ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90


Παρασκευή κρέπας:

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90

α. Η κρέπα (παρασκεύασμα χυλού, από αλεύρι, γάλα, αυγά, βούτυρο), που ψήνεται ή τηγανίζεται, ανήκει στα παρασκευάσματα που μπορούν να προσφέρονται κυρίως στα αναψυκτήρια καταστήματα του άρθρου 39 και στα αναψυκτήρια χωρίς καθίσματα του άρθρου 42 της Α1β/8577/83 ΥΔ, ανάλογα με την προσφορά της σε καθισμένους ή περαστικούς. Ακόμα παρασκευή και προσφορά κρέπας μπορεί να γίνεται και στις πιτσαρίες του άρθρου 38 και τα ζαχαροπλαστεία του άρθρου 39 της παραπάνω ΥΔ ανάλογα με το είδος γέμισης της κρέπας (φαγητού ή γλυκού ).

β. «Οσον αφορά το εμβαδόν του παρασκευαστηρίου των παραπάνω καταστημάτων αυτό πρέπει να είναι το απαιτούμενο στα καταστήματα αυτά, δεδομένου ότι το ψήσιμο ή το τηγάνισμα της κρέπας είναι διαδικασία παρασκευής και κατά συνέπεια τα καταστήματα που την προσφέρουν δεν απαλλάσσονται από το να διαθέτουν χώρο παρασκευαστηρίου, εκτός και αν τα είδη προέρχονται (ψημένα ή τηγανισμένα) από νομίμως λειτουργούντα εργαστήρια.

Στην περίπτωση που τα παραπάνω είδη μεταφέρονται ημιτελή στο κατάστημα, όπου τελικά θα ψηθούν, προερχόμενα από τα παραπάνω εργαστήρια, τότε ο χώρος πώλησης θα αυξάνεται κατά 3τμ (περίπτωση άρθρου 42 παρ. 5γ)

3 Responses to ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90

  1. Ο/Η Χριστινα Αντωναρου λέει:

    Καλησπερα.Θα ηθελα να μαθω αν θα μπρουσα στο καταστημα μου με αδεια καφετερεια -σνακ μπαρ χωρις παρασκευαστηριο μπορω να να φτιαχνω κρεπες με κρεπιερα ειτε ηλεκτρικη ειτε γκαζιου.Η προηγουμενη αδεια που ειχε το καταστημα ηταν καφετερια και πριν απο λιγο καιρο εγινε η μετατροπη της αδειας.Αν δεν με καλυπτει αυτη η αδεια θα σας παρακαλουσα να μου μπροτεινετε τι να κανω για να μπορω να βαλω και κρεπες στον καταλογο μου.

  2. Καλησπέρα, διαθέτουμε ζαχαροπλαστείο μετ’εργαστηρίου με τραπεζοκαθίσματα και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να συμπεριλάβουμε και παραγωγή κρέπας στον κατάλογο των προιόντων μας τόσο για καθίμενους όσο και περαστικούς πελάτες.
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντηση! Συγχαρητήρια για το πόσο βοηθάτε τον κόσμο με το blog σας.

  3. Κοιτάξτε

    η νέα υγειονομική διάταξη δεν περιγράφει αναλυτικά τα τρόφιμα που παράγει κάθε δραστηριότητα, άλλωστε σκοπός της ήταν να τα ενοποιήσει και να μην υπάρχουν αυτές οι εξειδικεύσεις κατατάσσοντας πλέον ως Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος(ζεστής και κρύας κουζίνας).
    η ΠΑΛΙΆ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΑΝΈΦΕΡΕ: Η κρέπα (παρασκεύασμα χυλού, από αλεύρι, γάλα, αυγά, βούτυρο), που ψήνεται ή τηγανίζεται, ανήκει στα παρασκευάσματα που μπορούν να προσφέρονται κυρίως στα αναψυκτήρια καταστήματα του άρθρου 39 και στα αναψυκτήρια χωρίς καθίσματα του άρθρου 42 της Α1β/8577/83 ΥΔ, ανάλογα με την προσφορά της σε καθισμένους ή περαστικούς. Ακόμα παρασκευή και προσφορά κρέπας μπορεί να γίνεται και στις πιτσαρίες του άρθρου 38 και τα ζαχαροπλαστεία του άρθρου 39 της παραπάνω ΥΔ ανάλογα με το είδος γέμισης της κρέπας (φαγητού ή γλυκού ).

    Επομένως εφόσον διαθέτει παρασκευαστήριο θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό πάντως είναι καθαρά προσωπική μου άποψη και δεν είναι δεσμευτική.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.