Υπουργείο Υγείας : Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση


Σε συνέχεια ενημέρωσής μας από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΚΑ, εκτιμάται ότι οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 σήμερα θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα   (50-100 μg/m).       

Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14  εγκύκλιο με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ως ακολούθως:

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3  )       
«Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
This entry was posted in Ρύπανση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.