ΑΡΘΡΟ 2
ΟΡΙΣΜΟΙ
1. Υγειονομικές υπηρεσίες καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικού Ελέγχου που βρίσκονται στις έδρες των Περιφερειών & των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας ανεξάρτητα από τη διοικητική τους δομή.
2. Υγειονομικοί επιθεωρητές καλούνται οι Υγειονομικοί υπάλληλοι (Υγιεινολόγοι Τ.Ε/ Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Ιατροί Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ και Π.Ε Υγιεινολόγοι Μηχανικοί) των αρμόδιων Δ/νσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών & των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, οι οποίοι ασκούν Υγειονομικούς ελέγχους και εφαρμόζουν την κείμενη Νομοθεσία.
3. Υγειονομικός έλεγχος για την εφαρμογή της παρούσας είναι η λεπτομερής εξέταση από τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες των τροφίμων ζωικής ή φυτικής προελεύσεως και των ποτών, καθώς και των αντικειμένων, των χώρων και των εγκαταστάσεων, που παρουσιάζουν υγειονομικό ενδιαφέρον, όπως
αναλυτικά περιγράφονται στο άρθρο 3 της παρούσας , προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση λοιμογόνων παραγόντων και να διαπιστωθούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία
4. Επιχείρηση Υγειονομικού ενδιαφέροντος νοείται στην παρούσα, κάθε κατάστημα ή επιχείρηση ή εργαστήριο ή δραστηριότητα που αφορά είτε τρόφιμα & ποτά, είτε παροχή υπηρεσιών.
5. Επιχείρηση τροφίμων και ποτών: Κάθε επιχείρηση Δημόσια ή Ιδιωτική, κερδοσκοπική ή μη, η οποία ασκεί οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες που συνδέονται με την μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και διάθεση τροφίμων και ποτών.
5. Α Επιχειρήσεις παρασκευής ή/και συσκευασίας: Όλες οι μεταποιητικές δραστηριότητες, εργαστήρια ή εργοστάσια τροφίμων και ποτών που ασκούν οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες παρασκευής τροφίμων και ποτών ή μεταποίησης ή δραστηριότητες συσκευασίας τροφίμων και ποτών ή και τις δυο, με ή χωρίς απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό .
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται:
Προϊόντα οικοτεχνίας (τοπικά παραδοσιακά προϊόντα) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υ.Α 4912/120862(ΦΕΚ Β’2418/17-11-2015)
Τα Catering, τα οποία είναι εργαστήρια παρασκευής, επεξεργασίας αποθήκευσης ή και διάθεσης τροφίμων ή και ποτών που προορίζονται για οποιονδήποτε χώρο επιλέξει ο ενδιαφερόμενος (π.χ γαμήλιες δεξιώσεις κλπ) ή για τροφοδοσία άλλων επιχειρήσεων για μεταπώληση.
Επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης εμφιαλωμένου νερού, πάγου, αναψυκτικών και χυμών: Περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιείται παραγωγή πάγου, εμφιάλωση νερού, παραγωγή επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία αναψυκτικών και χυμών . Οι επιχειρήσεις αυτές υπόκεινται στις απαιτήσεις της κείμενης Ενωσιακής και Εθνικής νομοθεσίας καθώς και στους γενικούς όρους της παρούσας.
Οι επιχειρήσεις παραγωγής υλικών και αντικειμένων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (περιέκτες τροφίμων, κ.λ.π.): Αφορά τον Υγειονομικό έλεγχο του χώρου όπου παρασκευάζονται, αποθηκεύονται και διατίθενται τα υλικά και αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.
Επιχειρήσεις αρτοποιητικής νομοθεσίας: Περιλαμβάνονται τα αρτοποιεία και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης.
5.Β Διανομείς-Μεταφορείς: Περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες διάθεσης πριν από το στάδιο της λιανικής πώλησης (ιδίως εισαγωγή, χονδρική πώληση, αποθήκευση κατά την χονδρική πώληση , χονδρεμπόριο
πολλαπλών δραστηριοτήτων) σε συνθήκες -ψύξης, κατάψυξης ή θερμοκρασίας-περιβάλλοντος .
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται:
Επιχειρήσεις αποθήκευσης ( κέντρα αποθήκευσης και διανομής)
Επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου( με ασκούμενη δραστηριότητα χονδρικό εμπόριο σε επιχειρήσεις Λιανικής διάθεσης)
Καταστήματα cash &carry(κύρια δραστηριότητα χονδρικό εμπόριο με δυνατότητα λιανικής διάθεσης ) Στις επιχειρήσεις αυτές μπορούν να διατηρούνται και να διανέμονται μη τρόφιμα, είδη οικιακής
χρήσεως, ευρείας κατανάλωσης οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού.
Οι επιχειρήσεις αυτές ασκούν ως κύρια δραστηριότητα τη χονδρική διάθεση των προϊόντων ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν λιανικώς ορισμένες ποσότητες, εφόσον αυτό δεν αντίκειται σε άλλες διατάξεις.
Οχήματα μεταφοράς: Όλες οι δραστηριότητες μεταφοράς τροφίμων και ποτών, με οχήματα μεταφοράς που ανήκουν είτε σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, είτε σε ιδιώτη διανομέα.
5.Γ.Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου: Οι επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών πάσης φύσεως, τα οποία προέρχονται, είτε από νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις, είτε παρασκευάζονται σε τμήματα αυτών. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι:
Υπεραγορές τροφίμων, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες ποτών , ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, πρατήρια άρτου, πρατήρια πώλησης ετοίμων φαγητών, πτηνοπωλεία, αυγοπωλεία, καταστήματα πρατήρια κατεψυγμένων προϊόντων, καταστήματα αλλαντοποιίας και τυροκομίας, καφεκοπτεία, πρατήρια ελαίων και λιπών, πρατήρια ειδών ζαχαροπλαστικής/ γαλακτοπωλεία/μπουγατσάδικα με παρασκευαστήριο για ιδία χρήση, λαϊκές αγορές καθώς και όλες οι πωλήσεις μέσω στάσιμου υπαίθριου εμπορίου (μικροπωλητές, κ.λπ.), και η πώληση τροφίμων και ποτών σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, η πώληση τροφίμων και ποτών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και η πώληση επί αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις διατάξεις περί άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος & άλλες διατάξεις ν.4264/τ.Α 118/15-5-14, όπως κάθε φορά ισχύει.
Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις μηχανημάτων αυτόματης πώλησης τροφίμων και ποτών, η πώληση καφέ πάσης φύσεως σε διερχόμενους πελάτες από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιείων, τα αμιγή πρατήρια άρτου & τα καφεκοπτεία καθώς και η πώληση τυποποιημένων τροφίμων /ποτών σε εμπορικά καταστήματα.
Οι επιχειρήσεις της ως άνω κατηγορίας ασκούν ως κύρια δραστηριότητα τη λιανική διάθεση των προϊόντων τους με δυνατότητα διανομής.
5.Δ. Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης οι επιχειρήσεις στις οποίες παρασκευάζονται ή και προσφέρονται σε καθήμενους ή περαστικούς πελάτες ή διανέμονται εκτός της επιχείρησης κάθε είδους τρόφιμα ή ποτά, καθώς επίσης οι επιχειρήσεις στις οποίες παρέχονται υπηρεσίες αναψυχής με συνοδεία φαγητού ή ποτού. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι χώροι μαζικής εστίασης των σχολικών κυλικείων, νοσοκομείων, ξενοδοχείων και γενικά τουριστικών εγκαταστάσεων, κατασκηνώσεων, βρεφονηπιακών σταθμών, κλινικών και λοιπών Ιδρυμάτων, καθώς και οι χώροι μαζικής εστίασης στα πάσης φύσεως μεταφορικά μέσα (τραίνα, πλοία, αεροπλάνα κ.λπ.) ή μετασκευασμένα αντίστοιχα μεταφορικά μέσα.
Οι επιχειρήσεις αυτές δεν δύναται να ασκούν μεταπώληση ή να καλύπτουν εκδηλώσεις σε χώρους εκτός της επιχείρησής τους.
Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης περιλαμβάνονται:
5. Δ.1 Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης πλήρους επεξεργασίας(πλήρους γεύματος) : επιχειρήσεις που διαθέτουν τρόφιμα τα οποία παρασκευάζονται με πολλούς και σύνθετους χειρισμούς στην ίδια την
επιχείρηση ή τρόφιμα που προέρχονται από νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις.
Στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν τα εστιατόρια, ψητοπωλεία, ψαροταβέρνες, ταβέρνες, σνακ μπαρ, ουζερί, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία με παρασκευαστήριο, Οβελιστήρια, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία με παρασκευαστήριο.
5.Δ.2 Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης μερικής επεξεργασίας (πρόχειρου γεύματος) : περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τρόφιμα τα οποία παρασκευάζονται με απλές διεργασίες.
Στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν τα αναψυκτήρια, μπουγατσάδικα, γαλακτοπωλεία, λουκουματζίδικα (για καθήμενους πελάτες), σχολικά κυλικεία, κυλικεία, παγωτοπωλεία, καφενεία. καφετέριες, ιντερνέτ καφέ ,μπαρ, open bar
5.Δ.3 Στεγασμένοι και υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων 5.Δ.4 Κέντρα διασκέδασης
5. Δ.5 Επιχειρήσεις παρασκευής και προσφοράς τροφίμων και ποτών σε κινητούς ή προσωρινούς
χώρους:
Οι επιχειρήσεις στις οποίες παρασκευάζονται με απλές διεργασίες και διατίθενται τρόφιμα και ποτά. Στην κατηγορία περιλαμβάνονται: οι καντίνες (αυτοκινούμενες ή μη), σκηνές, πάγκοι, περίπτερα εκθέσεων, τροχήλατα οχήματα πάσης φύσεως σε εκθέσεις, αγορές, πανηγύρια, πλατείες κ.λ.π καθώς και η υπαίθρια παρασκευή ή/και διάθεση τροφίμων και ποτών (street food), πλανόδιοι μικροπωλητές, κ.λ.π., τηρώντας τις διατάξεις περί πλανόδιου -υπαίθριου εμπορίου ,όπως κάθε φορά ισχύουν.
6. Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος : Οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες που με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να επηρεάσουν τη Δημόσια Υγεία και λειτουργούν ως αμιγείς ή μικτές με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ή άλλες επιχειρήσεις π.χ (κομμωτήρια, γυμναστήρια, κ.λ.π.)
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
-
Προστεθείτε στους 4.532 εγγεγραμμένους.
Επιλογές
Δημιουργός – ιδιοκτήτης – διαχειριστής
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΚρήτηςΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 24-11-2010
- 6.827.447 προβολές
1142 – Γραμμή καταγγελιών και πληροφόρησης για το κάπνισμα Διακοπή του καπνίσματος
Κατηγορίες άρθρων
- 6 – 44 Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου (16)
- Forum (2)
- HACCP (6)
- Έγγραφα ερωτήματα – απαντήσεις (11)
- Απόψεις (13)
- Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις (33)
- Αρθρογραφία (2)
- Ασφάλεια τροφίμων (416)
- Ακτές Κολύμβησης (10)
- Ακτινοβολίες (7)
- Ανακύκλωση (6)
- Ανακλήσεις τροφίμων (52)
- Γενικά (646)
- Δημόσια Υγεία – Υγιεινή (366)
- Δημόσιο (100)
- Δημόσιοι Υπάλληλοι (134)
- Διατροφή (194)
- Διαχείριση αποβλήτων (12)
- Διαγράμματα ροής (1)
- Επόπτες Δημόσιας Υγείας (223)
- Επιστήμες (14)
- Επισήμανση τροφίμων (1)
- Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (3)
- Επικίνδυνα απόβλητα (1)
- Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια (288)
- Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (6)
- ΕΔΥΠΥ (7)
- ΕΦΕΤ (49)
- Εγκύκλιοι (273)
- Εκδόσεις (39)
- Εκδηλώσεις (2)
- Ελαιουργεία (8)
- Ηχορύπανση (5)
- Ημερίδες (2)
- Θέσεις Εργασίας – Βιογραφικά (15)
- Κάπνισμα (181)
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (59)
- Καταγγελίες πολιτών (1)
- Κινητά καταστήματα (2)
- Κλιματική αλλαγή (2)
- Κολυμβητικές δεξαμενές (5)
- Νέα γρίπη (52)
- Νομοθεσία (290)
- Νομοθεσία υπό Διαβούλευση (65)
- Ορθομοριακή Διατροφή (1)
- Πρωτόκολλο συνεργασίας επιθεωρητών Κύπρου – Κρήτης (2)
- Προγράμματα (32)
- Πόσιμο νερό (46)
- Παιδικές κατασκηνώσεις (8)
- Περιβάλλον (189)
- Πιστοποιητικά πλοίων (7)
- Ρύπανση (21)
- Ραδιενέργεια (18)
- Συμβουλές ημέρας (1)
- Συνεντεύξεις (4)
- Σχολική υγιεινή (55)
- Σκουπίδια (37)
- Τρόφιμα (11)
- Υγρά απόβλητα (38)
- Υγεία (899)
- Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας (50)
- Φωτογραφία ημέρας (2)
- Φαινόμενο Θερμοκηπίου (54)
- Ψυχική Υγεία (55)
- SARS-CoV-2 (262)
- Shipsan trainet (11)
Δημοφιλή άρθρα
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 24420 Τεύχος B’ 2725/10.05.2024 Επιβολή τελών για την έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικού ελέγχου πλοίων βάσει του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Οι γάτες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο; Μύθος ή πραγματικότητα ;
- Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ:Δ1(δ)/ΓΠ οικ.250080/1-05-2024 Εκτίμηση κινδύνου των εσωτερικών (οικιακών) συστημάτων διανομής νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε εγκαταστάσεις προτεραιότητας-Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. Δ1(δ)/ΓΠοικ.27829/2023 ΚΥΑ
Σελίδες
- Software
- Video
- Ασφάλεια τροφίμων
- Δημόσια Υγεία
- Ελαιουργεία
- Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης…
- Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ
- Οδηγίες για την πρόληψη της «Νόσου των Λεγεωνάριων» και την σωστή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών .
- Περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών απόβλητων στον τομέα υγείας
- Πόσιμο νερό
- Απολύμανση του νερού
- Εμφιαλωμένα νερά
- Μέθοδοι ανάλυσης μικροβιολογικής ποιότητας νερών
- Μικροβιολογική Ποιότητα Πόσιμου Νερού Και Δημόσια Υγεία
- Το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υποχρεώσεις υπευθύνων ύδρευσης .
- Υγειονομική σημασία των χημικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό
- Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης για τη μικροβιολογική παράμετρο E.coli σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης
- ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔ 2000/95
- Σχολική Υγιεινή
- Θέματα για παιδιά
- Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά
- Η καθαριότητα ασπίδα για τα μικρόβια
- Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά
- Ολα για το παιδί
- Παιδική παχυσαρκία στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας
- Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες
- Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού
- Θέματα για παιδιά
- Εκδόσεις
- Καταστήματα Παλαιά Νομοθεσία
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι – Παρασκευαστές & Συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, Παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής και Μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών.
- ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου
- ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ V ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
- ΑΡΘΡΟ 16 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 17 ΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΠΡΟΣΤΙΜΑ
- ΑΡΘΡΟ 18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 19 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 20
- ΑΡΘΡΟ 21 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 3 ΟΡΙΣΜΟΙ
- ΑΡΘΡΟ 4 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 5 ΓΕΝΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
- ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 8 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
- ΑΡΘΡΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Διαγράμματα Ροής επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Προδιαγραφές ΑΜΕΑ
- Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)
- Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Άρθρο 15 Οίκημα
- Άρθρο 16 Εμβαδόν
- Άρθρο 17 ‘Υψος
- Άρθρο 18 Τοίχοι
- Άρθρο 24 Αποχέτευση
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 40 (Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες)
- Άρθρο 41 (Κέντρα Διασκεδάσεως)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 44 (Υπεραγορές Τροφίμων “Σούπερ μάρκετς τροφίμων)
- Άρθρο 45 Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου
- Άρθρο 46 Λαικές Αγορές
- Άρθρο 47 (αναπηρικά περίπτερα-ψιλικά)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 5 (Ορισμοί)
- Άρθρο 51 Όροι ιδρύσεως και λειτουργίας καταστηµάτων τροφίµων ή/ και ποτών σε χωριά µε πληθυσµό κάτω των 2.000 κατοίκων
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Άρθρο 7 ∆ικαιολογητικά – Σχεδιαγράµµατα.
- Επιτροπή Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων
- Θέμα: Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας (άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 10551/07)
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90
- Λειτουργία των παιδότοπων
- Οβελιστήρια
- Περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με πρόσθετη πράξη σε κατάστημα πρατήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο άρτου
- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219/2006: Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτ. ιδ. σχολών αθλημάτων
- Τα άρθρα 80 και 81 του Δημοτικού Κώδικα (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006
- Τροποποίηση της Α1β8577 με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο εφαρμογής
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 2 Ορισμοί
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 3 Γενικές αρχές
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 4 Εφαρμογή διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 5 Υπαγωγή στη διαδικασία γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 6 Περιεχόμενο και διαδικασία της γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 7 Υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 8 Χορήγηση έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 9 Αλλαγή του φορέα δραστηριοτήτων
- Νομοθεσία
- Απαγόρευση καπνίσματος
- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Νόμος 1650 της 15/16.10.86. Για την προστασία του περιβάλλοντος.- (Α’ 160).
- Περί των όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων
- Πιστοποιητικά Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων
- Πληροφορίες
- Σχόλια Επισκεπτών
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ΦΕΚ 2161/τ.Β’
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 1
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 10
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 11
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 12
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 13
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 14
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 15
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 16
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 17
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 18
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 19
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 2
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 3
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 4
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 5
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 6
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 7
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 8
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 9
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
-
Προστεθείτε στους 4.532 εγγεγραμμένους.
Επιλογές
Δημιουργός – ιδιοκτήτης – διαχειριστής
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΚρήτηςΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 24-11-2010
- 6.827.447 προβολές
Tweets ΚΕΕΛΠΝΟ
Tweets by keelpno_gr1142 – Γραμμή καταγγελιών και πληροφόρησης για το κάπνισμα Διακοπή του καπνίσματος
Κατηγορίες άρθρων
- 6 – 44 Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου (16)
- Forum (2)
- HACCP (6)
- Έγγραφα ερωτήματα – απαντήσεις (11)
- Απόψεις (13)
- Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις (33)
- Αρθρογραφία (2)
- Ασφάλεια τροφίμων (416)
- Ακτές Κολύμβησης (10)
- Ακτινοβολίες (7)
- Ανακύκλωση (6)
- Ανακλήσεις τροφίμων (52)
- Γενικά (646)
- Δημόσια Υγεία – Υγιεινή (366)
- Δημόσιο (100)
- Δημόσιοι Υπάλληλοι (134)
- Διατροφή (194)
- Διαχείριση αποβλήτων (12)
- Διαγράμματα ροής (1)
- Επόπτες Δημόσιας Υγείας (223)
- Επιστήμες (14)
- Επισήμανση τροφίμων (1)
- Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (3)
- Επικίνδυνα απόβλητα (1)
- Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια (288)
- Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (6)
- ΕΔΥΠΥ (7)
- ΕΦΕΤ (49)
- Εγκύκλιοι (273)
- Εκδόσεις (39)
- Εκδηλώσεις (2)
- Ελαιουργεία (8)
- Ηχορύπανση (5)
- Ημερίδες (2)
- Θέσεις Εργασίας – Βιογραφικά (15)
- Κάπνισμα (181)
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (59)
- Καταγγελίες πολιτών (1)
- Κινητά καταστήματα (2)
- Κλιματική αλλαγή (2)
- Κολυμβητικές δεξαμενές (5)
- Νέα γρίπη (52)
- Νομοθεσία (290)
- Νομοθεσία υπό Διαβούλευση (65)
- Ορθομοριακή Διατροφή (1)
- Πρωτόκολλο συνεργασίας επιθεωρητών Κύπρου – Κρήτης (2)
- Προγράμματα (32)
- Πόσιμο νερό (46)
- Παιδικές κατασκηνώσεις (8)
- Περιβάλλον (189)
- Πιστοποιητικά πλοίων (7)
- Ρύπανση (21)
- Ραδιενέργεια (18)
- Συμβουλές ημέρας (1)
- Συνεντεύξεις (4)
- Σχολική υγιεινή (55)
- Σκουπίδια (37)
- Τρόφιμα (11)
- Υγρά απόβλητα (38)
- Υγεία (899)
- Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας (50)
- Φωτογραφία ημέρας (2)
- Φαινόμενο Θερμοκηπίου (54)
- Ψυχική Υγεία (55)
- SARS-CoV-2 (262)
- Shipsan trainet (11)
Δημοφιλή άρθρα
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 24420 Τεύχος B’ 2725/10.05.2024 Επιβολή τελών για την έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικού ελέγχου πλοίων βάσει του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Οι γάτες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο; Μύθος ή πραγματικότητα ;
- Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ:Δ1(δ)/ΓΠ οικ.250080/1-05-2024 Εκτίμηση κινδύνου των εσωτερικών (οικιακών) συστημάτων διανομής νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε εγκαταστάσεις προτεραιότητας-Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. Δ1(δ)/ΓΠοικ.27829/2023 ΚΥΑ
Σελίδες
- Software
- Video
- Ασφάλεια τροφίμων
- Δημόσια Υγεία
- Ελαιουργεία
- Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης…
- Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ
- Οδηγίες για την πρόληψη της «Νόσου των Λεγεωνάριων» και την σωστή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών .
- Περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών απόβλητων στον τομέα υγείας
- Πόσιμο νερό
- Απολύμανση του νερού
- Εμφιαλωμένα νερά
- Μέθοδοι ανάλυσης μικροβιολογικής ποιότητας νερών
- Μικροβιολογική Ποιότητα Πόσιμου Νερού Και Δημόσια Υγεία
- Το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υποχρεώσεις υπευθύνων ύδρευσης .
- Υγειονομική σημασία των χημικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό
- Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης για τη μικροβιολογική παράμετρο E.coli σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης
- ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔ 2000/95
- Σχολική Υγιεινή
- Θέματα για παιδιά
- Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά
- Η καθαριότητα ασπίδα για τα μικρόβια
- Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά
- Ολα για το παιδί
- Παιδική παχυσαρκία στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας
- Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες
- Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού
- Θέματα για παιδιά
- Εκδόσεις
- Καταστήματα Παλαιά Νομοθεσία
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι – Παρασκευαστές & Συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, Παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής και Μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών.
- ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου
- ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ V ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
- ΑΡΘΡΟ 16 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 17 ΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΠΡΟΣΤΙΜΑ
- ΑΡΘΡΟ 18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 19 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 20
- ΑΡΘΡΟ 21 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 3 ΟΡΙΣΜΟΙ
- ΑΡΘΡΟ 4 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 5 ΓΕΝΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
- ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 8 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
- ΑΡΘΡΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Διαγράμματα Ροής επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Προδιαγραφές ΑΜΕΑ
- Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)
- Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Άρθρο 15 Οίκημα
- Άρθρο 16 Εμβαδόν
- Άρθρο 17 ‘Υψος
- Άρθρο 18 Τοίχοι
- Άρθρο 24 Αποχέτευση
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 40 (Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες)
- Άρθρο 41 (Κέντρα Διασκεδάσεως)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 44 (Υπεραγορές Τροφίμων “Σούπερ μάρκετς τροφίμων)
- Άρθρο 45 Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου
- Άρθρο 46 Λαικές Αγορές
- Άρθρο 47 (αναπηρικά περίπτερα-ψιλικά)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 5 (Ορισμοί)
- Άρθρο 51 Όροι ιδρύσεως και λειτουργίας καταστηµάτων τροφίµων ή/ και ποτών σε χωριά µε πληθυσµό κάτω των 2.000 κατοίκων
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Άρθρο 7 ∆ικαιολογητικά – Σχεδιαγράµµατα.
- Επιτροπή Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων
- Θέμα: Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας (άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 10551/07)
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90
- Λειτουργία των παιδότοπων
- Οβελιστήρια
- Περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με πρόσθετη πράξη σε κατάστημα πρατήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο άρτου
- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219/2006: Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτ. ιδ. σχολών αθλημάτων
- Τα άρθρα 80 και 81 του Δημοτικού Κώδικα (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006
- Τροποποίηση της Α1β8577 με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο εφαρμογής
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 2 Ορισμοί
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 3 Γενικές αρχές
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 4 Εφαρμογή διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 5 Υπαγωγή στη διαδικασία γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 6 Περιεχόμενο και διαδικασία της γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 7 Υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 8 Χορήγηση έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 9 Αλλαγή του φορέα δραστηριοτήτων
- Νομοθεσία
- Απαγόρευση καπνίσματος
- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Νόμος 1650 της 15/16.10.86. Για την προστασία του περιβάλλοντος.- (Α’ 160).
- Περί των όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων
- Πιστοποιητικά Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων
- Πληροφορίες
- Σχόλια Επισκεπτών
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ΦΕΚ 2161/τ.Β’
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 1
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 10
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 11
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 12
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 13
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 14
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 15
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 16
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 17
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 18
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 19
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 2
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 3
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 4
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 5
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 6
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 7
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 8
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 9
Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
- Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 24420 Τεύχος B’ 2725/10.05.2024 Επιβολή τελών για την έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικού ελέγχου πλοίων βάσει του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).
- Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ:Δ1(δ)/ΓΠ οικ.250080/1-05-2024 Εκτίμηση κινδύνου των εσωτερικών (οικιακών) συστημάτων διανομής νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε εγκαταστάσεις προτεραιότητας-Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. Δ1(δ)/ΓΠοικ.27829/2023 ΚΥΑ
- Έκδοση Εγκυκλίου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης
- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. Πρωτ:Δ1α,δ/ ΓΠ οικ. 23849 Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τη νόσο των λεγεωναρίων
- Υπ. Υγείας Εγκύκλιος Δ1α/Γ.Π.οικ. 15226 «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2024»
- Υπ. Υγείας: Απάντηση σε ερώτημα σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία
- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία»
- Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα για περίπτερα του Ρεθύμνου. Η ενημέρωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνης
- Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔ Α/36464/547/2023ΦΕΚ 2217/Β/6-4-2023 Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού για τα ελαστικά οχημάτων σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 72 του ν. 4819/2021.
- Μέτρα, όροι και διαδικασίες για τη χρησιμοποίηση επεξεργασμένης ιλύος στη γεωργία και στην αποκατάσταση του εδάφους – Συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 86/278/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου 1986 «σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως του εδάφους κατά τη χρησιμοποίηση της ιλύος καθαρισμού λυμάτων στη γεωργία», όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 και αντικατάσταση της υπ’ αρ. 80568/4225/1991 (Β’ 641) κοινής υπουργικής απόφασης