Δραστηριότητα γαλακτοπωλείου με ή χωρίς καθίσματα.


Το έγγραφο του Υπ. Υγείας 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού (Δ) εγγράφου σας, αναφορικά με τη δραστηριότητα γαλακτοπωλείου σας γνωρίζουμε ότι: Επιχείρηση με δραστηριότητα γαλακτοπωλείου, δύναται να λειτουργήσει ως γαλακτοπωλείο με καθίσματα ή ως γαλακτοπωλείο για κατανάλωση των προϊόντων εκτός της επιχείρησης. Κατά την άποψη της υπηρεσίας μας: Γαλακτοπωλείο με ανάπτυξη καθισμάτων αφορά επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος, αρ.14, παρ. Α1 σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική (Α) Υγειονομική Διάταξη και αδειοδοτείται σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική (Β) Κ.Υ.Α. Γαλακτοπωλείο χωρίς καθίσματα αφορά επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων για κατανάλωση των προϊόντων εκτός της επιχείρησης, αρ.13, παρ. α, στην ανωτέρω σχετική (Α) Υγειονομική Διάταξη. Πρόκειται για αμιγές γαλακτοπωλείο και αδειοδοτείται σύμφωνα με την διαδικασία της γνωστοποίησης σχετική (Γ) Κ.Υ.Α.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

Σύμφωνα με την Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)

Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους) :

Αμιγές γαλακτοπωλείο είναι το κατάστημα, στο οποίο πωλούνται γάλα εμφιαλωμένο παστεριωμένο, γάλα αποστειρωμένο, γάλα αφυδατωμένο (εβαπορέ) και συμπυκνωμένο (σακχαρούχο) σε κουτιά, ακόμη και γάλα χύμα, προκειμένου για περιοχές, στις οποίες δεν έχει επιβληθεί η παστερίωση του γάλακτος, καθώς και κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα, παρασκευαζόμενα σε παρασκευαστήριο τούτου ή προερχόμενα από νομίμως λειτουργούντα εργοστάσια ή εργαστήρια και τυροκομικά προϊόντα, αυγά, παγωτά τυποποιημένα ή χύμα σε χωνάκι, τυποποιημένα γλυκίσματα και προϊόντα σοκολατοποιίας, μπισκοτοποιίας και καραμελλοποιίας, καθώς και διάφορα αρτοσκευάσματα. Στο κατάστημα αυτό μπορεί να εγκατασταθεί και μηχάνημα στιγμιαίας παρασκευής και διαθέσεως παγωτού.

Απαιτείται : Παρασκευαστήριο, εμβαδού τουλάχιστον 20 τ.μ., προκειμένου για τα καταστήματα, στα οποία παρασκευάζονται τα προσφερόμενα, ή ακόμη και ορισμένα από αυτά, είδη (γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία). Η κατασκευή του παρασκευαστηρίου τούτου θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παρ. 4 εδ. α περ. (2), άρθρου 39 της παρούσας.

 

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Έγγραφα ερωτήματα - απαντήσεις. Bookmark the permalink.