Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Εκτός περιφέρειας διευθυντής δημόσιας υγείας με πτυχίο-μαϊμού


Πρόκειται για 50χρονο γενικό διευθυντή της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα, ενώ πλέον απειλείται και με ποινικές κυρώσεις.
Επιπλέον κινδυνεύει να χάσει και τη σύνταξή του, παρότι μετρά περίπου 30 χρόνια υπηρεσίας, καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει βαρύτατες ποινές, ακόμη και απώλεια σύνταξης, για όσους προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά στο δημόσιο. Ο πρώην γενικός διευθυντής, ένας εκ των έξι στην ΠΚΜ, κατείχε αυτή τη θέση στην πλέον νευραλγική υπηρεσία (τομέας υγείας και κοινωνικής μέριμνας), ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει σε ανάλογη θέση και στη διεύθυνση προσωπικού της περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τον έλεγχο τον οποίο διενεργεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα δικαιολογητικά των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο ο 50χρονος εμφανιζόταν ως πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Επιστήμης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο η γραμματεία της σχολής απάντησε με έγγραφό της ότι ουδέποτε είχε καταχωρημένο στο αρχείο της το συγκεκριμένο υπάλληλο ως πτυχιούχο.

ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Η πλαστότητα του τίτλου σπουδών που είχε καταθέσει κατά την πρόσληψή του ο πρώην γενικός διευθυντής διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της διασταύρωσης των στοιχείων από κλιμάκια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπάλληλος ήδη παύτηκε από την υπηρεσία του και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.
Ο φάκελός του θα σταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο 50χρονος αναμένεται να προσφύγει στο διοικητικό εφετείο, καθώς υποστηρίζει ότι έγινε λάθος από τη γραμματεία του τμήματος Φυσικής Επιστήμης του ΑΠΘ.
Η περίπτωση του πρώην γενικού διευθυντή είναι η τρίτη κατά σειρά στην περιφέρεια, καθώς πέρυσι στο πλαίσιο του ίδιου ελέγχου εντοπίστηκε ότι ακόμη δύο υπάλληλοι (ΙΔΑΧ) είχαν προσκομίσει ψευδή στοιχεία και πλαστούς τίτλους σπουδών. Για τους τελευταίους κινήθηκε άμεσα η πειθαρχική διαδικασία και αυτοδίκαια τέθηκαν σε αργία.
Την επίσπευση της διαδικασίας για τον επανέλεγχο των δικαιολογητικών με αφορμή τις συμβάσεις που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με βάση το διάταγμα Παυλόπουλου είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Έφη Παπαλεξίου σήμερα ο έλεγχος νομιμότητας στην ΠΚΜ βρίσκεται στην τελική φάση.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Βαριές ποινές στους παραβάτες
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει βαρύτατες ποινές, ακόμη και απώλεια σύνταξης, για όσους προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά για πρόσληψη στο δημόσιο. Οι διατάξεις του, που αφορούν τη γνησιότητα εγγράφων των νεοπροσλαμβανομένων, των μεταταχθέντων ή των προς συνταξιοδότηση υπαλλήλων, δεν έχουν αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν αφορούν όσους σήμερα λαμβάνουν σύνταξη.

http://www.makthes.gr/news/reportage/133129/

 

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσιο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.