Μελισσοκομία


6 Responses to Μελισσοκομία

  1. Ο/Η Δημήτρης Σταματίου λέει:

    Είμαι νέος, ελπιδοφόρος μελισσοκόμος. Θα ήθελα να μάθω εαν μπορώ να «ανοίξω» πρατήριο μελιού για να πουλάω κυρίως χύμα μέλι εποχής. Εδώ και δύο χρόνια η παραγωγή μου έχει πιστοποιηθεί βιολογική, αλλά δεν έχω ακόμα βρεί την καλύτερη διέξοδο γστην αγορά.
    Μπορώ βέβαια να πουλώ χοντρικής σε εταιρία ή σε συσευαστήριο μελιού, αλλά θα έχω υψηλότερη υπεραξία εαν το δίνω μέσα από δικό μου νόμιμο (με απόδειξη αγοράς) προτήριο. Αγαπητέ κύριε Παπαδάκη διαφωτήστε με. Ευχαριστώ και καλή χρονιά.

  2. Καλημέρα

    η αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει αλλάξει και δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρήσεων ( τουλάχιστον αυτή η προοπτική υπάρχει ) .
    Το άρθρο που θεωρώ ότι θα ανήκει η δικιά σας επιχείρηση είναι :ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου

    Επιχειρήσεις λιανικής & Χονδρικής διάθεσης τροφίμων & ποτών
    Οι επιχειρήσεις λιανικού & χονδρικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, διαθέτουν πάσης φύσεως τρόφιμα και ποτά τα οποία προέρχονται από νόμιμες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

    Οι χώροι όπου στεγάζονται οι ανωτέρω επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν τους όρους υγιεινής που απαιτούνται για τον τομέα δραστηριότητας και το είδος του τροφίμου που διαχειρίζονται.

    Είμαι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες .
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  3. Ο/Η Δημήτρης Σταματίου λέει:

    Καλημέρα,
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας!
    Δημητριος

  4. Ο/Η Vasilis Papadopoulos λέει:

    Καλησπέρα,
    Είμαι μικρός μελισσοκόμος-παραγωγός και πρόσφατα νοίκιασα ένα μικρό ισόγειο μαγαζί εντός πόλεως για να το έχω ως αποθήκη. Θέλω δηλαδή εκεί να αποθηκεύω κηρήθρες, κυψέλες και να έχω τα εργαλεία-μηχανήματα για να βγάζω το μέλι και να το συσκευάζω. Μέχρι στιγμής αυτά τα έκανα στο σπίτι μου αλλά δεν πήγαινε άλλο να έχω εργαστήριο-σπίτι δύο σε ένα. Υπάρχει θέμα με το γεγονός ότι αποθηκεύω μέλι σε τέτοιο χώρο? (Ξέρω ότι απαγορεύεται από αυτόν τον χώρο να πουλήσω μέλι σε κάποιον περαστικό, καθώς είναι ως αποθήκη δηλωμένος και όχι κατάστημα.) Γενικά ο χώρος είναι καθαρός, με πλακάκια στο δάπεδο.
    Ευχαριστώ πολύ!

  5. Καλησπέρα

    ζητώ συγγνώμη και από εσάς αλλά κάποια παλαιότερα ερωτήματα μου διέφυγαν …

    όταν αποθηκεύουμε τρόφιμα ή ποτά προκειμένου να διατεθούν σε πελάτες απαιτείται άδεια … Δεν γνωρίζω αν προκύπτει κάποια απαλλαγή ως παραγωγός από άλλη νομοθεσία πλην της υγειονομική.

  6. Ο/Η Ioannis Rigoulis λέει:

    καλησπέρα εχω μια αδια στασιμο εμποριο παραγωγος .είμαι επαγελματιας μελισσοκομοσ .εχω κανει ένα σπιτακι ξυλινο για να πουλαω μελι τα χαρτια τα εχω όλα ο δημοσ με εχει παραχοριση μεροσ μπορω να πουλαω μελι σε στεγασμενο σπιτακι για υπαρχει καπιο προβλιμα ??? ευχαριστω πολύ περιμενω απαντιση

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.