ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ


Σκοπός της παρούσας Υγειονομικής διάταξης είναι η εξειδίκευση των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών για τις οποίες απαιτείται γνωμοδότηση των αρμόδιων Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας, στα πλαίσια των διαδικασιών αδειοδότησης και περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρι­κού εμπορίου, τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, τους παρασκευαστές και συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, τις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νω­πών ειδών ζαχαροπλαστικής, τις παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής τις μονάδες παραγωγής κακάο, σο­κολάτας και ζαχαρωτών, τις επιχειρήσεις αποθήκευσης, τους διανομείς και μεταφορείς, τις επιχειρήσεις της αρτοποιητικής νομοθεσίας.

2 Responses to ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ

  1. Ο/Η ΑΝΘΟΥΛΑ βόλευ λέει:

    Η νέα νομοθεσία πιστεύω είναι το τέλος του κλάδου μας και εμείς απλά είμαστε μόνο θεατές! !!!! δεν θέλω να θίξω κανέναν όμως θέλω να πω ότι ο σύλλογος είναι αόρατος και εμείς οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να παρατηρουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. …να αρχίσουμε να ψάχνουμε για δουλειά! !!!!!

  2. Καλημέρα

    καταλαβαίνω την αγωνία σου άλλωστε είναι κοινή σε όλους μας που βλέπουμε καθημερινά αρμοδιότητες να αρπάζονται (ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός μου) σε μια νύκτα από τις υγειονομικές Υπηρεσίες γενικότερα όχι μόνο από τους επόπτες. Για τον Σύλλογο δεν θα σχολιάσω … δέχομαι τις ευθύνες που μου αναλογούν όμως έχω καταγράψει τις αντιρρήσεις μου όχι μόνο εδώ αλλά και στο αρμόδιο όργανο.

    Δεν είναι όμως, κατά την άποψή μου, το τέλος του κλάδου, ΑΝ φροντίσουμε και με την έκδοση νέας ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ (στα πρότυπα του ΑΝ 2520/40) ορίσουμε ως πεδίο μας όλα τα κρίσιμα σημεία που κινδυνεύει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (περιβάλλον, τρόφιμα, νερά θάλασσες και φυσικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος). Πόσα Ξενοδοχεία (τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη) δεν έχουν ελεγχθεί όχι για την έκδοση κάποιας άδειας αλλά για την λειτουργίας τους ; Αμέτρητα . Πόσα σχολεία παιδικούς σταθμούς κολυμβητήρια κλπ. Γιατί πρέπει να ενεργοποιούμαστε μόνο σε καταγγελίες και αδειοδοτήσεις.
    ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
    Για το συγκεκριμένο θέμα είχα από το 2013 αναρτήσει τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης – Παγκόσμιας τράπεζας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε όχι βέβαια γιατί μας πλήτει ως κλάδο αλλά γιατί στην ουσία πλήττει την Δημόσια Υγεία
    Το σχετικό άρθρο:
    Διυπουργική σύσκεψη για την γρηγορότερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων Posted on Δεκεμβρίου 11, 2013
    και το πρώτο σχόλιο τότε συναδέλφου:
    Συγνώμη ρε παιδιά, δεν κατάλαβα καλά! Ή μάλλον δεν θέλω να καταλάβω καλά! Υπονοείται ότι θα καταργηθεί το υγειονομικό και ο έλεγχος επιχειρήσεων θα γίνεται από εταιρείες??????

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.