Οριστικοποίηση Σεμιναρίου «Διαχείριση και έλεγχος κολυμβητικών δεξαμενών» * ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 18/10/2018 Παγκρήτιο Στάδιο, Δημοτικό κολυμβητήριο Ηρακλείου Κρήτης


ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η ημερομηνία του σεμιναρίου «Διαχείριση και έλεγχος κολυμβητικών δεξαμενών» άλλαξε, προκειμένου  να πραγματοποιηθεί σε χώρο με περισσότερες δυνατότητες πρακτικής άσκησης

* ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 18/10/2018 στο Παγκρήτιο Στάδιο, Δημοτικό κολυμβητήριο Ηρακλείου Κρήτης

αφισα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

08:00-09:00 Εγγραφές
09:00-09:30 Χαιρετισμοί – Εισαγωγή
09:30-09:50 Επικαιροποιημένα θέματα λοιμώξεων στα κολυμβητήρια

Μαυρίδου Αθηνά, Ομότιμη Καθηγήτρια, Εμπειρογνώμονας Π.Ο.Υ σε θέματα κολύμβησης

09:50-10:10            Οι Λεγεωνέλλες στα συστήματα νερών αναψυχής. Παράγοντες κινδύνου και πρόληψης

Ψαρουλάκη Άννα, Επίκουρη καθηγήτρια Μικροβιολογίας / Ζωοανθρωπονόσων,

Επιστημονική  Υπεύθυνη Μονάδας Μικροβιολογίας Τροφίμων, Υδάτων & Περιβάλλοντος Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

10:10- 10:30 Διαδικασίες ελέγχου και δειγματοληψίας κολυμβητικών δεξαμενών

Παπαδάκης Αντώνιος

Υγιεινολόγος  M.Sc., M.Sc., Ph.D.c.

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας

10:30-11:50 Ορθός σχεδιασμός, υπολογισμοί και επιλογές εξοπλισμού για δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές

Πετρίδης Ανδρέας, Petridis Water Technologies AETE

Βασικοί κανόνες ασφαλούς χρήσης/αποθήκευσης των χημικών προϊόντων για κολυμβητικές δεξαμενές και Spa. Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα απολυμαντικά/βιοκτόνα και τι ισχύει για τις άδειες κυκλοφορίας τους.

Αλέξης  Κράλλης, KΡΑΛΛΗΣ ΑΕΒΕ, Εταιρεία Χημικών Προϊόντων & αξεσουάρ πισίνας & υδρομασάζ

11:50-12:10 Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους των κολυμβητηρίων

Παπαδάκης Αντώνιος

Υγιεινολόγος  M.Sc., M.Sc., Ph.D.c.

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας

12:10-12:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ
12:30-12:50 Τεχνολογίες αντιμετώπισης χλωραμινών και οσμής χλωρίου σε κλειστά κολυμβητήρια.

 Πετρίδης Ανδρέας, Petridis Water Technologies AETE

12:50-13:10 Έλεγχοι κολυμβητικών δεξαμενών και κολυμβητηρίων στην Περιφέρεια Κρήτης

Δρ. Δημοσθένης Χοχλάκης, Βιοχημικός

Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου

Κρήτης

13:10-13:30 Συζήτηση
13:30- 14:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

14:30- 17:30    Workshop    Εκτίμηση κινδύνων στους χώρους των κολυμβητηρίων Βανταράκης Απόστολος, Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής  Ιατρικής Σχολής Παν. Πατρών

Περιεχόμενο

Η εκτίμηση επικινδυνότητας συνδέεται με:

Α) τη διαχείριση του κινδύνου και

Β) την ενημέρωση για τον κίνδυνο

Στόχοι της εκτίμησης επικινδυνότητας είναι:

  • Η παρέμβαση με σκοπό την εξάλειψη ή αποφυγή των κινδύνων
  • Η καταγραφή των μέτρων πρόληψης και λήψη συμπληρωματικών μέτρων
  • Η ενημέρωση και κατάρτιση

H εκτίμηση επικινδυνότητας είναι μια διαδικασία που αποτελείται από 3 συστατικά:

  • Εκτίμηση
  • Επικοινωνία
  • Διαχείριση

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθεί στην ομάδα εργασίας μια πιθανή περίπτωση (case study) εκτίμησης επικινδυνότητας σε μια κολυμβητική δεξαμενή. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα μελετήσουν την περίπτωση εκτίμησης επικινδυνότητας.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Εργαστήριο Υγιεινής- Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών | Τηλ: 2610 969876 infoemvio@gmail.com

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Γενικά, Επιμόρφωση - Σεμινάρια - Συνέδρια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.