Στις 13/12 η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 για τις ενδείξεις στα τρόφιμα


Σύντομα ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1169/211 που αφορά την υποχρέωση των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων για πιο συγκεκριμένη και πλήρη παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ενδείξεις στα τρόφιμα.

Στον Κανονισμό αυτό περιέχονται οι υποχρεωτικές ενδείξεις που πρέπει να αναγράφεται σε όλες τις συσκευασίες τροφίμων.
Ο Κανονισμός αφορά τόσο τα προσυσκευασμένα τρόφιμα, όσο και αυτά που πωλούνται μη προσυσκευασμένα στον τελικό καταναλωτή, ή σε μονάδες μαζικής εστίασης. Σημαντικό στοιχείο της ενημέρωσης που πρέπει να δίνουν όλοι οι υπεύθυνοι καταστημάτων είναι η αναγραφή κάθε συστατικού ή άλλου βοηθήματος που προέρχεται από ουσία ή προϊόν το οποίο προκαλεί αλλεργίες ή δυσανεξίες και χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός τροφίμου (π.χ. κρεατοσκεύασμα).
Αν και η ημερομηνία εφαρμογής ξεκινά σε λίγες μέρες, δεν υπάρχει ακόμη η σχετική ενημέρωση ούτε των επαγγελματιών, ούτε των καταναλωτών για αυτή την απαίτηση.
Το Meat News συνεισφέροντας στην ενημέρωση των αναγνωστών του φιλοξενεί ένα άκρως επίκαιρο άρθρο, γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες που παρουσιάζουν εκλαϊκευμένα τις απαιτήσεις του ΕΚ 1169/2011. Αναζητείστε το επόμενο τεύχος, που κυκλοφορεί σύντομα.

– See more at: http://meatnews.gr/article/index/540?utm_source=Meat+1&utm_campaign=555288b402-Newsletter_68_October_9_2014&utm_medium=email&utm_term=0_713ba5b8df-555288b402-91139789#sthash.FitmORca.dpuf

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Νομοθεσία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.