Tα αμύγδαλα αποτελούν τον πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Τα οφέλη 12 καρπών την ημέρα για τον οργανισμό, είναι πολλαπλά από όσα φαντάζεστε.


Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, προσφέρουν κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδίδουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή ασβεστίου, ένα φλιτζάνι αμύγδαλα μας δίνει τόσο ασβέστιο όσο και ένα μικρό κομμάτι φέτα.

image

Τα αμύγδαλα βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, μειώνουν τους κινδύνους του καρκίνου, βελτιώνουν την πέψη, λιπαίνουν το δέρμα, διατηρούν το κολλαγόνο στην επιδερμίδα και βελτιώνουν την όψη των μαλλιών μας.

Η κατανάλωση 12 ανάλατων καρπών καθημερινά, ως ενδιάμεσο σνακ, θρυμματισμένα σε σαλάτα, ή σαν πρωινό στο γιαούρτι και στα δημητριακά, αποτελούν ιδανική τροφή ρύθμισης βάρους αλλά και πρόληψης καρδιαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων.

Το παρακάτω βίντεο περιγράφει τα οφέλη που έχει ο οργανισμός μας, αν τρώει με μέτρο αμύγδαλα, σε καθημερινή βάση.

Πηγή:  iefimerida.gr

About Αντώνης Παπαδάκης

Υγιεινολόγος- Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Δ.Σ Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Gallery | This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s