Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κρέατος στην 5η MEAT DAYS


13443047_1241175452612175_7827095375335839846_o

Το ελληνικό κρέας είναι το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το περιοδικό MEAT PLACE σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου με στόχο την ανάδειξη της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική αγορά κρέατος, την παρουσίαση των προβλημάτων αλλά και την προοπτική ανάπτυξης και βελτίωσης που έχει ο κλάδος.

Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης MEAT DAYS, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου από τις 17.00 έως και τις 19.00 στο συνεδριακό χώρο της αίθουσας 2.

Ο τίτλος της είναι «Ελληνικό κρέας: Από την παραγωγή και τη μεταποίηση στη λιανική πώληση. Η πορεία του, η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές εξέλιξης της ελληνικής αγοράς κρέατος»και θα χωριστεί σε δύο ενότητες:

Το α’ μέρος έχει θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού κρέατος, Προτάσεις και προβληματισμοί» ενώ στο β’ μέρος θα παρουσιαστεί η ενότητα «Επίσημος έλεγχος στο κρεοπωλείο και τη μαζική εστίαση».

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, Ανδρέας Γεωργούδης, Νίκος Κασαλιάς, Αντώνης Παπαδάκης, Βασίλης Παρίσης, Νικόλαος Κατερέλος και Νικόλαος Ντάνος. Στο πάνελ θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τίτλοι των εισηγήσεων θα αναρτηθούν το προσεχές διάστημα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το εκθεσιακό κοινό.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ MEAT PLACE

«Ελληνικό κρέας: Από την παραγωγή και τη μεταποίηση

στη λιανική πώληση.

Η πορεία του, η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές εξέλιξης της ελληνικής αγοράς κρέατος»

Στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης MEAT DAYS 2016 Κυριακή 2 Οκτωβρίου / 17.00 – 19.00 Συνεδριακός χώρος / Hall 2 / Metropolitan Expo

Διοργάνωση: Περιοδικό MEAT PLACE

Συντονιστής ημερίδας:

Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων, Διευθυντής ΣΠΑΚΒΕ

17.00 – 17.10: Προσέλευση

Α’ ΜΕΡΟΣ

Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού κρέατος. Προτάσεις και προβληματισμοί

17.10 – 17. 20: Η πορεία της ελληνικής αγοράς κρέατος και οι τάσεις των Ελλήνων

καταναλωτών – Συμπεράσματα για τον κλάδο που προκύπτουν από

πρόσφατες έρευνες αγοράς.

Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων,

Διευθυντής ΣΠΑΚΒΕ

 

17.20 – 17.30: Η εξέλιξη της εγχώριας κτηνοτροφικής παραγωγής και της

συμμετοχής της στον εφοδιασμό της αγοράς κρέατος.

Ανδρέας Γεωργούδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΔΟΚ – Καθηγητής

Πανεπιστημίου

 

 

17.30 – 17.40: Οργάνωση των σφαγείων και συμβολή τους στην ανάπτυξη της

παραγωγής του ελληνικού κρέατος.

Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας

Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

17.40 – 18.00: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Β’ ΜΕΡΟΣ

Επίσημος έλεγχος στο κρεοπωλείο και τη μαζική εστίαση

 

18.00 – 18.10: Υγειονομική νομοθεσία και επικείμενες σαρωτικές αλλαγές των

διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων υγειονομικού

ενδιαφέροντος.

Αντώνιος Παπαδάκης, Τεχν. Υγιεινολόγος M.Sc. M.Sc., Ph.D(c), –

Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας

 

18.10 – 18.20: Επισήμανση κρέατος, παρασκευασμάτων & προϊόντων κρέατος:

νέα δεδομένα.

Νικόλαος Ντάνος, Κτηνίατρος MSc, Ε.Φ.Ε.Τ., Ε.Φ.Ε.Τ., Διεύθυνση

Αξιολόγησης-Εγκρίσεων

 

18.20 – 18.30: Υλικά σε επαφή με το κρέας και τα προϊόντα του: Ταξιδεύοντας την

ποιότητα ως τον καταναλωτή.

Νικόλαος Α. Κατερέλος, Χημικός Μηχανικός PhD, Ε.Φ.Ε.Τ.,

Προϊστάμενος Τμήματος Ενημέρωσης, Διεύθυνση Εκπαίδευσης-

Ενημέρωσης-Πληροφορικής

 

18.30 – 18.40: Ελληνικές & ξένες κοπές που ζητούνται στο ελληνικό κρεοπωλείο.

Μπριζολοειδή: Σπαλομπριζόλα, μπριτζόλα, κόντρα.

Βασίλης Παρίσης, Κτηνίατρος Αλιευτικής & Υδρόβιας  Ζωικής

Παραγωγής   MSc., Δημόσιας  Υγείας  &  Ασφάλειας  Τροφίμων –

Υδάτων   MSc., Εκπαιδευτής   Σχολής  Επαγγελμάτων  Κρέατος

Λάρισας, Πιστοποιημένος   Εκπαιδευτής   Ενήλικων   Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ

 

18.40 – 19.00: Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

ΠΗΓΉ: http://www.meatplace.gr/site/eidiseis/hmerida_gia_to_paron_kai_to_mellon_tou_ellinikou_kreatos__stin_5i_meat_days.html#.V9lDCpiLSUk

About Αντώνης Παπαδάκης

Υγιεινολόγος- Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Δ.Σ Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Gallery | This entry was posted in Επιμόρφωση - Σεμινάρια - Συνέδρια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s