Σφίγγει ο κλοιός για όσους εξακολουθούν να καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς οι έλεγχοι που ήδη έχουν αρχίσει θα γίνουν εντατικότεροι.


Την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου κ. Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με έγγραφό της, που απέστειλε, την Παρασκευή, προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας.

Την ίδια στιγμή στα Χανιά τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα βεβαιώθηκαν πρόστιμα 10.000 ευρώ που αφορούν καταστήματα στα οποία κατελήφθησαν πολίτες να καπνίζουν.

Κάθε παραβάτης καπνιστής πλήρωσε 50 ευρώ και κάθε επιχείρηση 600 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο για κάθε επιχείρηση διπλασιάζεται και αν υπάρχει νέα υποτροπή αφαιρείται η άδεια της επιχείρησης.

Οι περισσότεροι έλεγχοι στα Χανιά έγιναν ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν για παράβαση του νόμου στις αρμόδιες υπηρεσίες.
http://www.neakriti.gr

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
This entry was posted in Κάπνισμα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.