Άρθρο 18 Τοίχοι


Τοίχοι 

 

1.   Οι επιφάνειες των τοίχων των καταστημάτων και εργαστηρίων τροφίμων ή ποτών θα είναι λείες και, μέχρι 2μ. τουλάχιστον ύψος, αδιαπότιστες  (επικάλυψη με εφυαλωμένα πλακίδια πορσελάνης ή άλλο κατάλληλο, αδιαπότιστο, λείο  και ανθεκτικό ύλικό, ή χρωματισμός με ελειόχρωμα ή πλαστικό χρώμα, κατόπιν σχετικής επεξεργασίας, ώστε να γίνουν λείες και αδιαπότιστες, αναλόγως του είδους των χώρων του καταστήματος ή εργαστηρίου και σύμφωνα με τις ειδικες διατάξεις της παρούσας και άλλων σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων). Οι λοιπές επιφάνειές τους θα υδροχρωματίζονται.

Ορισμένοι χώροι καταστημάτων ή εργαστηρίων τροφίμων μπορεί να εξαιρεθούν από το να είναι αδιαπότιστες οι επιφάνειες των τοίχων τους, εφόσον τούτο αναφέρεται ρητώς στις ειδικές διατάξεις της παρούσας ή άλλης Υγειονομικής Διατάξεως.

Στα υποκείμενα σε αγορανομική κατάταξη καταστημάτα, αν από την ισχύουσα Αγορανομική Νομοθεσία προβλέπονται αυστηρότεροι όροι για τον χρωματισμό των τοίχων τους, εφαρμόζονται οι διατάξεις της Νομοθεσίας αυτής.

2.   Οι επιφάνειες των τοίχων θα χρωματίζονται με ανοικτά χρώματα, με ιδιαίτερη προτίμηση στο λευκό με ελαφρά απόκλιση προς οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας του καταστηματάρχη. Ο χρωματισμός των επιφανειών των τοίχων με σκούρα χρώματα απαγορεύεται. 

2 Responses to Άρθρο 18 Τοίχοι

  1. Ο/Η Κωνσταντίνος Γεωργάς λέει:

    Στο ισόγειο του κτιρίου όπου κατοικούμε βρισκεται κατάστημα που δεν λειτουργεί απο δεκαετίας. Η γυάλινη πρόσοψη είχε τότε αντικατασταθεί από νοβοπαν προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες, που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να επικολλώνται αφίσσες και να έχει δημιουργηθεί εστία ρύπανσης και μόλυνσης που υποβαθμίζει αισθητικά και απαξιώνει το κτίριο συνολικά. Το ερώτημα είναι εάν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει το δικαίωμα να το διατηρεί σε αυτή την κατάσταση, ή αν υπάρχουν πολεοδομικές διατάξεις που τον υποχρεώνουν να επανατοποθετήσει την τζαμαρία. Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στο μέσον κεντρικής πλατείας προαστείου της Αθήνας, και η εικόνα θίγει και προσβάλλει όχι μόνο εμάς που κατοικούμε εκεί, αλλά και όσους περνούν μπροστά από το κτίριο ή απολαμβάνουν τον καφέ τους στα γύρω καταστήματα.
    Θα ήμουν υπόχρεος εάν μου δίνατε μία σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση.

  2. Καλημέρα κ. Γεωργά

    Έχω τις γνώσεις και την εμπειρία θεμάτων αρμοδιότητας Δ.νσεων Δημόσιας Υγείας .
    Στην περίπτωση λοιπόν που απευθυνόσασταν σε μας θα διενεργούσαμε αυτοψία . Αν μετά από αυτή την αυτοψία κρίναμε ότι κινδύνευε η Δημόσια Υγεία θα ακολουθούσαν ενέργειες προς τους ιδιοκτήτες για να εκλείψουν οι ανθυγιεινές εστίες καθώς και η όποια αισθητική ρύπανση .
    Δυστυχώς δεν υπάρχει σαφής υγειονομική διάταξη για αυτό το πρόβλημα και μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας το έθεσε στον Υπουργό Υγείας ώστε να νομοθετηθεί διάταξη που να αφορά εγκαταλελειμμένες εστίες που καταλήγουν να είναι ανθυγιεινές και να κατοικούνται από παράνομους μετανάστες με άθλιες συνθήκες υγιεινής .
    Πολεοδομικά θέματα δεν γνωρίζω πέρα από τα βασικά που χρειάζονται στην εργασία μου , οπότε σε όποιο πολεοδομικό θέμα ρωτάτε δεν μπορώ να σας απαντήσω .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.