5ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων μικρής κλίμακας»


Το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρία Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε, διοργανώνουν το Πέμπτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων μικρής κλίμακας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 26 έως 29 Αυγούστου 2018.

Ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τις βέλτιστες τεχνολογίες σχετικά με την επεξεργασία τόσο του πόσιμου νερού, όσο και των υγρών αποβλήτων με έμφαση στους μικρότερους δήμους, κοινότητες και οικισμούς, καθώς και σε ξενοδοχειακές και βιομηχανικές μονάδες, βασισμένες σε κριτήρια περιβαλλοντικά, οικονομικά, τεχνολογικά και κοινωνικά. Οι εργασίες που θα παρουσιασθούν στο συνέδριο σχετίζονται με θέματα που θα αφορούν κυρίως τα αστικά και βιομηχανικά υγρά απόβλητα, τα φυσικά συστήματα κατεργασίας υγρών αποβλήτων, τα αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, την ποιότητα των νερών, την επεξεργασία του πόσιμου νερού, τις τεχνικο-οικονομικές παραμέτρους που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, τις μικρές μονάδες κατεργασίας των υγρών αποβλήτων, την διαχείριση ιλύος και την ανακύκλωση διαφόρων χρησίμων συστατικών από αυτά, καθώς και στην ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού με την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Δεότε περισσότερα στο παρακάτω αρχείο:

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Επιμόρφωση - Σεμινάρια - Συνέδρια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.