ΠΟΚΚ προς Star Channel: Μη γίνεστε σύμμαχοι όσων θέλουν να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία


main_KREOPΠΟΚΚ προς Star Channel: «Μη γίνεστε σύμμαχοι όσων θέλουν να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία»
Με επιστολή της προς το ιδιωτικό κανάλι Star Channel η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για ρεπορτάζ που προβλήθηκε στις 4 Απριλίου και παρουσίαζε κρεοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία διέθεταν ακατάλληλα κρέατα. Τα καταστήματα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, σύμφωνα με το έγγραφο της ΠΟΚΚ, το οποίο επικροτεί μεν την προβολή τέτοιων φαινομένων για την αφύπνιση του κράτους, ζητά δε να γίνονται οι απαραίτητες διευκρινήσεις και διαφοροποιήσεις από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία.

Η επιστολή αυτολεξεί έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, με αφορμή την προβολή video, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού σας, στις 4/4/2016,  για κρεοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας με ακατάλληλα κρέατα, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα που επισκεφθήκατε, δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα των παραδοσιακών κρεοπωλείων στη χώρα μας.

Τα καταστήματα τα οποία δείξατε, αρχικά δεν είναι κρεοπωλεία, είναι παντοπωλεία, τα οποία νόμιμα ή παράνομα πωλούν και κρέας και όπως φάνηκε και από το ρεπορτάζ σας, λειτουργούν με αλλοδαπούς οι οποίοι δεν τηρούν κανέναν κανόνα υγιεινής. Δυστυχώς, στην υποβαθμισμένη και περιθωριοποιημένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δεν υπάρχει έλεγχος από το κράτος και τις υπηρεσίες και έτσι προκύπτουν τα αποτελέσματα τα οποία δείξατε στο ρεπορτάζ σας.

Θεωρούμε πολύ σωστή την προβολή του συγκεκριμένου video, ώστε να αφυπνιστεί το κράτος και να υπάρξουν κυρώσεις ή και να μπει λουκέτο στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Θα θέλαμε όμως, αφενός να τονίσουμε το γεγονός ότι για κανέναν λόγο τα συγκεκριμένα καταστήματα, δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα των παραδοσιακών κρεοπωλείων στην χώρα μας, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να αναφερθεί στο ρεπορτάζ σας και αφετέρου ότι θα πρέπει να προβάλετε και τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, τα οποία λειτουργούν υποδειγματικά, με δίπλωμα κρεοπώλη, με όλες τις συνθήκες υγιεινής, με αυστηρούς ελέγχους από το κράτος και τα οποία έχουν εκσυγχρονίσει και αναβαθμίσει οι ίδιοι οι κρεοπώλες, με πολύ κόπο και με δικούς τους πόρους, καθώς το κράτος ουδέποτε μας συμπεριέλαβε σε οποιαδήποτε επιδότηση ή πρόγραμμα ΕΣΠΑ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας για το γεγονός αυτό.

Ο κλάδος των παραδοσιακών κρεοπωλείων, είναι ένας κλάδος ο οποίος δέχεται έντονο πόλεμο και αθέμιτο ανταγωνισμό, τόσο από τις μεγάλες κρεαταγορές, όσο και από τα σούπερ μάρκετ. Σας παρακαλούμε λοιπόν, να μην γίνεστε άθελα σας σύμμαχοι, όσων έχουν συμφέρον να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία από την αγορά».

Με εκτίμηση, από την Διοίκηση

Ο πρόεδρος, Σταύρος Πέρρος

Ο γενικός γραμματέας, Σάββας Κεσίδης

Πηγή: http://www.meatplace.gr

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΠΟΚΚ προς Star Channel: Μη γίνεστε σύμμαχοι όσων θέλουν να εξαφανίσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία

  1. Ο/Η ΑΘΗΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ λέει:

    Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι δεν υπάρχει κρεοπωλείο που να έχω πάει στη Θεσσαλονίκη και 1) Να μην έχουν ανοιχτή την πόρτα και να πετάνε μέσα μύγες και να κάθονται στα κρέατα και 2) Να πιάνουν τα κρέατα και μετά τα χρήματα και το αντίστροφο. Όποτε κάνω παρατήρηση με βγάζουν περίεργη. Σκέφτηκα να στείλω σχετική επιστολή στην Ένωση Κρεοπωλών ή στον Ε.Φ.Ε.Τ. να καταγγείλω ένα ένα το κάθε κατάστημα.

  2. Ο/Η Μάρκος Καπίρης λέει:

    Και πού να δείτε αγαπητή κυρία Φωτιάδου, που όσα κρεοπωλεία πουλανε και τυροκομικά, όχι μόνο δεν καθαρίζουν σωστά τα χέρια τους πριν πιάσουν τα τυριά οι κρεπώλες (σιγά μην είχαν άλλο υπάλληλο για το τμήμα τυριών), αλλά ενίοτε χρησιμοποιούν και από κοινού το ίδιο μαχαίρι που κοβουν και τα κρέατα, για να σου κόψουν δείγμα τυριού να δοκιμάσεις αν σου αρέσει. Και αν ίσως δεν πάρεις ολόκληρο το κεφάλι, θα χρησιμοποιήσουν άγνωστης προηγούμενης χρήσης μαχαίρι για να στο κόψουν, αφού χρησιμοποιούν ολοι οι υπάλληλοι όλα τα εργαλεία και για όλες τις χρήσεις.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s