Υπ. Εσωτερικών: Απάντηση σε ερώτημα πολίτη σχετικά με την εφαρμογή κυρώσεων σε ΚΥΕ χωρίς άδεια-γνωστοποίηση


Το έγγραφο

ΘΕΜΑ: Αίτηση – Αναφορά

ΣΧΕΤ.: Η από 11-7-2017 αίτηση-αναφορά

Σας διαβιβάζουμε φωτοαντίγραφο του ανωτέρω σχετικού και παρακαλούμε αφού εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα για τις δικές σας ενέργειες ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο και την υπηρεσία μας .

Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι , με το Κεφάλαιο Ζ’του ν.4442/2016(Α’ 230) απλουστεύεται το πλαίσιο λειτουργίας ΚΥΕ, Θεάτρων & Κινηματογράφων. Στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω κεφαλαίου άρθρο 27 εμπίπτουν τα ΚΥΕ του άρθρου 80 του ν.3463/2006(Α Ί14) εκτός των κέντρων διασκέδασης .Επίσης εμπίπτουν τα ΚΥΕ εντός τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Κατ’εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρου 36 εκδόθηκε η αρ. 16228/2017(ΦΕΚ ΒΊ723) «Απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρων και Κινηματογράφων.» στο πεδίο εφαρμογής της οποίας εμπίπτουν τα ΚΥΕ όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 80 του ν.3463/2006 καθώς και στα
θέατρα και κινηματογράφους. Στο πεδίο εφαρμογής δεν εμπίπτουν τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών αμιγώς ίντερνετ και οι παιδότοποι η Λειτουργία των οποίων διέπεται από ειδικό καθεστώς.

Η έλλειψη γνωστοποίησης δεν επισύρει διαδικασία σφράγισης του κατ/τος και εφαρμόζονται όσα ορίζονται στο άρθρο 14 της υπ’ αρ. 16228/2017(ΦΕΚ ΒΊ723) ΚΥΑ.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια

 Dr Μαρία Μαυραγάνη

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Έγγραφα ερωτήματα - απαντήσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.