Σφίγγει ο κλοιός για όσους εξακολουθούν να καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς οι έλεγχοι που ήδη έχουν αρχίσει θα γίνουν εντατικότεροι.


Την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου κ. Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με έγγραφό της, που απέστειλε, την Παρασκευή, προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας.

Την ίδια στιγμή στα Χανιά τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα βεβαιώθηκαν πρόστιμα 10.000 ευρώ που αφορούν καταστήματα στα οποία κατελήφθησαν πολίτες να καπνίζουν.

Κάθε παραβάτης καπνιστής πλήρωσε 50 ευρώ και κάθε επιχείρηση 600 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο για κάθε επιχείρηση διπλασιάζεται και αν υπάρχει νέα υποτροπή αφαιρείται η άδεια της επιχείρησης.

Οι περισσότεροι έλεγχοι στα Χανιά έγιναν ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν για παράβαση του νόμου στις αρμόδιες υπηρεσίες.
http://www.neakriti.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Κάπνισμα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.