Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016- Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις Άρθρο 38 Μεταβατικές διατάξεις


Άρθρο 38

Μεταβατικές διατάξεις

 1. Το παρόν Κεφάλαιο εφαρμόζεται για τις δραστηριότητες που λειτουργούν μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30. Οι άδειες λειτουργίας και άδειες χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα παραμένουν σε ισχύΕάν μεταβληθεί στοιχείο της δραστηριότητας με βάση το οποίο χορηγήθηκε η άδεια, ο φορέας του καταστήματος υποχρεούται σε γνωστοποίηση κατά τη διάταξη του άρθρου 28 και εφεξής η λειτουργία του καταστήματος διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος.
 2. Εάν ο φορέας έχει λάβει προέγκριση κατά τις διατάξεις του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού κανονιστικών πράξεων, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει την άδεια λειτουργίαςπροβαίνει σε γνωστοποίηση χωρίς να απαιτείται η έκδοση της βεβαίωσης της παραγράφου 2 του άρθρου 28.
 3. Εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση προέγκρισης κατά τις διατάξεις του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού κανονιστικών πράξεων νοούνται ως αιτήσεις για τη χορήγηση βεβαίωσης κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 28 και εξετάζονται ως τέτοιες.
 4. Οι ρυθμίσεις του άρθρου 30 καταλαμβάνουν και εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου.
 5. Κατ’ αντιστοιχία με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, το άρθρο 29 εφαρμόζεται για όσους φορείς επιθυμούν να κάνουν χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ανεξαρτήτως αν έχουν άδεια λειτουργίας.
Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016- Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις Άρθρο 38 Μεταβατικές διατάξεις

 1. Συγνώμη να ρωτήσω κάτι, αυτό το άρθρο που βρέθηκε; η ΚΥΑ στο ΦΕΚ 1723 τ ‘Β 18-5-2017 έχει μέχρι άρθρο 17. Είναι κάποια προσθήκη; Είναι επίσημο;

 2. Ζητώ συγγνώμη και ευτυχώς που το είδατε. Εκ παραδρομής αναφέρθηκε λάθος νόμος αντί του σωστού Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016- Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις

 3. Ο/Η Spiros Lygdas λέει:

  Καλησπέρα κ. Παπαδάκη, άρα με τον νέο νόμο (ΦΕΚ 1723Β/2017) δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται με τα καταστήματα που έχουν ήδη προέγριση ή με αυτά που εκκρεμεί η προέγκριση τους, σωστά ??
  Ευχαριστώ

 4. Θεωρώ ότι αν εκκρεμούν αιτήσεις που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ψήφιση του Νόμου επιστρέφονται στην αδειοδοτούσα αρχή και κάνουν γνωστοποίηση. Αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη

 5. Ο/Η Antonia Athanasopoulou λέει:

  καλησπέρα κ.Παπαδάκη. σε κατάστημα αναψυκτήριο που πρόκειται να δημιουργηθεί έχουμε καταθέσει την κάτοψη για προέγκριση στη υγειονομική υπηρεσία -19 μαιου-και ειμαστε σε αναμονή απάντησης. Συμφωνα με τη νεα ρυθμιση δεν χρειάζεται να προβουμε για προέγκριση στιο δημο,παρα μόνον γνωστοποίηση.Πότε θα διενεργηθεί ο έλεγχος απο την υγειονομική υπηρεσία?Κατα την φάση της προεγκρισης μας εχουν ζητηθει άλλα απαιτούμενα τμ και αλλες προυποθέσεις απο κάθε υπάλληλο. Πως κατοχυρώνουμε οτι σε καποιο μελλοντικό έλεγχο τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις,πχ τετραγωνικα παρασκευαστηρίου καθότι ο νόμος δεν ορίζει πλεον συγκεκριμένα τμ και ειναι στην κριση του υπαλληλου της υπηρεσίας?
  Απο οτι κατάλαβα,τα καταστήματα θα λειτουργουν κανονικα,και ο λεγχος θα επεται καποιους μήνες. Μπορει δηλαδη να ερθει το υγειονομικο για έλεγχο 5 μήνες πχ μετα την εναρξη και να αποφανθει οτι πχ 15 μ παρασκευαστηριου δεν αρκουν για αναυκτηριο?
  ευχαριστω

 6. Καλησπέρα

  σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρθηκαν στην ημερίδα που έγινε για την νέα Νομοθεσία, υποθέσεις είτε έχουν διεκπεραιωθεί είτε όχι μετά τις 18-5-2017 επιστρέφονται και ο ιδιοκτήτης προχωράει με γνωστοποίηση.
  Σύμφωνα με την φιλοσοφία της γνωστοποίησης ο έλεγχος πραγματοποιείται μετά την έναρξη και ελέγχονται οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.