Το σνακ που ρίχνει την πίεση και υπάρχει σε κάθε σπίτι!!!


γιαούρτιΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας εύκολος και απολαυστικός τρόπος να μειώσουμε τον κίνδυνο υπέρτασης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα μέχρι την… κουζίνα μας!

Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Hypertension παρουσιάζουν πώς τα προβιοτικά συμβάλλουν στην προστασία ενάντια στην υπέρταση.

Αυτά τα «υγιεινά μικρόβια» βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αναλύοντας εννέα παλαιότερες μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση προβιοτικών αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής και βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πίεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελετήθηκαν, οι συμμετέχοντες που λάμβαναν συμπληρώματα προβιοτικών αντιμετώπιζαν σαφώς μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης και άλλων σχετικών παθήσεων.

Τα στοιχεία αφορούσαν σε 543 ενήλικες με φυσιολογική ή ανεβασμένη αρτηριακή πίεση. Η συστηματική κατανάλωση προβιοτικών είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της συστολικής πίεσης κατά 3.6 mm Hg και τη μείωση της διαστολικής πίεσης περίπου κατά 2,4%.

Τα οφέλη από τα προβιοτικά φάνηκε να προκύπτουν έπειτα από οκτώ περίπου εβδομάδες κατανάλωσης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα προβιοτικά βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης επειδή συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, της γλυκόζης στο αίμα και της αντίστασης στην ινσουλίνη, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την πίεση.

onmed.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Υγεία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s