ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Οδηγός με θέμα: Παραλαβή, Αποθήκευση και Διανομή Τροφίμων μέσω Δομών Κοινωνικών Συμπράξεων


Ο οδηγός

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο παρών ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ σχεδιάστηκε  για  τις  ανάγκες  του  έργου  «Παραλαβή,  Αποθήκευση και Διανομή Τροφίμων μέσω Δομών Κοινωνικών Συμπράξεων», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α., η υλοποίηση του οποίου ανατέθηκε στο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Στο σχεδιασμό του ακολουθήθηκαν οι γενικές αρχές που καθιέρωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και αποτυπώνονται τόσο στον Οδηγό Υγιεινής για τις Επιχειρήσεις Λιανικής Πώλησης Τροφίμων (εκπονήθηκε υπό τον συντονισμό του Ι. Τσάκνη) όσο και στο Εγχειρίδιο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για στελέχη και εθελοντές Υπηρεσιών & Οργανώσεων που εμπλέκονται στη διαχείριση και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών, αλλά και τον Οδηγό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, με τις αναγκαίες και κατάλληλες προσαρμογές του σχετικού υλικού στους χειριστές  τροφίμων των δομών.

Καταβλήθηκε, ως εκ τούτου προσπάθεια ο ΟΔΗΓΟΣ αυτός να είναι εύχρηστος αλλά και εκλαϊκευμένος, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων, που διαχειρίζονται οι κατά τόπους δομές των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Ευελπιστούμε, η υλοποίηση των σχεδιαζόμενων για το αμέσως προσεχές διάστημα Κύκλων Ευαισθητοποίησης, που αναφέρονται στις βασικές αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, για τους χειριστές τροφίμων των δομών, να συμβάλλει επίσης, προσθετικά στην επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Ασφάλεια τροφίμων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s