Απουσία Τεχνολόγων Τροφίμων στην νέα «ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ»


Επιστολή απέστειλε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων στην ηγεσία του Υπ. Υγείας με θέμα :

Απουσία Τεχνολόγων Τροφίμων στην νέα «ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Μελετώντας με προσοχή την νέα πρόταση για την αναμόρφωση  οργάνωσης  νοσοκομείων  ,με λύπη διαπιστώσαμε ότι προφανώς εκ παραδρομής ,απουσιάζουν από το προβλεπόμενο επιστημονικό προσωπικό,  πλην Ιατρών ,οι Τεχνολόγοι Τροφίμων. Επίσης στην πρόταση σε αρκετά σημεία απoκλείονται από θέσεις προϊσταμένων πτυχιούχοι  διαφόρων ειδικοτήτων Τ.Ε. όχι με επιστημονικά κριτήρια και κατά παράβαση της νομοθεσίας (4009/2011 «Δομή,λειτουργία,διασφάλιση ποιότητας σπουδών και διεθνοποίηση  των  Ανωτάτων  Εκπαιδευτικών  Ιδρυμάτων»    Άρθρο  1  η  οποία, ορίζει την  ισοτιμία των Ανωτάτων  σχολών  και  Ν4369/2016 άρθρο 29(Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων − Διαδικασία και κριτήρια επιλογής προϊσταμένων)

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε να διορθωθούν τα ανωτέρω αναφερόμενα στο σχέδιο νόμου.

Οι λόγοι που συνηγορούν στην αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της προαναφερόμενης τροποποίησης είναι σημαντικοί και άπτονται άμεσα των σκοπών που εξυπηρετεί το σχέδιο νόμου.

  1. Οι   Τεχνολόγοι   Τροφίμων   Ανωτάτης   Τεχνολογικής   Εκπαίδευσης   από   το   1974   εξειδικεύονται ενδελεχώς κατά την διάρκεια των τετραετών σπουδών τους τόσο στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων όσο και στην υψηλού επιπέδου εργαστηριακή και πρακτική άσκηση που σχετίζεται με τον κλάδο τροφίμων, ενώ παράλληλα διεξάγουν τεχνολογική έρευνα, αναπτύσσοντας τεχνογνωσία και καινοτομίες στο σχετικό επαγγελματικό πεδίο, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 παρ. 2 εδ. ββ Ν.2916/2001 (ΦΕΚ Α 114/11.6.2001).
  1. Οι Τεχνολόγοι Τροφίμων πάνω από σαράντα έτη υπηρετούν την υγεία των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία εφαρμόζοντας καθημερινά τα εξής :

Προδιαγραφές προμηθειών πρώτων υλών και σκευών –Ποιοτικός έλεγχος κατά τις παραλαβές- αποθήκευση-Αξιολόγηση προμηθευτών.

Προγραμματισμός και υλοποίηση συστημάτων Παρασκευής-Διακίνησης-Διανομής γευμάτων. Ποιοτικός έλεγχος παραγωγής γευμάτων, δειγματοληψιες προς ΚΕΔΥ και ΓΚΧ.

Συμμετοχή  στον  σχεδιασμό  συστήματος  διατροφής-Αξιολόγηση  παρεχόμενων  διαιτολογικών υπηρεσιών.

Μελέτη-σχεδιασμός και εφαρμογή συστήματος HACCP

  1. Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων εκπροσωπεί από το 1981 τους Τεχνολόγους τροφίμων Ανωτάτης Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και είναι από το 2007 μέλος της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η Π.Ε.ΤΕ.Τ. επιφυλάσσεται να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών της και να τα αναδείξει με κάθε νόμιμο μέσο.

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσια Υγεία - Υγιεινή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s