Ασφάλεια τροφίμων


4 Responses to Ασφάλεια τροφίμων

  1. Ο/Η linaliakou3 λέει:

    Καλημέρα Κύριε Παπαδάκη. Ενδιαφέρομαι να ανοίξω μια επιχείρηση με χυμα κυρίως προιόντα όπως όσπρια, δημητρικά, μπαχαρικά κ.α. Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα δημητριακά και μπαχαρικά μπορούν να διατηρηθούν σε τσουβαλάκια η σε ράφια με θέσεις ειδικές για χυμα προιόντα χωρίς να αλιωθούν ή να χάσουν το άρωμά τους και αν επιτρέπεται να συσκευάζω κάποια μικρή ποσότητα από αυτα έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος αυτων να παραμένει κλειστό στο τσουβάλι ή στην επαγγελματική του συσκευασία, βάζοντας επάνω την επωνυμία μου και την ημερομηνία λήξης με τις ειδικές σφραγγίδες ή αν πρέπει να βγάλω άδεια για συσκευαστήρίο και πόσο αυτό είναι ευφυκτο δεδομένου της πολύ μικρής ποσότητας που θα χρειαστει να είναι συσκευασμένη και αν επιτρέπετε να έχω μικρό συσκευαστήριο μέσα στο κατάστημα μου.. Ευχαριστω εκ των προτέρων.

  2. Καλημέρα

    σχετικά με την διατήρηση και το άρωμα των τροφίμων που αναφέρετε δεν μπορώ να σας απαντήσω μιας και δεν είμαι ειδικός . Κάποια τρόφιμα όπως όσπρια μπορούν να διατηρούνται σε τσουβάλια (αρχικής τους συσκευασία ) αρκεί να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αυτών των τροφίμων . Επίσης σύμφωνα με την νέα υγειονομική διάταξη μπορείτε να τα συσκευάζεται σε μικρότερες συσκευασίες τηρώντας φυσικά και το νέο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο επισήμανσης των τροφίμων και αυτό πρέπει να γίνεται σε κάποιο ξεχωριστό χώρο ..

    Επιτρέπεται η κοπή και απλή συσκευασία των τροφίμων και ποτών (τυροκομικά προϊόντα , αλλαντικά, κρασί, κ.λπ.) στην οποία συσκευασία θα υπάρχει η απαιτούμενη σήμανση, (ημερομηνία συσκευασίας, συνθήκες διατήρησης, ημερομηνία λήξης, κ.λ.π) και η όλη διαδικασία θα διασφαλίζει την υγιεινή και ασφάλεια αυτών.

  3. Ο/Η Don Carpano Di Trani λέει:

    Κύριε Παπαδάκη καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για την προηγούμενη σας απάντηση, για αλλη μία φορά δεν γνώριζα υπο ποία κατηγορία έπρεπε να θέσω τα ερωτηματά μου ελπίζω να μην καταντά κουραστικό.
    Η πρώτη μου ερώτηση αφορά την τυροκόμηση, θα ήθελα να μάθω υπο ποίες προυποθέσεις μπορεί ένας τυροκόμος να χρησιμοποιήσει νωπό γάλα. Ισχύει ότι ισχύει και σε λοιπές χώρες πχ Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία (πχ ο τυροκόμος που έχει τα δικά του ζώα χρησιμοποιεί το δικό του νωπό γαλα για να φτιάξει το τυρί που θα πουλήσει δίχως παστερίωση ή άλλη θερμική επεξεργασία). Που θα μπορούσα (εκτός της απάντησης σας ) να βρώ την σχετική νομοθεσία?

    Τέλος μια ερώτηση που αφορά την αλλαντοποιία.
    Σε ποιές περιπτώσεις μπορεί ο κτηνοτρόφος αλλαντοποιός να σφάζει τα δικά του ζώα? Στην Ιταλία πχ έχει το δικαίωμα να σφάζει 4 χοίρους το χρόνο εντός των εγκαταστάσεών του. Είναι εθνική οδηγία της Ιταλίας κατα τη γνώμη σας ή Ευρωπαική? Που μπορώ να βρώ σχετική για αλλαντοποιία και σφαγή νομοθεσία για άλλη μια φορα?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια σας βοήθεια.

    Με εκτίμηση

    Νικόλας

  4. Καλημέρα

    δυστυχώς και τα δύο νέα ερωτήματά σας είναι αρμοδιότητα Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.