Ημερίδα με θέμα: «Επίκαιρα Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στο Νοσοκομειακό χώρο».


Τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, η Ημερίδα με θέμα, «Επίκαιρα Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στο Νοσοκομειακό χώρο», η οποία διοργανώνεται από τη Νοσηλευτική Δ/νση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ¨Κοργιαλένειο– Μπενάκειο¨ ΕΕΣ και που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2017, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Σκοπός της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο νοσοκομειακό χώρο και στόχος, η ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων και η καλύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις χορήγησης Αιγίδας και έκφρασης αρωγής και στήριξης από το Υπουργείο Υγείας αναφέρεται ρητά μία εκ των διατυπώσεων αυτών, με τον τίτλο του Υπουργείου Υγείας.

Απαγορεύεται η χρήση του σήματος – λογότυπου του Υπουργείου Υγείας, εφόσον η εν λόγω εκδήλωση-δράση δεν έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί με ευθύνη και συμμετοχή αυτού.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης εθνικών πολιτικών που ενισχύουν την προαγωγή των υγιεινών συνηθειών και συμπεριφορών διατροφής, καθώς και του Μητρικού Θηλασμού, από το Υπουργείο Υγείας και συναρμόδιους φορείς, εξετάζεται η δυνατότητα απόρριψης χορήγησης αιγίδας σε επιστημονικές εκδηλώσεις, η χρηματοδότηση των οποίων προέρχεται από εταιρείες των οποίων η δραστηριότητα αντιτίθεται ή δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές και τη φιλοσοφία των εν λόγω πολιτικών, δηλαδή εταιρείες που εμπορεύονται αεριούχα ποτά τροφές, με κορεσμένα λιπαρά, σάκχαρα και μεγάλη ποσότητα αλατιού, καθώς και υποκατάστατα μητρικού γάλακτος για νεογνά και βρέφη.

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Επιμόρφωση - Σεμινάρια - Συνέδρια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s