Π.Δ.121 ΦΕΚ 148 α’ 9-10-2017 Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας


Το ΦΕΚ

Άρθρο 22

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

  1. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση και την παρακολούθηση εφαρμογής πολιτικών για την προαγωγή και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
  2. Τη Διεύθυνση (Δ1) συγκροτούν τα ακόλουθα Τμήματα:

α. Τμήμα (Δ1α) Μεταδοτικών Νοσημάτων

β. Τμήμα (Δ1β) Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Διατροφής

γ. Τμήμα (Δ1γ) Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων

δ. Τμήμα (Δ1δ) Υγειονομικής Διαχείρισης Περιβάλλοντος

ε. Τμήμα (Δ1ε) Υγειονομικής Διαχείρισης Αποβλήτων

Μονάδων Υγείας και Λοιπών Περιβαλλοντικών Κινδύνων στ. Τμήμα (Δ1στ) Διαπολιτισμικής Φροντίδας

γ. Τμήμα Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων

  1. Η εποπτεία και ο συντονισμός του αντίστοιχου έργου των Διευθύνσεων ή Τμημάτων υγειονομικού ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας για θέματα αρμοδιότητας του Τμήματος.
  2. Η μελέτη και ο καθορισμός των υγειονομικών όρων ίδρυσης και λειτουργίας και μέτρων υγειονομικού ελέγχου που αφορούν σε Δημόσιες Υπηρεσίες, και κάθε είδους επιχείρηση, που από τη λειτουργία της επηρεάζεται η Δημόσια Υγεία, (όπως για επιχειρήσεις παρασκευής και πώλησης τροφίμων και ποτών, για τους χώρους και τα μέσα παρασκευής, συσκευασίας, αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης, χώρους εστίασης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, προνοιακά Ιδρύματα, Οίκους Ευγηρίας, κ.λπ., χώρους υγιεινής και κυλικεία των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, σχολές χορού, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, κυλικεία υπαίθριων δημοσίων θεαμάτων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων με χώρους υγιεινής διαβίωσης των αθλητών, σε κατοικίες-χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων, κ.λπ., σταυλικές εγκαταστάσεις, σε επιχειρήσεις επεξεργασίας ζωικών προϊόντων, σε καταστήματα πώλησης κατοικίδιων ζώων, οίκους ανοχής, συγκοινωνιακά μέσα, γραφεία τελετών και άλλων παρομοίων δραστηριοτήτων, καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων ειδών ιματισμού, ένδυσης και υπόδησης, κοινωνικά παντοπωλεία και χώρους διοργάνωσης συσσιτίων, ξενώνες αστέγων, σε κατασκηνώσεις, παιδότοπους και παιδικές χαρές).
  3. Ο καθορισμός των προϋποθέσεων άσκησης επαγγελμάτων κουρέα, κομμωτή, τεχνίτη περιποίησης χεριών ποδιών και δερματοστιξίας.
  1. Ο καθορισμός κανόνων για την υγιεινή των εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
  2. Η τήρηση Μητρώου Λειτουργών Δημόσιας Υγείας.
  3. Η συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων υγειονομικών ελέγχων, η κατάρτιση και η παρακολούθηση της εφαρμογής υγειονομικών διατάξεων και κατευθυντηρίων οδηγιών για τα αντικείμενα του Τμήματος.
  4. Ο συντονισμός του ελέγχου και η παρακολούθηση εφαρμογής της αντικαπνιστικής πολιτικής αναφορικά με τα σημεία πώλησης και χρήσης προϊόντων καπνού και άλλων συναφών προϊόντων.
  5. Η συγκέντρωση και η επεξεργασία των στοιχείων του ως άνω ελέγχου.

 

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
This entry was posted in Νομοθεσία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.