Περί ανθυγιεινού επιδόματος συνέχεια …….


 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

επειδή άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος διαλόγου για το επίκαιρο θέμα της πρότασης του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, όπως αυτή εκφράστηκε με το Αριθ.Πρωτ. 3473 έγγραφο με θέμα «Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών» θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου.

Καταρχήν θα πω άλλη μια φορά ότι  πράγματι,  πρόκειται για τεράστια επιτυχία  της ΟΣΥΑΠΕ. Επιτρέψτε μου να επισημάνω όμως και κάποια  ζητήματα που προκύπτουν.

  1. Ο Ν.4483/2017 : Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. ρυθμίζει θέματα Ο.Τ.Α., επομένως, το όποιο ερώτημα αφορά Συναδέλφους Νοσοκομειακούς Επόπτες, καταλαβαίνεται ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Το ανθυγιεινό επίδομα ξεκάθαρα στηρίζεται σε Νόμο που αφορά υπαλλήλους ΟΤΑ και όχι υπαλλήλους που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα: Στην κατηγορία Α΄ συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό που απασχολείται σε συνεργεία απολύμανσης, οι απολυμαντές, οι εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, οι υδραυλικοί, τεχνίτες και εργάτες που απασχολούνται στην κατασκευή και συντήρηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, στα αντλιοστάσια αποχέτευσης, το προσωπικό που απασχολείται στην εποπτεία καθαριότητας, το προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οδηγοί, χειριστές και εργάτες αποφρακτικών μηχανημάτων, οι εργάτες και τεχνίτες ψεκασμού, οι εργάτες κοπής ψηλών δένδρων, οι σιδεράδες – αλουμινάδες, καθώς και οι εργάτες καθαριότητας των δημοτικών νεκροταφείων. Επομένως χρειάζεται αγώνας από όλους μας ώστε το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των συναδέλφων που Υπηρετούν σε Νοσοκομεία να προβλεφθεί σε Νόμο του Υπουργείου Υγείας.
  2. Θεωρώ ότι οι Συνάδελφοι Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Δήμων μπορούν να ενταχθούν μετά από αίτημα είτε της ομοσπονδίας τους, είτε και μετά από σχετικό αίτημα της ΠΕΕΔΥ.
  3. Δυστυχώς η γραφειοκρατία και η ευθυνοφοβία δείχνουν τα δόντια τους μιας και ήδη έχω λάβει τηλεφωνήματα από Συναδέλφους από πολλές περιοχές που οι Δ/νσεις Προσωπικού και Οικονομικού δεν δέχονται καν την προτεινόμενη από την ομοσπονδία Βεβαίωση από τους Δ/ντες  Δημόσιας Υγείας των Π.Ε

Προσωπική Παράκληση: Τα δίκαια αιτήματα όλων των Συναδέλφων  επιλύονται με πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά και όχι από το σπίτι και το Facebook. Είναι εύκολο να κατηγορούμε, να ευχαριστούμε και να δίνουμε συγχαρητήρια, αλλά οι μάχες δίνονται αλλού. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση  και κοινές δράσεις, προτάσεις και συμμετοχή.  

Αντώνης Παπαδάκης 

 

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

2 Responses to Περί ανθυγιεινού επιδόματος συνέχεια …….

  1. Ο/Η Μάρκος Καπίρης λέει:

    Αντώνη όχι μόνο οι Δ/νσεις Προσωπικού και Οικονομικού δεν δέχονται καν την προτεινόμενη από την ομοσπονδία Βεβαίωση από τους Δ/ντες Δημόσιας Υγείας των Π.Ε, αλλά και υπάρχουν Διευθυντές που φοβούνται ή δεν γουστάρουν να την υπογράψουν !

  2. Ο/Η Μάρκος Καπίρης λέει:

    Συνάδελφοι, η όλη εντύπωση που έχω μέχρι αυτή τη στιγμή για το θέμα, είναι ότι πρόκειται για αισχρό προμελετημένο και συντονισμένο, οριζόντιο, κάθετο και χιαστί δούλεμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής Επικρέτειας. Με τις υγείες μας, και του χρόνου να είμαστε καλά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.