Δεν καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις δομές υγείας


Κατόπιν αυτής της δήλωσης θεωρώ ότι και οι επόπτες Δημόσιας Υγείας πρέπει να απαιτήσουμε να το λάβουμε(όπως γίνονταν και πριν), διότι είναι απαράδεκτο πέραν των άλλων περικοπών και μειώσεων να μην μας χορηγείται κάτι που μας αναλογεί να μιας και η φύση της εργασίας μας απαιτεί την παρουσία μας σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες (πχ συμμετοχή στη διενέργεια εξυγίανσης δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από συσσωρευμένα απορρίμματα, συμμετοχή στην εκτέλεση προγραμμάτων καταπολέμησης των εντόμων υγειονομικής σημασίας, για την πρόληψη της ελονοσίας, την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου κ.α. και ιδίως με τη διενέργεια δειγματοληψιών σε στάσιμα νερά και απόβλητα για τον έλεγχο της παρουσίας προνυμφών των κουνουπιών, καθώς και τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας εφαρμογής των ψεκασμών από την χρήση εντομοκτόνων, αυτοψίες στους χώρους συλλογής απορριμμάτων (οικιακών ή μολυσματικών), αλλά και στους χώρους επεξεργασίας ή χώρους υγειονομικής ταφής αυτών (ΧΥΤΑ) και των παντός είδους ανθυγιεινών εστιών (χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων –ΧΑΔΑ).

Α. Παπαδάκης

Δεν καταργείται, τελικά, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας, με απόφαση του Ανδρέα Ξανθού. Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να αναστείλουν την εφαρμογή σχετικής διάταξης που περιλαμβάνεται στο «παράλληλο πρόγραμμα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός κατά τη διάρκεια της συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα» δεσμεύθηκε ότι η τροπολογία που αφορά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 14 του Νόμου 4024/2011 θα κατατεθεί στο επικείμενο Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και με επείγον έγγραφό του κάλεσε τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να αναστείλουν την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 18 του Νόμου 4354/2015 καθώς με τη διάταξη αυτή περικόπτονταν ορισμένα επιδόματα τα οποία θα επανέλθουν με την τροπολογία θα κατατεθεί.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν προχωρά σε κατάργηση των επιδομάτων αλλά έχει μεριμνήσει για την επαναφορά τους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.tovima.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Επόπτες Δημόσιας Υγείας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s