Απαραίτητα για την έγκριση μελέτης επεξεργασίας διάθεσης αποβλήτων ελαιουργείου


Decater : Τύπος μηχανήματος , δυναμικότητα, παραγόμενα απόβλητα (επί 10h ώρες λειτουργίας), περιγραφή συστήματος επεξεργασίας με λεπτομέρεια (διαστάσεις κλπ)
Συγκέντρωση ελαιοπυρήνα-διάθεση στραγγισμάτων.
Λυματοστάσιο (αποστάσεις πραγματικές από όρια οικισμού, ελαιουργείο, πηγές, πηγάδια, ποταμούς, ρέματα, γειτονικές ιδιοκτησίες, επαρχιακούς δρόμους, εθνικούς δρόμους)
Σχεδιαγράμματα:
Κάτοψη-Τομή συστήματος επεξεργασίας
Διάγραμμα κάλυψης ελαιουργείου (θέση μηχανημάτων, τμήματα συστήματος επεξεργασίας, σιλό συγκέντρωσης ελαιοπυρήνα)
Τοπογραφικό του λυματοστασίου (υπογεγραμμένο και από Τοπογράφο μηχανικό) με διαστάσεις, εμβαδομέτρηση, Απόσπασμα χάρτη με θέσεις αναχώματος-ελαιουργείου και σε ευθεία γραμμή οι αποστάσεις από τα όρια οικισμών και η μεταξύ τους απόσταση.
Υπόμνημα Μηχανικού υπογεγραμμένο με όλα όσα ορίζονται στη Νομαρχιακή Απόφαση
Γειτονικές ιδιοκτησίες
Παρουσία ρεμάτων και ορισμός πραγματικής απόστασης σε ευθεία γραμμή από αυτά.
Γεωλογική έκθεση.
Βεβαίωση οικείου Δήμου ότι δεν έχει αντίρρηση.
Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανικού για τον τύπο μηχανήματος – δυναμικότητας και βεβαίωση από την κατασκευάστρια εταιρία, ότι άλλο θεωρήσει η Υπηρεσία απαραίτητο ανάλογα με την περίπτωση.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΠΑΝΤΑΚΗ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

6 Responses to Απαραίτητα για την έγκριση μελέτης επεξεργασίας διάθεσης αποβλήτων ελαιουργείου

  1. Ο/Η Διονύσης Γαρμπής λέει:

    Εάν το προιόν 2 φασικού ελαιοτριβείου πρόκειτε να χρησιμοποιηθεί για πελλετοποίηση χρειάζεται η μελέτη ; Κι αν ναι τι ακριβώς χρειάζεται παραπάνω;

  2. Οι Δ/νσεις Δημοσίας Υγείας εγκρίνουν μελέτες επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων ελαιουργικών μονάδων και στην συνέχεια είναι αρμόδιες για την έκδοση άδειας διάθεσης αποβλήτων που απαιτείται από την Δ/νση Ανάπτυξης για την αδειοδότηση του ελαιουργείου. Όποια και να είναι η χρήση των αποβλήτων απαιτείται μελέτη . Αν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και απλά θέλετε να αξιοποιήσετε τα επεξεργασμένα απόβλητα με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιγράφει η μελέτη απαιτείται συμπληρωματική εάν από την παραγωγική διαδικασία παράγονται υγρά απόβλητα και υπάρχει κίνδυνος για το Περιβάλλον.

  3. Ο/Η Georgios Mpoutsakis λέει:

    Τα λύματα του πλυντηρίου πρέπει να οδηγού
    νται στο λυματοστάσιο η στην αποχέτευση?

  4. Τα νερά του πλυντηρίου σωστά τα ονομάσατε λύματα . Επομένως πρέπει να οδηγούνται στο λυματοστάσιο .Βέβαια ιδιοκτήτες των ελαιουργείων διαμαρτύρονται διότι αυξάνεται ο όγκος και άρα οι απαιτήσεις σε χώρο των ανοικτών συλλεκτήριων εξατμισοδεξαμενών .

    Είμαι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες .
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  5. Ο/Η Thodorhs Stefanakis λέει:

    υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τα ελαιουργεία να οδηγουν τα λύματα του πλυντηρίου ελαιοκάρπου στο λυματοστάσια?

  6. Καλημέρα

    η απάντηση βρίσκεται στην ίδια την ερώτηση σας . Τα λύματα του πλυντηρίου είναι λύματα επομένως πρέπει με κάποιο τρόπο απαιτείται να οδηγούνται σε λυματοστάσιο . Γνωρίζω ότι είναι πρόβλημα μιας και αυξάνουν τον όγκο αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απλή απόρριψή τους χωρίς επεξεργασία .

    Είμαι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες .

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.