Τη διάρκεια παραμονής του φρέσκου γάλακτος στα ράφια, για χρονική περίοδο… 100 ημερών, υποστηρίζει πως πέτυχε μία ομάδα Αυστραλών επιχειρηματιών, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας.


1-is-raw-milk-safe-2Οι Αυστραλοί επιχειρηματίες θα εξάγουν αρχικά το γάλα στη Μαλαισία, ενώ τα πλάνα τους περιλαμβάνουν εξαγωγές και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Η εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών MADE, με έδρα τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε μάλιστα την υπογραφή συμφωνίας ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για τη μηνιαία εξαγωγή 200.000 λίτρων γάλακτος στη Μαλαισία, από τον Ιούνιο.

Η εταιρεία πραγματοποίησε επένδυση που έφτασε στα 15 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που διατηρεί φρέσκο το γάλα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση του.

Η εμφιάλωση του γάλακτος θα γίνεται σε μπουκάλια ανακυκλώσιμου πλαστικού, με κεντρικό εμπορικό στόχο τις ασιατικές αγορές.

Το φρέσκο γάλα έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση στην Ασία, με τη νέα τεχνολογία -για την οποία μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες- να προσφέρει την ευκαιρία στη μικρομεσαία αυστραλιανή εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ασιατική αγορά.

Μέχρι τώρα, η εξαγωγή φρέσκου γάλακτος δεν αποτελούσε βιώσιμη επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις, λόγω του υψηλού κόστους των αερομεταφορών.

http://www.naftemporiki.gr/story/1101592/australia-fresko-gala-100-imeron

About Αντώνης Παπαδάκης

Υγιεινολόγος- Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Δ.Σ Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Gallery | This entry was posted in Ασφάλεια τροφίμων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s