Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Καταργήθηκε το πιστοποιητικό απεντόμωσης


​Καταργήθηκε το πιστοποιητικό απεντόμωσης για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

Ειδικότερα, η επιστολή της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Μετά τις ενέργειες της διοίκησης της ΣΕΤΚΕ, σάς ενημερώνουμε ότι καταργήθηκε η υποχρεωτική απεντόμωση (κριτήριο με Α/Α 83) που αναφερόταν στην υπ’ αρ. 21185/13.10.2014 απόφαση Υπουργού Τουρισμού «Κατάταξη σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών και καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)» (Β΄ 2840).

Η κατάργηση του πιστοποιητικού απεντόμωσης από πιστοποιημένα συνεργεία, του οποίου η λήψη ήταν υποχρεωτική εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, αποδεικνύει ότι οι συνεχείς προσπάθειες που έκανε η διοίκηση, μεταξύ άλλων, όλο αυτό το διάστημα για να αρθεί αυτή η διάταξη, τελικά πέτυχαν».

«Πρέπει να γίνει συνείδηση πλέον σε όλους ότι τα συλλογικά όργανα του φορέα μας φροντίζουν για τα δικά σας συμφέροντα. Η κατάργηση αυτής της διάταξης συνεπάγεται όφελος για εσάς €200 – €300 ετησίως! Η Ομοσπονδία μας είναι πάντα παρούσα γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός με μεγάλη εμβέλεια δράσης και μεγάλη χρησιμότητα στον νησιώτη επιχειρηματία.

Όταν πληροφορούμαστε για τα προβλήματα που αναφύονται, οφείλουμε να παρεμβαίνουμε και να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα του κλάδου, στο μέτρο, βέβαια, του δυνατού. Κάθε επαγγελματικός φορέας, όμως, έχει όση δύναμη του δίνουν τα μέλη του.

Χωρίς ενεργά μέλη και χωρίς χρήματα, κανένας σύλλογος δεν μπορεί να δράσει αποτελεσματικά και να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, ή να τους παράσχει επαγγελματική αρωγή. Γι’ αυτό σάς υπενθυμίζουμε ότι πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι επιχειρηματίες του κλάδου να ενισχύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν πρέπει, εξάλλου, ποτέ να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στο ΔΣ της Ομοσπονδίας είναι καθαρά εθελοντική και άμισθη …Καταβάλλοντας, λοιπόν, ο καθένας μας αυτή τη μικρή συνδρομή προς το συλλογικό μας όργανο, κατορθώνουμε να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο για τον κλάδο μας και να δρομολογούμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο φορέας μας έχει καταφέρει πολλά έως τώρα – και αντιμετωπίζει, επίσης, πολλά ζητήματα που εκκρεμούν και πρέπει να επιλυθούν για το δικό σας όφελος. Αν σταματήσει να υπάρχει αυτή η κλαδική εκπροσώπηση, αυτός που θα ζημιωθεί θα είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας», τονίζεται στην ανακοίνωση. enikonomia.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Απολυμάνσεις. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Καταργήθηκε το πιστοποιητικό απεντόμωσης

 1. Ο/Η danae sk λέει:

  Πόσο λογικό είναι να δίνει κάποιος μάχη για να καταργηθεί η απεντόμωση που είναι απ τα βασικά για ένα καθαρό δωμάτιο?????

  Ή επειδή θα το αφήσετε στην ευχαρίστηση του κάθε ιδιοκτήτη ΔΕΝ υπάρχουν άπειρα δωμάτια με ζωύφια? Ή θα μου πείτε υπάρχουν έλεγχοι ?

  Όλα πια στον βωμό του χρήματος ??

  Εμάς ως καταναλωτές ΠΟΙΟΣ μας καλύπτει….που ούτως ή άλλως κ με τον νόμο που υπήρχε κλείναμε δωμάτιο απ το ίντερνετ διαφορετικό της φωτογραφίας και σαφώς παίρναμε κατώτερης ποιότητας!

  ________________________________

 2. Ο/Η Dimitris Nick Chouliaras λέει:

  Ποιο το επίσημο έγγραφο (ΥΑ, ΦΕΚ ή άλλο) επικυρώνει αυτή την (λανθασμένη κατά την προσωπική μου άποψη) κατάργηση πιστοποιητικού;;; Στο επίσημο ερωτηματολόγιο κατάταξης ενοικιαζόμενων δωματίων του ΞΕΕ, υπάρχει κατάργηση της εν λόγο απαίτησης;;;

 3. Ο/Η John Vgenis λέει:

  Φιλοξενία σε Ενοικιαζόμενα Δωμάτια: Με ή Χωρίς Απεντόμωση – Μυοκτονία;

  Ενημερωτικές διευκρινίσεις ,για τους καταναλωτές πριν την ενοικίαση, αλλά και για πολλούς ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων που βρίσκονται σε σύγχυση, όταν…… Πηγή: http://cleaningnews.gr/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BC/

 4. Παράθεμα: Φιλοξενία σε Ενοικιαζόμενα Δωμάτια: Με ή Χωρίς Απεντόμωση – Μυοκτονία; - ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.