Συνεργασία ΕΦΕΤ και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη Συσκευασία Τροφίμων


Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα τη νομοθεσία που αφορά τα Υλικά και Αντικείμενα σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), από εκπρόσωπο του Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από μέρους των διοργανωτών από το Γ.Π.Α. του κύκλου σεμιναρίων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συμμετοχής σε δράσεις εκπαίδευσης – κατάρτισης και πληροφόρησης – ενημέρωσης, που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Ε.Φ.Ε.Τ. με το Γ.Π.Α., η Διεύθυνση Ελέγχων Επιχειρήσεων (Δ.Ελ.Επ.) και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής του Ε.Φ.Ε.Τ. συνεισέφεραν με την εισήγηση με τίτλο «Υλικά σε επαφή με τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) : Μία σύντομη διαδρομή σε ένα σύνθετο αντικείμενο» από το Τμήμα Ελέγχου Επιχειρήσεων Λοιπών Επεξεργασμένων Τροφίμων και διένειμαν στους συμμετέχοντες ενημερωτικά έντυπα με δράσεις της EFSA και του ΕΦΕΤ από το τμήμα Ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στον ανωτέρω κύκλο σεμιναρίων υποδηλώνει και το ενδιαφέρον που επέδειξε το ακροατήριο αποτελούμενο τόσο από φοιτητές του Γ.Π.Α. όσο και από εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.) αλλά και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Γ.Π.Α.

Η συνεργασία αυτή του Ε.Φ.Ε.Τ. με το Γ.Π.Α. εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπ.Α.Α.Τ. για την υποστήριξη, εντός αντίξοων οικονομικών συνθηκών, της κατάρτισης των μελλοντικών εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων πάνω στον σημαντικό τομέα της συσκευασίας τροφίμων και της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της ορθής χρήσης της συσκευασίας.

http://www.meatplace.gr/site/eidiseis/sunergasia_efet_kai_geoponikou_panepistimiou_a8inon_gia_ti_suskeuasia_trofimon.html#.V1cYxpGLSUk

About Αντώνης Παπαδάκης

Υγιεινολόγος- Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Δ.Σ Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Gallery | This entry was posted in Ασφάλεια τροφίμων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s