων επιστημονικά αποδεδειγμένων για την αποτελεσματικότητα τους. Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης να διατηρούνται από την μονάδα σε κατάλληλο αρχείο, το οποίο να είναι άμεσα διαθέσιμο στους αρμόδιους φορείς δημόσιας υγείας σε περίπτωση που ζητηθεί. (β) Βάσει των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης και σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες εξειδικευμένων επιστημόνων, η μονάδα με ευθύνη της να εφαρμόζει, εφόσον απαιτείται, πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, το οποίο να υλοποιείται από εταιρεία, η οποία έχει προβεί σε αναγγελία έναρξης επαγγελματικής χρήσης βιοκτόνων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.