Σχόλιο επισκέπτη που αφορά την υπό διαβούλευση διάταξη


Παραθέτω επιστολή που μου ζητήθηκε να αναρτήσω. Απλά να σχολιάσω ότι το Υπουργείο Υγείας μετέχει στις επιτροπές που επεξεργάζονται το σχέδιο στο Υπ. Ανάπτυξης με αξιόλογα στελέχη και θεωρώ ότι δεν θα νομοθετηθεί κάτι το διαφορετικό σε σχέση τουλάχιστον με τις υγειονομικές απαιτήσεις.

Η επιστολή αναφέρει:

ΧΘΕΣ, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε το σχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με το οποίο απλοποιούνται δραστικά διαδικασίες αδειοδότησης.

Με βάση τα εκεί από την Υφυπουργό κα Τζάκρη λεχθέντα, τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθούν προς νομοθέτηση οι νομικές διατάξεις που περιλαμβάνουν τις προτεινόμενες αλλαγές στο αδειοδοτικό καθεστώς των τριών πρώτων επιχειρηματικών κλάδων, δηλαδή της βιομηχανίας τροφίμων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των τουριστικών καταλυμάτων, που παράγουν γύρω στο 25% του ΑΕΠ της χώρας.

ΣΗΜΕΡΑ, αναρτήθηκε στον ιστότοπο OPENGOV απο το Υπουργείο Υγείας για διαβούλευση, άλλο σχέδιο Υ.Α..

Το ερώτημα είναι εάν το προς διαβούλευση σχέδιο ΥΑ απο το Υπουργείο Υγείας, δεδομένου του ότι περιέχει και διατάξεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ (π.χ.άρθρο 4 παρ. Β σημείο 14 καθώς και άλλες),  έχει τύχει πρότερης επεξεργασίας απο τη Θεσμοθετηθείσα Επιτροπή της Y.A. ΑΠ: οικ. 113953/1577, 9/11/2015 και επίσης εάν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ή αποτελεί ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ,

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥO ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ – ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ……

 

Ευχαριστώ,

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΙΖΑΚΗΣ

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Απόψεις. Bookmark the permalink.

One Response to Σχόλιο επισκέπτη που αφορά την υπό διαβούλευση διάταξη

  1. Ο/Η Dimitrios Zafiris Fryctoros λέει:

    Πώς θα μπορούσα να διαφωνήσω με τον άνθρωπο, ο οποίος κάνει την διαπίστωση που έχουμε κάνει όλοι μας τόσα χρόνια, ότι δηλαδή αυτό τό κράτος, αποτελείται από αυτόνομα και ημιαυτόνομα βιλαέτια που το καθένα τους χαράζει νέα και διαφορετική πορεία σε επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και δεν κατορθώνει ποτέ να συμφωνήσει στις συναρμοδιότητές τους!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.