Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο


Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελείται από τέσσερα (4) μέρη.

Το πρώτο, αφορά στη σύσταση Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, προβλέπει τη διαδικασία ένταξης ή διαγραφής από αυτό, τις θέσεις των φορέων της κεντρικής διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καλύπτονται από τα μέλη του Μητρώου, τη διαδικασία επιλογής τους, τις υποχρεώσεις τους και την εν γένει υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Το δεύτερο, ορίζει το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων που αφορούν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, τα κριτήρια, τη διαδικασία, τον τρόπο που τίθενται οι στόχοι σε ατομικό και υπηρεσιακό επίπεδο και επιδιώκει να ενισχύσει τη λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο της δημόσιας διοίκησης με τη σύσταση του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης (ΠΑΔΔ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Το τρίτο μέρος, αντικαθιστά τα άρθρα 80, 82, 83 και 98 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. του ν. 3528/2007 (Α’26), καθώς και τα άρθρα 83, 85, 86 και 102 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ν. 3584/2007 (Α’143) για τη βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, τις προαγωγές από βαθμό σε βαθμό, τους πίνακες προακτέων και το σύστημα βαθμολογικής ένταξης. Επίσης, προβλέπονται η επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων των άρθρων 40, 89 έως 95 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), των διατάξεων των άρθρων 45 και 91 έως 97 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007) και προβλέπεται η κατάργηση διατάξεων ως προς το σύστημα βαθμολογικής κατάταξης και εξέλιξης και τη διαδικασία προαγωγών του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/A’/27-10-2011), εκτός των διατάξεων που αφορούν στον υπολογισμό του πλεονάζοντος χρόνου στον κατά περίπτωση βαθμό ένταξης.

Το τέταρτο μέρος, τέλος, επιφέρει μεταβολές στο σύστημα επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης.

http://www.oenet.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσιο, Δημόσιοι Υπάλληλοι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.