Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ Αποστάσεως διάρκειας 4 μηνών «Μικροβιολογία του Νερού»%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b11

Το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών θα διοργανώσουν την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ Αποστάσεως (e-learning) με τίτλο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοι να αποκτήσουν ουσιαστική αντίληψη των ζητημάτων που αφορούν στην αξιολόγηση της μικροβιολογικής ποιότητας του νερού (πόσιμου, θαλάσσιου, κολυμβητικών δεξαμενών). Οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν με σφαιρική  γνώση  των  τρόπων  διαχείρισης  της ποιότητας  του  νερού. Θα  καταρτισθούν  στις σύγχρονες μεθόδους  ανίχνευσης μικροοργανισμών/δεικτών μικροβιακής ποιότητας νερού και παθογόνων μικροοργανισμών, στις εφαρμογές των αρχών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, στις εφαρμογές ISO22000 (HACCP) σε βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού, στην επιδημιολογία υδατογενών λοιμώξεων και στις διαδικασίες διαπίστευσης συναφών εργαστηρίων.

Στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και απόφοιτοι IEK, KEK με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε συναφές με το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Το νέο πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017   προσφέρεται   σε   δύο   κατευθύνσεις:   α)   Μικροβιολογία   πόσιμου   νερού      και   β) Μικροβιολογία νερών αναψυχής. Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερις (4) μήνες. Προσφέρεται η δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα: επιλέγοντας την μία από τις δύο κατευθύνσεις (8 εκπαιδευτικές ενότητες) ή/και τις 2 κατευθύνσεις (11 εκπαιδευτικές ενότητες). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Κατάρτισης, με πιστοποίηση ISO 9001:2008.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επιπλέον πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος προσφέρεται Πρακτική εξάσκηση με μικροβιολογικές  αναλύσεις  νερών  με  κλασσικές  καλλιεργητικές  και  σύγχρονες  μοριακές τεχνικές σε εξειδικευμένο εργαστήριο για όσους και όσες το επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες: e-mail: info@watermicro-eclass.net, τηλ/φαξ  2610969876 ή στην ιστοσελίδα  www.watermicro-eclass.net

Η κατάθεση της αίτησης συμμετοχής θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε με φαξ.

 Τ ο  πρ όγρ αμμα  π ροσφέρε ται  και  στην  αγγ λι κή

 Σημαντι κές  Ημερο μηνί ες :

Κατάθεση αιτήσεων Συμμετοχής:  έως 10 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη Προγράμματος:  18 Οκτωβρίου 2016

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Επιμόρφωση - Σεμινάρια - Συνέδρια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.