Ο Σύλλογος Εποπτών Δημόσιας Υγείας διοργανώνει 5ήμερο σεμινάριο με θέμα «HACCP – ISO 22000»


Ο Σύλλογος Εποπτών Δημόσιας Υγείας διοργανώνει 5ήμερο σεμινάριο με θέμα «HACCP – ISO 22000» στις 09/3 έως 13/3.

Θα γίνει πρωινό και απογευματινό τμήμα.

Θα δοθεί υλικό και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής 200 ευρώ. Για ΕΔΥ 90 ευρώ.

Για πληροφορίες και συμμετοχές καλέστε 6979320194 ή στείλτε μας inbox.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1η ΗΜΕΡΑ : ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ- ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 

Όροι και ορισμοί Γενικές απαιτήσεις, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚ 178, ΕΚ 852, ΕΚ 853 , ΕΚ 854 , ΕΚ 882 , ISO 22000:2005

  • Απαιτήσεις τεκμηρίωσης (έλεγχος εγγράφων, έλεγχος αρχείων)
  • Ευθύνη της Διοίκηςη (δέσμευση της διοίκησης, πολιτική ασφάλειας τροφίμων, Σχεδιασμός του ΣΔΑΤ, ευθύνες και αρμοδιότητες, συντονιστής της ομάδας ασφάλειας τροφίμων, επικοινωνία, ετοιμότητα και ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ανασκόπηση από τη διοίκηση )
  • Διαχείριση πόρων (διάθεση πόρων, ανθρώπινο δυναμικό, υποδομή, περιβάλλον εργασίας)

Σχεδιασμός και υλοποίηση ασφαλών προϊόντων, προαπαιτούμενα , προκαταρκτικά βήματα για την ανάλυση κινδύνων, ανάλυση κίνδυνων, καθιέρωση των προαπαιτούμενων προγραμμάτων , καθιέρωση του σχεδίου HACCP , ενημέρωση της προκαταρκτικής πληροφόρησης , σχεδιασμός της επαλήθευσης, σύστημα ιχνηλασιμότητας , έλεγχος μη συμμορφώσεων

2η ΗΜΕΡΑ : Επικύρωση , επαλήθευση και βελτίωση του ΣΔΑΤ. Επικύρωση του συνδιασμού προληπτικών μέτρων ελέγχου. Έλεγχος παρακολουθήσης και μέτρησης. Επαλύθευση του ΣΔΑΤ (Εσωτερικές επιθεωρήσεις, αξιόλογηση των αποτελεσμάτων της επαλήθευσης, Ανάλυση αποτελεσμάτων της συνολικής αξιολόγησης του ΣΔΑΤ , Βελτίωση (συνεχής βελτίωση – επικαιροποίηση, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ISO 22000 KAI ISO 9001:200

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ HACCP KAI ISO 22000:2005

3η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ HACCP

4η ΗΜΕΡΑ : ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 

  • Κατηγορίες- είδη επιθεωρήσεων – Σχεδιασμός της επιθεώρησης
  • Επίπεδα επιθεώρησης – οριζόντια και κάθετες επιθεωρήσεις
  • Διαδικασία της επιθεώρησης – Κανόνες που ακολουθούνται κατά τη διενέργεια μίας επιθεώρησης – Διενέργεια και στάδια της επιθεώρησης
  • Τεχνικές του επιθεωρητή  -Έλεγχος του εγχειριδίου προ της επιθεώρησης και προγραμματισμός της – Εναρκτήρια σύσκεψη
  • Έλεγχος των αρχείων προ της επιθεώρησης- Έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας
  • Έλεγχος των αρχείων για την τεκμηρίωση της σωστής λειτουργίας του συστήματος
  • Σύσκεψη επιθεωρητών -Καταγραφή των μη συμμορφώσεων
  • Σύσκεψη λύξης της επιθεώρησης με τους υπεύθυνους της επιχείρησης
  • Τελική έκθεση της επιθεώρησης

5η ΗΜΕΡΑ : ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ 

  • Επιθεώρηση Συστήματος HACCP – Υπευθυνότητα της Διοίκησης – Πολιτική ποιότητας – ασφάλειας τροφίμων -Τήρηση Καλής Υγιεινής Πρακτικής – αποτελέσματα ελέγχου από όλο το προσωπικό – Καθαρισμός μετρήσιμων στόχων
  • Εφαρμογή Σχεδίου Οργάνωσης της Επιχείρησης για το πεδίο εφαρμογής του Συστήματος HACCP – Λειτουργία Ομάδας HACCP (έλεγχος πρακτικών – προτάσεις κ.λ.π.)

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ: Προδιαγραφές προϊόντων – προβλεπόμενη χρήση των προϊόντων της επιχείρησης

  • Ομάδες Καταναλωτών

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

  • Εφαρμογή κανόνων της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP) και της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής (GHP) ώστε να αποφεύγονται οι διασταυρούμενες επιμολύνσεις
  • Εφαρμογή της Ανάλυσης επικινδυνότητας
  • Έλεγχος του Σχεδίου HACCP από τις επίσημες Υπηρεσίες Ελέγχου Τροφίμων
  • Κρίσημα σημεία ελέγχου
  • Κρίσιμα Όρια στα κρίσιμα σημεία ελέγχου – απαιτήσεις από την αντίστοιχη νομοθεσία
  • Εφαρμογή του συστήματος παρακολούθησης για τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (μέθοδος, σχέδιο δειγματοληψίας, συχνότητα , υπεύθυνος παρακολούθησης, υπεύθυνος αξιολόγησης)
  • τεκμηρίωση
  • έλεγχος και διακρίβωση συσκευών και οργάνων μέτρησης
  • Τήρηση Διορθωτικών Ενεργειών
  • Κοινοποίηση προς τις αρχές/πελάτες/καταναλωτές – Ανάκληση προϊόντων
  • Πρόγραμμα ρυθμίσεων για τον προγραμματισμό και την εξασφάλιση της ταυτοποίησης και της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων
  • Τεκμηρίωση – τηρούμενα αρχεία – αναθεώρηση αρχείων – επιβεβαίωση αποτελεσματικότητας

Προφορική εξέταση κατά ομάδες

Ανασκόπηση βασικών σημείων σεμιναρίου

 

About Αντώνης Παπαδάκης

Υγιεινολόγος- Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Δ.Σ Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Gallery | This entry was posted in Επιμόρφωση - Σεμινάρια - Συνέδρια. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s