Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Άμεσα οι κρίσεις προϊσταμένων -Υπάλληλοι χωρίς προσόντα στις θέσεις


Κραυγή αγωνίας υψώνουν εργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας, καθώς, όπς τονίζουν, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων και γραμματέων με το νέο αξιοκρατικό και διάφανο σύστημα, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε πολλές από αυτές τις θέσεις άτομα με μόνο προσόν ότι είναι «τα αγαπημένα παιδιά των αιρετών!». Γι’ αυτό το λόγο ζητούν «να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις για να τοποθετηθούν οι κατάλληλοι υπάλληλοι στην κατάλληλη θέση».

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί συντάκτες της aftodioikisi.gr,

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε την διαδικασία για την επιλογή των προϊσταμένων και γραμματέων με το νέο αξιοκρατικό και διάφανο σύστημα που επιτέλους βλέπουμε να προωθείται, αφού έως και σήμερα υπάρχουν Υπηρεσίες οι οποίες έχουν να κάνουν κρίσεις πολλά χρόνια.

Η κατάσταση στους ΟΤΑ είναι ακόμα χειρότερη αφού σε πολλές θέσεις ευθύνης τοποθετήθηκαν άτομα χωρίς προσόντα, άλλες φορές δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο εργασίας…Είναι όμως τα αγαπημένα παιδιά των αιρετών!

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι όλο αυτό το διάστημα συσσωρεύουν μόρια από την παραμονή τους στην θέση ευθύνης. Αντίθετα άλλοι συνάδελφοι με μεταπτυχιακά, αναγνώριση ιδιωτικού τομέα, γλώσσες κτλ δεν έχουν την εξέλιξη που θα έπρεπε να έχουν.

Μια ακόμη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε και για το θέμα της συνέντευξης η οποία θα πρέπει να γίνει από Ανεξάρτητη αρχή για να μην υπάρχουν παρεμβάσεις.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι κρίσεις για να τοποθετηθούν οι κατάλληλοι υπάλληλοι στην κατάλληλη θέση.

Ευχαριστούμε

Εργαζόμενοι σε ΟΤΑ όλης της χώρας

Πηγή

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσιο, Δημόσιοι Υπάλληλοι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.