Σχόλια  επί  υγειονομικών θεμάτων 


Ένα ακόμα απο τα «γραφικά» σημεια των μέχρι σήμερα (και πολύ φοβάμαι και των μελλοντικών) υγειονομικών διαταξεων που αφορούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχουν καθήμενοι πελάτες, είναι ο αγώνας των ειδημόνων νομοθετών να υπολογίσουν τα καθίσματα ή τους πελάτες σε συνάρτηση και με το εμβαδόν των χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Εξαιρώντας το εμβαδόν των κλειστών αιθουσών όπου πιθανόν πρέπει να εναρμονίζεται η κατανομή των πελατών με τη νομοθεσία της πυροσβεστικής, σε όλους τους άλλους χώρους, υπαίθριους και ημιυπαίθριους, δημοτικούς και ιδιωτικούς, οι πελάτες θα έπρεπε να υπολογίζονται μόνο με βαση τον αριθμό των αποχωρητηρίων και να σταματήσει επιτέλους αυτό το αστειο με το πώς θα μοιράσουμε εμεις τους πελάτες στον εξωτερικό χώρο με βαση τα τετραγωνικά.

Αν τα βρισκουν οι πελατες μεταξύ τους και με τον καταστηματάρχη, τι μας νοιάζει εμας? Είναι άραγε υγειονομικής φύσεως αυτό το θέμα? Και αν έχει πρόβλημα στενότητας χώρου ο πελάτης, ας πάει σε άλλο μαγαζί. Γιατί να ορίζουμε εμεις το 1,2 τ.μ ή το 1,4 ή το 1,0 ή το 0,65 ή το 0,60 ή τόσα και τόσα που έχουν αλλάξει τα τελευατια 40 χρόνια, ενώ οι παλαιότερες εκδοχές λάμβαναν υπόψιν το μεγεθος του τραπεζιού, το σχήμα του, το μέγεθος και ειδος της καρέκλας και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά ?

Υπολογισμός λοιπόν μόνο με βαση τα αποχωρητήρια.

Ουδέν άλλο είναι λογικό. Ετσι θα έχουμε ευτυχισμένους επόπτες, χαρούμενους καταστηματάρχες και ελεύθερους να επιλέξουν κατάστημα πελάτες.

Μάρκος Καπίρης

Επόπτης Δημόσιας Υγείας 

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Απόψεις, Γενικά. Bookmark the permalink.

One Response to Σχόλια  επί  υγειονομικών θεμάτων 

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.