Διαμαρτυρία κρεοπωλών για την αναδημοσίευση ρεπορτάζ του Star


Μέσα σε λίγες ώρες αναγκάζομαι να σχολιάσω ξανά, με αφορμή δημοσίευση άρθρου στην Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία. Όπως θα δείτε, όσοι διαβάσατε την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ του Star chanel δεν έχω προσθέσει ούτε ένα κόμμα στα όσα αναφέρει από τον τίτλο έως και το κείμενό του. Φυσικά πρέπει όσα δημοσιεύονται να είναι γραμμένα προσεκτικά και να μην περιέχουν ανακρίβειες. Ευθύνη όλων αυτών που αναρτούνται έχει ο συγγραφέας τους.

Πέρα όμως απ όλα αυτά μας έχει διαφύγει η ουσία των πραγμάτων και δεν είναι άλλη από την αναγκαιότητα στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μετά από  πιέσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση έχουμε προβεί σε απλουστεύσεις διαδικασιών ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατατάσσοντας μάλιστα τις περισσότερες από αυτές σε χαμηλού κινδύνου  , γεγονός που εκ των πραγμάτων διαψεύδεται. Είναι πλέον πασιφανές ότι λειτουργοί Δημόσιας Υγείας είναι απόλυτα απαραίτητοι ειδικά στις μέρες μας, με το πρόβλημα  των προσφύγων να μεγαλώνει καθημερινά και εννοώ κυρίως και για την προστασία των ίδιων με δεδομένες τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους.

Όπως έχω αναφέρει ξανά, οι κρατικοί έλεγχοι αναφορικά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας πρέπει να αυξηθούν σε όλα τα επίπεδα. Οι επόπτες Δημόσιας Υγείας μπορούν με το  υψηλό επίπεδο γνώσεων και με γνώμονα όχι την καταστολή αλλά την αγωγή και προαγωγή της  Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Χρειάζεται μόνο νομοθετική παρέμβαση και προσλήψεις προσωπικού στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες

Α. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Απόψεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.