Δ/νση Δημόσιας Υγείας-Τμήμα Υγιεινής Περιβάλλοντος: Διαβίβαση Σχεδίου ΚΥΑ ‘Διάθεση Υγρών Αποβλήτων’


Η υπό διαβούλευση ΚΥΑ

Αρ. πρωτ.: οικ.140664

Θέμα:« Διαβίβαση Σχεδίου ΚΥΑ ‘Διάθεση Υγρών Αποβλήτων’ για διατύπωση απόψεων και παρατηρήσεων »

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης ‘Διάθεση Υγρών Αποβλήτων’ που αφορά στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τον καθορισμό όρων διάθεσης υγρών αποβλήτων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της προστασίας των υδάτων και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων σε αυτά, καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης εθνικής νομοθεσίας περί διαχείρισης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων κρίνεται απαραίτητος ώστε να εναρμονίζεται με τη σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική και τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών οδηγιών.

Η Υπουργική Απόφαση Ειβ/221/1965 περί διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων έχει αποτελέσει το βασικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διάθεση λυμάτων και υγρών αποβλήτων. Ωστόσο, με την υιοθέτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά στον τομέα των υδάτων και κυρίως της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ, πολλές πτυχές της προαναφερόμενης Απόφασης χρίζουν αναθεώρησης. Επιπλέον, ορισμένα άρθρα της, όπως αυτά που αφορούν στη διάθεση στο έδαφος ή στις άδειες διάθεσης αποβλήτων σε αποδέκτες έχουν καταργηθεί ή τροποποιηθεί. Λόγω των ανωτέρω προτείνεται η αντικατάσταση της παραπάνω Απόφασης από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Σχέδιο της οποίας επισυνάπτουμε. Σύμφωνα με το συνημμένο Σχέδιο, οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών καθορίζουν τους όρους διάθεσης των υγρών αποβλήτων, βάσει των περιβαλλοντικών στόχων των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και της συναφούς νομοθεσίας.

Η συμβολή σας με τη διατύπωση παρατηρήσεων και προτάσεων επί του συνημμένου Σχεδίου ΚΥΑ κρίνεται αναγκαία για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.

Παρακαλούμε για την αποστολή των απόφεών σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλ. διευθύνσεις e.liakou(5)prv.vpeka.gr ή s.liakou@prv.ypeka.gr μέχρι 12-5-2017.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και προσδοκούμε στη συμβολή σας στο έργο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Μ. ΓΚΙΝΗ

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Νομοθεσία υπό Διαβούλευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.