Άκης Σακελλαρίου: Στο νοσοκομείο με τη Νόσο των Λεγεωναρίων


Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία, που οφείλεται στο βακτήριο της legionella, ο γνωστός ηθοποιός, Άκης Σακελλαρίου.Μετά τον Μάνο Αντώναρο, που κατέληξε προ δύο εβδομάδων, τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρή πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο της legionella και ο γνωστός ηθοποιός, Άκης Σακελλαρίου.

Το βακτήριο εντοπίζεται στα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει και τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Προκαλεί δε βαριά μορφή πνευμονίας η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella και θνητότητα που αγγίζει το 5–10%.

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσια Υγεία - Υγιεινή. Bookmark the permalink.

1 Response to Άκης Σακελλαρίου: Στο νοσοκομείο με τη Νόσο των Λεγεωναρίων

  1. Ο/Η Μάρκος Καπίρης λέει:

    Ο κυριότερος τρόπος να προστατέψουμε τον πληθυσμό από τη Λεγιονέλλα (αλλά και από άλλες νόσους και προβλήματα υγείας όπως π.χ. γαστρεντερίτιδα) είναι η ενημέρωση του ίδιου του πληθυσμού. Όχι μόνο των ξενοδόχων. Δεν κολλάς Λεγιονέλλα μόνο από τουριστικά καταλύματα.

    Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η Λεγιονέλλα μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε υπάρχει νερό υπό κατάλληλες για τον πολλαπλασιασμό της θερμοκρασίες και που με οποιοδήποτε τρόπο ψεκάζεται στον αέρα και γίνεται μικρά σταγονίδια, π.χ. πλατείες με συντριβάνια, πότισμα χωραφιών / κήπων με εκτοξευτήρα νερού, το πρόσθετο νερό που ψεκάζουμε με το ατμοσίδερο για να γίνει τέλειο το σιδέρωμα, ακόμα και παιχνίδια με νεροπίστολα που παίζουν τα εγγόνια και παίρνουν τα σκάγια και τον άμαχο πληθυσμό (τον παππού και τη γιαγιά).

    Το να τρέχουμε κάθε φορά να πάρουμε δείγματα ή το να ενημερώνουμε μόνο τους ιδιοκτήτες από τα τουριστικά καταλύματα που έτυχε να περάσει ο ασθενής είναι απλώς ο δυσκολότερος τρόπος να προλάβουμε το κακό. Και είπα ο δυσκολότερος διότι οι ξενοδόχοι κλπ μόνο υπό απειλή ίσως λάβουν μέτρα και αυτά κουτσά στραβά και ανάποδα και πρέπει να πάμε έως και 3-4 φορές για δείγματα μέχρι να καθαρίσουν τα συστήματά τους, και την επόμενη χρονιά θα το έχουν ξεχάσει και θα έχουμε πάλι τα ίδια. Όλοι κοιτάνε το κέρδος με το λιγότερο κόστος. Νομίζουν ότι αρκεί να καθαρίσουν τα κάντρα, τους καθρέπτες, τα τραπέζια και τους καναπέδες για να λέγονται καθαρά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.