Υπογραφή από τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, υγειονομικής διάταξης για όρους ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων μεταχειρισμένων ειδών.


Ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υπέγραψε Υγειονομική Διάταξη με θέμα τους «όρους ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών», στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τη νέα τάση της αγοράς δημιουργίας πώλησης καταστημάτων μεταχειρισμένων ειδών.

Ειδικότερα, με την Υγειονομική Διάταξη καθίσταται αναγκαία η απολύμανση των μεταχειρισμένων ενδυμάτων και άλλων ειδών, με σκοπό την πρόληψη μετάδοσης νοσημάτων και γενικότερα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διεθνώς νομοθεσία, τα μεταχειρισμένα προς πώληση είδη πρέπει να είναι σε καλή γενική κατάσταση, επισκευασμένα και καθαρά, ενώ συνίσταται στους καταναλωτές να γίνεται επιμελής καθαρισμός πριν από τη χρήση τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το έτος 2012 εκδόθηκε, η Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 (ΦΕΚ 2718 /τβ/ 2012) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών Υγειονομικού ενδιαφέροντος» Υγειονομική Διάταξη.

Κατά το χρόνο έκδοσής της, απετέλεσε ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο πραγματικά αναβάθμισε την υγειονομική κατάσταση των καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των περίπου δύο (2) χρόνων εφαρμογής της, προέκυψαν διάφορα ζητήματα συμπληρωματικής ερμηνείας της και άρα επικαιροποίησής της.

Για αυτό το λόγο ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υπέγραψε νέα Υγειονομική Διάταξη με θέμα: «Όροι ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών ιματισμού, ένδυσης και υπόδησης»,

 η οποία είναι πλήρης, λειτουργική, ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα και έχει προοπτική.

Σκοπός της συγκεκριμένης Υγειονομικής Διάταξης είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η έμφαση στον τρόπο ουσιαστικού υγειονομικού ελέγχου από τις υγειονομικές υπηρεσίες και η επίτευξη υψηλού επιπέδου προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Νομοθεσία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.