Οβελιστήριο (σουβλατζίδικο), αν σ’ αυτό ψήνονται μικρά τεμάχια κρέατος με τη βοήθεια μικρών οβελών (σουβλάκια) ή παρασκευάσματα κρέατος (αλλαντικά, μπιφτέκια, ντονέρ, κοκορέτσι, κ.τ.όμ.) ή και πουλερικά, τα οποία προσφέρονται σε καθισμένους ή και περαστικούς πελάτες με τη συνοδεία ή μη ποτών, κυρίως οινοπνευματωδών, καθώς και σαλατών, τυριών, ορεκτικών, φρούτων κ.λπ., ώστε να αποτελούν πλήρες γεύμα. Στα οβελιστήρια δεν επιτρέπεται η προσφορά, ούτε περιστασιακώς, ψαριών ή άλλων αλιευμάτων. Ο μέγιστος αριθμός των καθισμάτων, που είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στην αίθουσα πελατών των καταστημάτων του παρόντος άρθρου, ισοδυναμεί με το πηλίκον της διαιρέσεως του ωφέλιμου εμβαδού αυτής δια του απαιτουμένου για κάθε κάθισμα χώρου 1,40 τ.μ., αν τα καθίσματα είναι κινητά, ή 0,70 τ.μ., αν τα καθίσματα είναι σταθερά. Ο χώρος του παρασκευαστηρίου θα είναι ιδιαίτερος, χωρισμένος από την αίθουσα πελατών, όπως ορίζεται κατωτέρω (σημείο β), και θα έχει εμβαδόν προκειμένου για καταστήματα που έχουν δυνατότητες αναπτύξεως από 51 μέχρι 100 καθισμάτων, 20 τ.μ. τουλάχιστον πλην των οβελιστηρίων, των οποίων το παρασκευαστήριο επιτρέπεται να είναι 10 τ.μ. τουλάχιστον. Αν κατάστημα έχει δυνατότητες αναπτύξεως περισσότερων από 100 καθισμάτων, το ανωτέρω ελάχιστον εμβαδόν του παρασκευαστηρίου του θα είναι αυξημένο κατά 4 τ.μ. για κάθε μια επί πλέον 100/τάδα ή μέρος αυτής καθισμάτων. Ως μέρος της 100/τάδας καθισμάτων θα θεωρείται αριθμός τούτων μεταξύ 20-100. Τα καταστήματα που έχουν δυνατότητες αναπτύξεως μέχρι και 50 καθισμάτων, το εμβαδόν του παρασκευαστηρίου τούτων θα είναι 15 τ.μ. τουλάχιστον. Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να γίνει δεκτό παρασκευαστήριο 8 τ.μ. στα οβελιστήρια δυναμικότητας κάτω των 50 καθισμάτων και σε πολύ μικρά οινομαγειρεία ή άλλα παρόμοια καταστήματα λαϊκής μορφής (κουτούκια, πατσατζίδικα κ.τ.όμ.) δυναμικότητας μέχρι 20 το πολύ καθισμάτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές αγορών, εργοστασίων ή άλλων χώρων εργασίας και σε λαϊκές γειτονιές, και στα οποία προσφέρονται μέχρι δύο το πολύ είδη φαγητών (δεν θεωρούνται φαγητά οι κάθε είδους σαλάτες, και τα τηγανιστά λαχανικά, όπως πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.τ.όμ., τα οποία μπορεί να διαθέτονται χωρίς περιορισμούς). Προκειμένου για ψητοπωλεία ή οβελιστήρια, η ψησταριά μπορεί να βρίσκεται στην άκρη της αίθουσας πελατών, σε απόσταση τουλάχιστον 1,50 μ. από τις θύρες ή τα παράθυρα ή προκειμένου μόνον για εξοχικές περιοχές, σε κατάλληλο κλειστό χώρο εκτός του καταστήματος. Στις περιπτώσεις αυτές ο χώρος της ψησταριάς προσμετρείται στον χώρο, στον οποίο γίνεται η προετοιμασία του κρέατος και των παρασκευασμάτων του καθώς και Η απαγωγή αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, των καπνών και της αιθάλης καθώς και των αερίων και οσμών που παράγονται κατά την παρασκευή των φαγητών ή το ψήσιμο κρεάτων ή ψαριών θα γίνεται πλήρως με ειδικό απαγωγικό σύστημα, όπως ορίζεται στο άρθρο 27 της παρούσας ώστε να μη διαχέονται στο περιβάλλον και να μην ενοχλούνται οι πελάτες και οι εργαζόμενοι στο κατάστημα καθώς και οι περίοικοι. Χώρος πλύσεως σκευών, ο οποίος, προκειμένου για καταστήματα που έχουν δυνατότητα αναπτύξεως από 51 μέχρι 100 καθισμάτων, θα έχει εμβαδόν 6 τ.μ. τουλάχιστον. Αν κατάστημα έχει δυνατότητες αναπτύξεως περισσοτέρων των 100 καθισμάτων το ανωτέρω ελάχιστον εμβαδόν του χώρου πλύσεως σκευών θα είναι αυξημένο κατά 1 τ.μ. για κάθε μία επί πλέον 100/τάδα ή μέρος αυτής (μεταξύ 20 και 100) καθισμάτων. Στα καταστήματα που έχουν δυνατότητες αναπτύξεως μέχρι και 50 καθισμάτων το εμβαδόν του ανωτέρω χώρου θα είναι τουλάχιστον 5 τ.μ. Στο χώρο πλύσεως των σκευών θα υπάρχουν ένα τριπλό σύστημα πλύσεως πιάτων και μαχαιροπήρουνων, ένα διπλό σύστημα πλύσεως ποτηριών και ένας μεγάλος νεροχύτης για το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών (κατσαρόλες, ταψιά, κτ.όμ.). Εξαιρούνται από την υποχρέωση να διαθέτουν ιδιαίτερο νεροχύτη πλύσεως των μαγειρικών σκευών τα ψητοπωλεία, τα οβελιστήρια και οι πιτσαρίες, στα οποία δεν χρησιμοποιούνται τέτοια σκεύη, καθώς και εστιατόρια, οινομαγειρεία, ψαροταβέρνες και σνακ μπαρ που έχουν δυνατότητες αναπτύξεως μέχρι 50 καθισμάτων, και στα οποία το πλύσιμο των σκευών μαγειρικής επιτρέπεται να γίνεται στην πρώτη λεκάνη του συστήματος πλύσεως των πιάτων και μαχαιροπήρουνων. Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως, κλπ. 1. Η απαγωγή των καπνών, της αιθάλης και των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, καθώς και των αερίων και οσμών, που παράγονται κατά την παρασκευή φαγητών, το ψήσιμο κρέατος κλπ. θα γίνεται πλήρως με ειδικό απορροφητικό σύστημα, ώστε να μη διαχέονται στο περιβάλλον και να μην ενοχλούνται οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι περίοικοι. Η χοάνη του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος θα βρίσκεται πάνω από την εστία πυρός και θα είναι επαρκών διαστάσεων, ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια της εστίας. 2. Η απαγωγή των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, του καπνού, κλπ, θα γίνεται μέσω της κεντρικής καπνοδόχου του κτιρίου, άλλως, αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα τοποθετούνται ιδιαίτεροι εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από τη στέγη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ή το εργαστήριο, και σε ύψος 0,50 μ. ψηλότερα από αυτήν ή, αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο, από τη στέγη του γειτονικού τούτου κτιρίου, ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι γενικά 3. Στα καταστήματα ή εργαστήρια, στα οποία χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές εστίες ή ηλεκτρικοί κλίβανοι ή ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιείται υγραέριο ή φωταέριο, αντί του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος, μπορεί να επιτραπεί η εγκατάσταση ειδικού συστήματος φίλτρων, κατάλληλου για την πλήρη εξουδετέρωση των αερίων, οσμών, κ.λπ., το οποίο θα συντηρείται ανελλιπώς, για να εξασφαλίζεται η κανονική λειτουργία του και το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτής. Για την εξακρίβωση του βαθμού αποδόσεως και γενικά της καταλληλότητας του ανωτέρω συστήματος φίλτρων, η Υγειονομική Υπηρεσία ζητεί από τον ενδιαφερόμενο να της προσκομίσει σχετική δήλωση Ν.Δ. 105/69 του εγκαταστάτη τεχνικού ή/και να ζητήσει τον έλεγχο τούτου από την αρμόδια Μηχανολογική Υπηρεσία. 4. Εξαιρούνται από την υποχρέωση να διαθέτουν το ανωτέρω απαγωγικό σύστημα ή το σύστημα φίλτρων εξουδετερώσεως των αερίων, οσμών, κλπ, ορισμένα καταστήματα, εφόσον τούτο αναφέρεται ρητώς στα οικεία άρθρα της παρούσας ή σε άλλη Υγειονομική Διάταξη.
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
-
Προστεθείτε στους 4.533 εγγεγραμμένους.
Επιλογές
Δημιουργός – ιδιοκτήτης – διαχειριστής
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΚρήτηςΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 24-11-2010
- 6.827.017 προβολές
1142 – Γραμμή καταγγελιών και πληροφόρησης για το κάπνισμα Διακοπή του καπνίσματος
Κατηγορίες άρθρων
- 6 – 44 Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου (16)
- Forum (2)
- HACCP (6)
- Έγγραφα ερωτήματα – απαντήσεις (11)
- Απόψεις (13)
- Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις (33)
- Αρθρογραφία (2)
- Ασφάλεια τροφίμων (416)
- Ακτές Κολύμβησης (10)
- Ακτινοβολίες (7)
- Ανακύκλωση (6)
- Ανακλήσεις τροφίμων (52)
- Γενικά (644)
- Δημόσια Υγεία – Υγιεινή (366)
- Δημόσιο (100)
- Δημόσιοι Υπάλληλοι (134)
- Διατροφή (194)
- Διαχείριση αποβλήτων (12)
- Διαγράμματα ροής (1)
- Επόπτες Δημόσιας Υγείας (223)
- Επιστήμες (14)
- Επισήμανση τροφίμων (1)
- Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (3)
- Επικίνδυνα απόβλητα (1)
- Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια (288)
- Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (6)
- ΕΔΥΠΥ (7)
- ΕΦΕΤ (49)
- Εγκύκλιοι (273)
- Εκδόσεις (39)
- Εκδηλώσεις (2)
- Ελαιουργεία (8)
- Ηχορύπανση (5)
- Ημερίδες (2)
- Θέσεις Εργασίας – Βιογραφικά (15)
- Κάπνισμα (181)
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (59)
- Καταγγελίες πολιτών (1)
- Κινητά καταστήματα (2)
- Κλιματική αλλαγή (2)
- Κολυμβητικές δεξαμενές (5)
- Νέα γρίπη (52)
- Νομοθεσία (290)
- Νομοθεσία υπό Διαβούλευση (65)
- Ορθομοριακή Διατροφή (1)
- Πρωτόκολλο συνεργασίας επιθεωρητών Κύπρου – Κρήτης (2)
- Προγράμματα (32)
- Πόσιμο νερό (46)
- Παιδικές κατασκηνώσεις (8)
- Περιβάλλον (189)
- Πιστοποιητικά πλοίων (7)
- Ρύπανση (21)
- Ραδιενέργεια (18)
- Συμβουλές ημέρας (1)
- Συνεντεύξεις (4)
- Σχολική υγιεινή (55)
- Σκουπίδια (37)
- Τρόφιμα (11)
- Υγρά απόβλητα (38)
- Υγεία (899)
- Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας (50)
- Φωτογραφία ημέρας (2)
- Φαινόμενο Θερμοκηπίου (54)
- Ψυχική Υγεία (55)
- SARS-CoV-2 (262)
- Shipsan trainet (11)
Δημοφιλή άρθρα
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Οι γάτες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο; Μύθος ή πραγματικότητα ;
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Οι βασικές αρχές ενός σχεδίου HACCP
Μαΐου 2024 Δ Τ Τ Π Π Σ Κ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Σελίδες
- Software
- Video
- Ασφάλεια τροφίμων
- Δημόσια Υγεία
- Ελαιουργεία
- Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης…
- Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ
- Οδηγίες για την πρόληψη της «Νόσου των Λεγεωνάριων» και την σωστή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών .
- Περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών απόβλητων στον τομέα υγείας
- Πόσιμο νερό
- Απολύμανση του νερού
- Εμφιαλωμένα νερά
- Μέθοδοι ανάλυσης μικροβιολογικής ποιότητας νερών
- Μικροβιολογική Ποιότητα Πόσιμου Νερού Και Δημόσια Υγεία
- Το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υποχρεώσεις υπευθύνων ύδρευσης .
- Υγειονομική σημασία των χημικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό
- Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης για τη μικροβιολογική παράμετρο E.coli σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης
- ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔ 2000/95
- Σχολική Υγιεινή
- Θέματα για παιδιά
- Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά
- Η καθαριότητα ασπίδα για τα μικρόβια
- Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά
- Ολα για το παιδί
- Παιδική παχυσαρκία στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας
- Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες
- Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού
- Θέματα για παιδιά
- Εκδόσεις
- Καταστήματα Παλαιά Νομοθεσία
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι – Παρασκευαστές & Συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, Παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής και Μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών.
- ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου
- ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ V ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
- ΑΡΘΡΟ 16 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 17 ΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΠΡΟΣΤΙΜΑ
- ΑΡΘΡΟ 18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 19 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 20
- ΑΡΘΡΟ 21 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 3 ΟΡΙΣΜΟΙ
- ΑΡΘΡΟ 4 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 5 ΓΕΝΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
- ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 8 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
- ΑΡΘΡΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Διαγράμματα Ροής επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Προδιαγραφές ΑΜΕΑ
- Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)
- Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Άρθρο 15 Οίκημα
- Άρθρο 16 Εμβαδόν
- Άρθρο 17 ‘Υψος
- Άρθρο 18 Τοίχοι
- Άρθρο 24 Αποχέτευση
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 40 (Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες)
- Άρθρο 41 (Κέντρα Διασκεδάσεως)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 44 (Υπεραγορές Τροφίμων “Σούπερ μάρκετς τροφίμων)
- Άρθρο 45 Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου
- Άρθρο 46 Λαικές Αγορές
- Άρθρο 47 (αναπηρικά περίπτερα-ψιλικά)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 5 (Ορισμοί)
- Άρθρο 51 Όροι ιδρύσεως και λειτουργίας καταστηµάτων τροφίµων ή/ και ποτών σε χωριά µε πληθυσµό κάτω των 2.000 κατοίκων
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Άρθρο 7 ∆ικαιολογητικά – Σχεδιαγράµµατα.
- Επιτροπή Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων
- Θέμα: Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας (άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 10551/07)
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90
- Λειτουργία των παιδότοπων
- Οβελιστήρια
- Περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με πρόσθετη πράξη σε κατάστημα πρατήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο άρτου
- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219/2006: Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτ. ιδ. σχολών αθλημάτων
- Τα άρθρα 80 και 81 του Δημοτικού Κώδικα (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006
- Τροποποίηση της Α1β8577 με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο εφαρμογής
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 2 Ορισμοί
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 3 Γενικές αρχές
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 4 Εφαρμογή διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 5 Υπαγωγή στη διαδικασία γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 6 Περιεχόμενο και διαδικασία της γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 7 Υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 8 Χορήγηση έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 9 Αλλαγή του φορέα δραστηριοτήτων
- Νομοθεσία
- Απαγόρευση καπνίσματος
- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Νόμος 1650 της 15/16.10.86. Για την προστασία του περιβάλλοντος.- (Α’ 160).
- Περί των όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων
- Πιστοποιητικά Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων
- Πληροφορίες
- Σχόλια Επισκεπτών
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ΦΕΚ 2161/τ.Β’
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 1
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 10
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 11
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 12
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 13
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 14
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 15
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 16
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 17
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 18
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 19
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 2
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 3
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 4
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 5
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 6
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 7
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 8
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 9
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
-
Προστεθείτε στους 4.533 εγγεγραμμένους.
Επιλογές
Δημιουργός – ιδιοκτήτης – διαχειριστής
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΚρήτηςΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 24-11-2010
- 6.827.017 προβολές
Tweets ΚΕΕΛΠΝΟ
Tweets by keelpno_gr1142 – Γραμμή καταγγελιών και πληροφόρησης για το κάπνισμα Διακοπή του καπνίσματος
Κατηγορίες άρθρων
- 6 – 44 Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου (16)
- Forum (2)
- HACCP (6)
- Έγγραφα ερωτήματα – απαντήσεις (11)
- Απόψεις (13)
- Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις (33)
- Αρθρογραφία (2)
- Ασφάλεια τροφίμων (416)
- Ακτές Κολύμβησης (10)
- Ακτινοβολίες (7)
- Ανακύκλωση (6)
- Ανακλήσεις τροφίμων (52)
- Γενικά (644)
- Δημόσια Υγεία – Υγιεινή (366)
- Δημόσιο (100)
- Δημόσιοι Υπάλληλοι (134)
- Διατροφή (194)
- Διαχείριση αποβλήτων (12)
- Διαγράμματα ροής (1)
- Επόπτες Δημόσιας Υγείας (223)
- Επιστήμες (14)
- Επισήμανση τροφίμων (1)
- Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (3)
- Επικίνδυνα απόβλητα (1)
- Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια (288)
- Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (6)
- ΕΔΥΠΥ (7)
- ΕΦΕΤ (49)
- Εγκύκλιοι (273)
- Εκδόσεις (39)
- Εκδηλώσεις (2)
- Ελαιουργεία (8)
- Ηχορύπανση (5)
- Ημερίδες (2)
- Θέσεις Εργασίας – Βιογραφικά (15)
- Κάπνισμα (181)
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (59)
- Καταγγελίες πολιτών (1)
- Κινητά καταστήματα (2)
- Κλιματική αλλαγή (2)
- Κολυμβητικές δεξαμενές (5)
- Νέα γρίπη (52)
- Νομοθεσία (290)
- Νομοθεσία υπό Διαβούλευση (65)
- Ορθομοριακή Διατροφή (1)
- Πρωτόκολλο συνεργασίας επιθεωρητών Κύπρου – Κρήτης (2)
- Προγράμματα (32)
- Πόσιμο νερό (46)
- Παιδικές κατασκηνώσεις (8)
- Περιβάλλον (189)
- Πιστοποιητικά πλοίων (7)
- Ρύπανση (21)
- Ραδιενέργεια (18)
- Συμβουλές ημέρας (1)
- Συνεντεύξεις (4)
- Σχολική υγιεινή (55)
- Σκουπίδια (37)
- Τρόφιμα (11)
- Υγρά απόβλητα (38)
- Υγεία (899)
- Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας (50)
- Φωτογραφία ημέρας (2)
- Φαινόμενο Θερμοκηπίου (54)
- Ψυχική Υγεία (55)
- SARS-CoV-2 (262)
- Shipsan trainet (11)
Δημοφιλή άρθρα
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Οι γάτες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο; Μύθος ή πραγματικότητα ;
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Οι βασικές αρχές ενός σχεδίου HACCP
Μαΐου 2024 Δ Τ Τ Π Π Σ Κ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Σελίδες
- Software
- Video
- Ασφάλεια τροφίμων
- Δημόσια Υγεία
- Ελαιουργεία
- Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης…
- Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ
- Οδηγίες για την πρόληψη της «Νόσου των Λεγεωνάριων» και την σωστή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών .
- Περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών απόβλητων στον τομέα υγείας
- Πόσιμο νερό
- Απολύμανση του νερού
- Εμφιαλωμένα νερά
- Μέθοδοι ανάλυσης μικροβιολογικής ποιότητας νερών
- Μικροβιολογική Ποιότητα Πόσιμου Νερού Και Δημόσια Υγεία
- Το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υποχρεώσεις υπευθύνων ύδρευσης .
- Υγειονομική σημασία των χημικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό
- Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης για τη μικροβιολογική παράμετρο E.coli σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης
- ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔ 2000/95
- Σχολική Υγιεινή
- Θέματα για παιδιά
- Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά
- Η καθαριότητα ασπίδα για τα μικρόβια
- Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά
- Ολα για το παιδί
- Παιδική παχυσαρκία στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας
- Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες
- Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού
- Θέματα για παιδιά
- Εκδόσεις
- Καταστήματα Παλαιά Νομοθεσία
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι – Παρασκευαστές & Συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, Παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής και Μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών.
- ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου
- ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ V ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
- ΑΡΘΡΟ 16 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 17 ΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΠΡΟΣΤΙΜΑ
- ΑΡΘΡΟ 18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 19 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 20
- ΑΡΘΡΟ 21 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 3 ΟΡΙΣΜΟΙ
- ΑΡΘΡΟ 4 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 5 ΓΕΝΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
- ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 8 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
- ΑΡΘΡΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Διαγράμματα Ροής επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Προδιαγραφές ΑΜΕΑ
- Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)
- Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Άρθρο 15 Οίκημα
- Άρθρο 16 Εμβαδόν
- Άρθρο 17 ‘Υψος
- Άρθρο 18 Τοίχοι
- Άρθρο 24 Αποχέτευση
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 40 (Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες)
- Άρθρο 41 (Κέντρα Διασκεδάσεως)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 44 (Υπεραγορές Τροφίμων “Σούπερ μάρκετς τροφίμων)
- Άρθρο 45 Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου
- Άρθρο 46 Λαικές Αγορές
- Άρθρο 47 (αναπηρικά περίπτερα-ψιλικά)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 5 (Ορισμοί)
- Άρθρο 51 Όροι ιδρύσεως και λειτουργίας καταστηµάτων τροφίµων ή/ και ποτών σε χωριά µε πληθυσµό κάτω των 2.000 κατοίκων
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Άρθρο 7 ∆ικαιολογητικά – Σχεδιαγράµµατα.
- Επιτροπή Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων
- Θέμα: Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας (άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 10551/07)
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90
- Λειτουργία των παιδότοπων
- Οβελιστήρια
- Περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με πρόσθετη πράξη σε κατάστημα πρατήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο άρτου
- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219/2006: Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτ. ιδ. σχολών αθλημάτων
- Τα άρθρα 80 και 81 του Δημοτικού Κώδικα (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006
- Τροποποίηση της Α1β8577 με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο εφαρμογής
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 2 Ορισμοί
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 3 Γενικές αρχές
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 4 Εφαρμογή διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 5 Υπαγωγή στη διαδικασία γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 6 Περιεχόμενο και διαδικασία της γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 7 Υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 8 Χορήγηση έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 9 Αλλαγή του φορέα δραστηριοτήτων
- Νομοθεσία
- Απαγόρευση καπνίσματος
- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Νόμος 1650 της 15/16.10.86. Για την προστασία του περιβάλλοντος.- (Α’ 160).
- Περί των όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων
- Πιστοποιητικά Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων
- Πληροφορίες
- Σχόλια Επισκεπτών
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ΦΕΚ 2161/τ.Β’
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 1
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 10
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 11
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 12
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 13
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 14
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 15
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 16
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 17
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 18
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 19
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 2
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 3
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 4
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 5
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 6
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 7
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 8
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 9
Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
- Έκδοση Εγκυκλίου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης
- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. Πρωτ:Δ1α,δ/ ΓΠ οικ. 23849 Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τη νόσο των λεγεωναρίων
- Υπ. Υγείας Εγκύκλιος Δ1α/Γ.Π.οικ. 15226 «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2024»
- Υπ. Υγείας: Απάντηση σε ερώτημα σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία
- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία»
- Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα για περίπτερα του Ρεθύμνου. Η ενημέρωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνης
- Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔ Α/36464/547/2023ΦΕΚ 2217/Β/6-4-2023 Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού για τα ελαστικά οχημάτων σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 72 του ν. 4819/2021.
- Μέτρα, όροι και διαδικασίες για τη χρησιμοποίηση επεξεργασμένης ιλύος στη γεωργία και στην αποκατάσταση του εδάφους – Συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 86/278/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου 1986 «σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως του εδάφους κατά τη χρησιμοποίηση της ιλύος καθαρισμού λυμάτων στη γεωργία», όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 και αντικατάσταση της υπ’ αρ. 80568/4225/1991 (Β’ 641) κοινής υπουργικής απόφασης
- Έγκαιρα μέτρα και πρωτοποριακές τεχνικές από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης για την αποτροπή μολύνσεων από κουνούπια.
- ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου & Συμβουλές για ασφαλή χειρισμό του κρέατος κατά την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος
Καλησπέρα,θα ηθελα να ρωτήσω σε περιπτωση αρνητικης προεγκρισης απο τον Δήμο για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (οβελιστήριο)ποιό είναι το επόμενο βήμα που μπορεί να κάνει κάποιος?
Ρωτάω ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος που ενώ υπήρχαν ενστάσεις και τις αναφέραμε και στην Γενική Συνέλευση ,ο καταστηματάρχης επιμένει ,πηγαμε και στον δημο δεν του το ενέκρινε και τώρα θελουμε να ξερουμε τι ακολουθει,η πως μπορουμε να κινηθουμε εμείς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλημέρα
είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ακούω ότι δεν δίνεται προέγκριση από Δήμο .
Πρέπει όμως να ζητήσετε το λόγο απόρριψης για να δρομολογήσετε τις ενέργειές σας . Μήπως δεν το επιτρέπει πχ η χρήση γης στη συγκεκριμένη περιοχή γιατί αυτό είναι όρος απαράβατος και επομένως δεν μπορείτε να κάνετε κάτι επ΄ αυτού .
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Μπορεί ο καταστηματάρχης να κάνει ένσταση στην Περιφέρεια και εάν ο Δήμος δεν έχει αιτολογήσει επαρκώς την απόρριψη να την κερδίσει. Ενα κατάστημα μπορεί να μην προεγκριθεί λόγω υπερσυγκέντρωσης ή εάν λείπει κάποιο χαρτί. Γενικά τα χαρτιά που ζητάνε για την προέγκριση δυστυχώς είναι πολύ λίγα (πραγματικά δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η προσχηματική διαδικασία), ενώ όταν δίνουν την άδεια αποφασίζουν ουσιαστικά οι υπάλληλοι, οι οποίοι αδιαφορούν για όλη τη νομοθεσία σχετικά με την λειτουργία της πόλης ή την παραβατικότητα του ιδιοκτήτη.
Απ’ότι κατάλαβα οι ένοικοι δεν θέλετε το κατάστημα αυτό. Μπορείτε να στείλετε εξώδικο στον ιδιοκτήτη του καταστήματος (όχι στον καταστηματάρχη) ή να κινηθείτε με αγωγή εάν το δώσει τελικά για την χρήση που δεν θέλετε στηριζόμενοι στον κανονισμό της πολυκατοικίας που λέει για όχληση κτλ.
Καλημέρα πάντα υπάρχει η δυνατότητα ένστασης και στα καταστήματα μετά από ένσταση γίνεται επανελεγχος από δευτεροβάθμια επιτροπή. Τώρα όσο αφορά τον κανονισμό πολυκατοικίας είναι σημαντικός και λαμβάνεται υπόψη. Τέλος όσο αφορά την προεγκριση είναι όντως κάτι ουσιαστικα ανούσιο και πολλές φορές μάλιστα απορρίπτεται το κατάστημα που έχει προεγκριση
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ
ΕΧΩ ΚΟΙΝΟ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΓΗ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΑΠΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑς
ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΩΝ- ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΕΩΣ .
Η απαγωγή των καπνών, της αιθάλης και των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, καθώς και των αερίων και οσμών, που παράγονται κατά την παρασκευή φαγητών, το ψήσιμο κρέατος κλπ., θα γίνεται πλήρως με ειδικό απορροφητικό σύστημα, ώστε να μη διαχέονται στο περιβάλλον και να μην ενοχλούνται οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι περίοικοι.
Η χοάνη του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος θα βρίσκεται πάνω από την εστία πυρός και θα είναι επαρκών διαστάσεων, ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια της εστίας. Τοαπαγωγικό σύστημα θα πρέπει να συντηρείται και να καθαρίζεται ανελλιπώς ώστε να εξασφαλίζεται η ικανοποιητική λειτουργία του και να αποτρέπονται κίνδυνοι επιμόλυνσης των τροφίμων.
Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει αποδεικτικό συντήρησης και καθαρισμού του συστήματος.
Η απαγωγή των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, του καπνού κλπ. θα γίνεται μέσω της κεντρικής καπνοδόχου του κτιρίου, άλλως, αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα τοποθετούνται εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα Πολεοδομική Νομοθεσία, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από την στέγη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ή εργαστήριο, και σε ύψος 0,50 μ. ψηλότερα από αυτήν ή, αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο, από τη στέγη του γειτονικού τούτου κτιρίου, ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι γενικά.
Στις περιπτώσεις που παρόλα αυτά δημιουργούνται οχλήσεις στους περίοικους η επιχείρηση θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα τεχνικά μέτρα( φίλτρα, κ.λπ.) ώστε να διασφαλίζεται η αποφυγή οχλήσεων στους περίοικους. Στις επιχειρήσεις τις οποίες χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές εστίες ή ηλεκτρικοί κλίβανοι, ή ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιείται υγραέριο , αντί του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος μπορεί να επιτραπεί η εγκαταστάτη ειδικού συστήματος φίλτρων κατάλληλων για την εξουδετέρωση των αερίων οσμών κ.λπ. και το οποίο να συντηρείται ανελλιπώς για να εξασφαλίζεται η κανονική λειτουργία του και το επιθυμητό αποτέλεσμα της όλης εγκατάστασης.
Το είδος των φίλτρων και του όλου εν γένει συστήματος θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί από υπεύθυνο μηχανικό και θα πρέπει επίσης να συντηρείται τακτικά, ώστε να εξασφαλίζεται η κανονική λειτουργία και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καλησπέρα σας κ. Παπαδάκη. Τα γραπτά σας και οι πληροφορίες που δίνεται είναι κάτι παραπάνω από θετικές και εύχρηστες. Βοηθάτε όλους μας να κατανοήσουμε ή να μάθουμε ότι μας ενδιαφέρει. Στο προκείμενο: Έχω ενα συγγενή που έχει ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ για ορθίους και περαστικούς με παρασκευαστήριο (όπως αναγράφεται και στο συγκεκριμένο άρθρο). Η ερώτησή του είναι αν μπορεί είτε να παρασκευάζει καθημερινά, και μαγειρευτό φαγητό (εκτός των κρεατοσκευασμάτων που έτσι κιαλλιώς μπορεί να παρασκευάσει) και αν υπάρχει περιορισμός σταα είδη μαγειρευτων (από όσπρια και μακαρόνια έως σούπες – διαβάζοντας στο άρθρο αναφέρει ότι ΔΕΝ μπορεί να παρασεκυάσει φαί με ψάρι – δηλαδή ούτε ψαρόσουπα?) Μήπως θα έπρεπε να αλλάξειτην άδεια λειτουργία του και αντί ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟΥ να γίνει ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ-ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ? ή Από την άλλη μήπως είναι δυνατόν (για να μην εμπλακεί στην παραγωγή, να αγοράζει έτοιμες μερίδες από catering και να τις μεταπουλάει (σύνηθες σε μικρά εστιατόρια) αλλάζοντας απλά τον ΚΑΔ στην εφορία του?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλησπέρα
δυστυχώς διαβάσατε την παλιά Νομοθεσία την οποία την έχω αναρτημένη για να υπάρχει σύγκριση με την νέα υγειονομική διάταξη . Ένα οβελιστήριο είναι καθαρά για σουβλάκια , γυρο και τα σχετικά . Για να λειτουργήσει για μαγειρευτά φαγητά απαιτείται νέα άδεια μετά από έλεγχο από το υγειονομικό και απαιτεί περισσότερο εξοπλισμό και χώρο . Περισσότερα θα ρωτήσετε στην υγειονομική Υπηρεσία της περιοχής σας . Η αλλαγή στην εφορία από μόνη της δεν λέει κάτι .
καλημέρα σας
θα ήθελα να ρωτήσω εάν ειιναι εφικτό με άδεια Οβελιστηριου να πουλιετε και νωπά είδη πχ. νωπή κότα
Καλημέρα
ζητώ συγγνώμη που καθυστέρησα να σας απαντήσω αλλά βρισκόμουν εκτός για μια εβδομάδα χωρίς υπολογιστή λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων …….
θεωρώ ότι δεν προβλέπεται
Καλησπέρα Κε Παπαδάκη.
Σύμφωνα με την Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 καταργήθηκε η Α1β/8577/83.
Οι απαιτούμενες επιφάνειες για κατάστημα μαζικής εστίασης γενικά αλλά και ειδικά για οβελιστήριο που μπορούν να βρεθούν ?
Καλησπέρα
σωστά όλα αυτά που αναφέρετε για την κατάργηση της 8577/83 .. η νέα διάταξη δεν έχει πλέον ελάχιστα τετραγωνικά για κανένα είδος καταστήματος
Καλησπέρα Κε Παπαδακη.
Ενδιαφέρομαι για μια επιχείρηση που έχει ήδη άδεια οβελιστηρίου, θα ήθελα να αλλάξω την άδεια σε καφε – μπαρ (η ακομη και μικτη να γινει) αλλα με παρασκευη και κρυων πιατων και καποιων ζεστων (σαντουιτσ και κλπ.) . που θα βρω πληροφορίες γιατι οι γνωσεις ειναι ελαχιστες..
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!!
Καλημέρα
όπως βλέπω από την ημερομηνία σας ξέχασα και ζητώ συγγνώμη …
με άδεια καφέ μπαρ δεν θα μπορείτε να προσφέρετε τα κρύα πιάτα όπως αναφέρετε …. πρέπει πέρα από την άποψή μου όμως να μιλήσετε με την αρμόδια υγειονομική Υπηρεσία της περιοχής σας προκειμένου αφού δουν (σχεδιαγράμματα ) τους χώρους που διαθέτετε να σας πληροφορήσουν σχετικά .
σε περιπτωση που ο ιδιοκτήτης
του καταστηματος αδιαφορη ποια ειναι η νομιμη διαδικασια ΄΄΄΄΄΄πως μπορουμε να απαλλαγουμε απο τις μυρωδιες βαση νομου
ΘΑ κάνετε αναφορά στην υγειονομική Υπηρεσία
Καλησπέρα,
σε ίδρυση νέου οβελιστηρίου < 50 καθισμάτων και 2 εργαζομένων ανα βάρδια μας ζητήθηκε λάντζα ποδοκίνητη αυτό που ακριβώς αναφέρεται ότι απαιτείται?
Ακόμα μας ζητήθηκε αποδυτήρια προσωπικού θεωρείται απαραίτητό?
ευχαριστώ
Καλημέρα
σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ποδοκίνητος νιπτήρας (αποκλειστικά για το πλύσιμο των χεριών του προσωπικού ) και αποδυτήρια προσωπικού με 1 ερμάριο ανά εργαζόμενο . Όταν αναφέρουμε προσωπικό εννοείται και ο ιδιοκτήτης αν δεν έχει άλλο προσωπικό .
Χαίρετε κύριε Παπαδάκη! Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη σας δουλειά πάνω στα θέματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Λειτουργεί οβελιστήριο στο ισόγειο οικοδομής, το οποίο χρησιμοποιεί φίλτρα ενεργού άνθρακα για την απορρόφηση των οσμών. Παρά ταύτα η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη διότι εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν αντικατασταθεί, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 5 χρόνια!
Η νομοθεσία κάνει λόγο για «τακτική» συντήρηση, δίχως να υφίσταται πλέον η υποχρέωση και για την σύγχρονη προσκόμιση υπεύθυνων δηλώσεων των τεχνικών που επιλαμβάνονται των εργασιών. Πόσο τακτική πρέπει να είναι αυτή η συντήρηση και πώς αποδεικνύεται από πλευράς καταστηματάρχη; Υπάρχει κάποια κατευθυντήρια οδηγία;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
Καλημέρα
συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση (ιδιαίτερα μεγάλη αυτή τη φορά). Νομοθετικά δεν υπάρχει κάποια κατευθυντήρια οδηγία όμως αν εκ του αποτελέσματος δημιουργούνται προβλήματα από την λειτουργία πρέπει να παρέμβει η Δ/νση Δημόσιας Υγείας, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία και θα δοθούν οδηγίες για την ορθή προσαρμογή του ιδιοκτήτη.
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπετε σε χωρο βενζιναδικου διπλα σε χωρο 60 τμ αν επιτρεπετε ψησταρια καλαμακια ,(μπριζολακια παρασκευη και ψησιμο)….😕
Καλημέρα
η όποια δραστηριότητα που εμπεριέχει την επεξεργασία και διάθεση τροφίμων και ποτών απαιτεί την έγκριση από την υγειονομική Υπηρεσία μετά από σχετικό αίτημα στην αδειοδοτούσα αρχή. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται ειδικοί όροι και προϋποθέσεις τόσο από πλευράς χώρου και εξοπλισμού αλλά και άλλων θεμάτων πχ νομιμότητα πολεοδομικά κλπ
Καλημέρα κ Παπαδάκη,
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την αδειοδότηση επιχείρησης μαζικής εστιάσης και αναψυχής εντός χώρου εμπορικού κέντρου. Υπάρχει σχετικό άρθρο που αναφέρει μέτρα και περιορισμούς ή ισχύουν οι γενικές διατάξεις,
Και κάτι ακόμα, αν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης της δραστηριότητας με τη δημιουργία του παρασκευαστηρίου και λάντζας σε υπόγειο χώρο (δηλωμένο ως κύρια χρήση) και της υπόλοιπης δραστηριότητας στον επάνω .
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά
αναφορικά με επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις υγειονομικές απαιτήσεις. Αυτό που επιτρέπει είναι τη χρήση κοινόχρηστων αποχωρητηρίων. Αν ο χώρος είναι κυρίας χρήσεως και επικοινωνεί εσωτερικά με το υπόλοιπο κατάστημα θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (είναι όμως καθαρά προσωπική άποψη).
Παρακαλω ενημερώστε με εαν ενα οβελιστήριο μπορεί να έχει βαγονέτο ή κοτοπουλιέρα στη πρασιά του καταστήματός έτσι ώστε να δημιουργεί μια εγγύτητα με τους περαστικούς πελάτες. Προφανώς αυτές οι κατασκευές θα είναι πανω σε τροχούς και το βράδυ θα αποσύρονται εντός του καταστήματος. Ως προς το πιθανό καπνό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φίλτρα άνθρακα?
Καλησπέρα,
σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική διάταξη δεν προβλέπεται από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύσσουν εκτός αυτών προθήκες και ακόμα περισσότερο παρασκευαστήρια.
Καλησπέρα σας. Θέλω να ανοίξω ενα σουβλατζίδικο το οποίο θα είναι μόνο για ορθίους ο χώρος μου είναι πολύ περιορισμένος 13 τετραγωνικά με ένα μικρό πατάρι στο οποίο υπάρχει μία τουαλέτα αλλά η σκάλα είναι σταθερή πτυσσόμενη.
Τι απαιτήσεις υπάρχουν για την τουαλέτα Είναι απαραίτητη να δηλωθεί εφόσον δεν υπάρχουν καθήμενοι πελάτες;