Οι καφετέριες, ταβέρνες μπορούν να χρησιμοποιούν ξανά την παραλία


Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να χρησιμοποιούν περιστασιακά τον αιγιαλό

Μετά από παρέμβαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος στους συναρμόδιους Υπουργούς τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προβλεπόταν ότι η παραχώρηση του αιγιαλού αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουσμένους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα με ή χωρίς τραπεζάκι, λειτουργία τροχήλατου − αυτοκινούμενου ή μη – αναψυκτηρίου).

«Άφηνε απέξω» τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος π.χ. τις καφετέριες, τις ταβέρνες, τα ουζερί κ.λπ. και προέβλεπε μάλιστα ότι όποιος παρέβαινε τη διάταξη θα αντιμετώπιζε τις κυρώσεις, που προβλέπει η εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία.

Η τροποποίηση έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας.

Newsroom Oenet

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Νομοθεσία. Bookmark the permalink.