Τί αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων


Αλλαγές στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τη διεύρυνση των υποψηφίων που θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, θεσπίζει το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αποσαφηνίζονται επίσης τα κριτήρια επιλογής και ορίζονται οι δυνατότητες μοριοδότησης.

Πλέγμα αλλαγών στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα με στόχο τη διεύρυνση των υποψηφίων που θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση, την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών αλλά και την αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλογής προωθεί η κυβέρνηση.

Με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που κατατέθηκε στις 29 Μαρτίου σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, ρυθμίζονται -μεταξύ άλλων- θέματα που αφορούν χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους όπως η μοριοδότηση των υποψηφίων για τις προαγωγές, αποσαφηνίζεται ποιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για την πλήρωση θέσης προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης αλλά και τι θα ισχύσει εφεξής σε περιπτώσεις που θα μένουν κενές θέσεις προϊσταμένων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας τους.

Μεταξύ των αλλαγών προβλέπεται ότι:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τις θέσεις προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης έχουν όλοι οι υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης και υπάγονται στις διατάξεις του Κώδικα. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 5 θέσεις κατ’ ανώτατο όριο ανά προκήρυξη. Από το ανωτέρω δικαίωμα συμμετοχής εξαιρούνται όσοι προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης έχουν παραμείνει στις θέσεις ευθύνης.

Διευρύνονται οι δυνατότητες για μοριοδότηση της επιμόρφωσης υπαλλήλων από πιστοποιημένους φορείς. Η πιστοποιημένη επιμόρφωση καθώς και η επιμόρφωση που παρέχεται από τις σχολές/εθνικά κέντρα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Eνωσης και από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, μοριοδοτείται με 10 μόρια ανά σεμινάριο επιμόρφωσης με ανώτατο όριο τα 40 μόρια. Με όμοιο τρόπο, μοριοδοτείται και η επιμόρφωση που παρασχέθηκε αποκλειστικά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) πριν από τη 15η Μαΐου του 2009. Για τη βαθμολογία του κριτηρίου της πιστοποιημένης επιμόρφωσης που προβλέπεται, λαμβάνεται υπόψη η επιμόρφωση κατά την τελευταία δεκαετία. 

ethnos.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσιοι Υπάλληλοι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s