Για τον φθινόπωρο και τις ιώσεις που το συνοδεύουν τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης ιατρικής κατηγορίας.


83350Αφ’ ενός δρα προληπτικά ενισχύοντας την φυσική άμυνα (ανοσοποιητικό) και αφετέρου εξολοθρεύει τους ιούς αλλά όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς : βακτήρια, μύκητες και παράσιτα. Δεν έχει καμία παρενέργεια σε θεραπευτικές δόσεις και δεν δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη όπως κάνουν τα συνθετικά αντιβιοτικά. Επίσης τονώνει τον εξασθενημένο οργανισμό.
Η δράση της Ρίγανης, όπως και όλων των αιθερίων ελαίων εμφανίζεται αμέσως, σε λίγες ώρες αν χορηγηθεί εγκαίρως. Ταυτόχρονα αποκαθιστά την διαταραγμένη χλωρίδα του εντέρου και βοηθά τον οργανισμό να ξαναβρεί να χαμένη ισορροπία του.
Επειδή η Ρίγανη τσούζει στην επιδερμίδα και στην γλώσσα είναι προτιμότερο να την πάρουμε σε μορφή γαστροανθεκτικής κάψουλας, δοσολογημένης και τυποποιημένης, στην διάρκεια των γευμάτων. Όμως αν την βάλουμε σε ένα σβώλο ψίχας μπορούμε εύκολα να την καταπιούμε χωρίς να ακουμπήσει στον βλεννογόνο του στόματος.
ΑΓΟΡΑ αιθερίου ελαίου ΡΙΓΑΝΗΣ ΒΙΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Τηλεφωνικά : 2106911022 ATHINAROM  (αποκλειστικός αντιπρόσωπος).
Αθήνα : Καπνικαρέας 19 – Πλάκα
Θεσσαλονίκη : Π. Π. Γερμανού 5 – 2310275476.
Χανιά : Επ. Χρυσάνθου 61.
Περισσότερα για τα ιατρικής κατηγορίας αιθέρια έλαια, τις ιδιότητες τους και πολλές συνταγές ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Τα αιθέρια έλαια έχουν αμφιλεγόμενη φήμη. Άλλοι τα θεωρούν μαγικά ελιξίρια, φίλτρα του έρωτα και άλλοι επικίνδυνες ουσίες που χρησιμοποιούμε με πολλές προφυλάξεις.
Όλα έχουν μια μικρή δόση αλήθειας, μόνο η επιστημονική ιατρική αρωματοθεραπεία μπορεί να εξηγήσει με την λογική τα πιο πολλά.
Ξέρουμε ότι τα αρώματα, πριν δημιουργηθούν τα συνθετικά, αποτελούντο από αιθέρια έλαια και η οσμή στον έρωτα είναι πανίσχυρη ελκτική δύναμη και δρα με τρόπο μυστηριώδη που μπορούμε να αποκαλέσουμε μαγικό : στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους. Το άρωμα των αιθερίων ελαίων, μεταξύ άλλων, είναι ισχυρός παράγοντας διαιώνισης των ειδών. Αυτό είναι μαγικό.
Η ανθρωπότητα, όπως και τα ζώα, χρησιμοποιούν τα αρωματικά φυτά εδώ και τουλάχιστον δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να θεραπεύσουν τις ασθένειες που τους βασανίζουν. Φασκόμηλο, λεβάντα, ευκάλυπτος, τεϊόδεντρο, μέντα κλπ κλπ χρησιμοποιούνται σε όλους τους γνωστούς πολιτισμούς για ιατρικούς και  θρησκευτικούς σκοπούς. Η ιατρική είναι εξ άλλου συνδεδεμένη με το ιερό.
Πως λοιπόν να παραδεχτούμε ότι όλα τα έμβια όντα που θεραπεύονται με αρωματικά φυτά – από τα οποία παίρνουμε τα αιθέρια έλαια με απόσταξη – χρησιμοποιούν επικίνδυνες ουσίες ; Επίσης πως είναι δυνατόν όλα σχεδόν τα ιερά κείμενα από τις Ινδικές βέδες ως την ιερά Βίβλο και μαζί και τα κείμενα του Ιπποκράτη και του Διοσκουρίδη να συστήνουν να παίρνουμε δηλητήρια ;
Η αλήθεια είναι ότι τα αιθέρια έλαια, τα αποστάγματα των αρωματικών φυτών, είναι εξαιρετικά δραστικές ουσίες. Περιέχουν το καθένα εκατοντάδες δραστικά μόρια που επηρεάζουν τις βιολογικές λειτουργίες.  Επειδή είναι τόσο ισχυρά γι αυτό τον λόγο είναι και θεραπευτικά με τρόπο ταχύτατα αποτελεσματικό. Για τον ίδιο λόγο, επειδή είναι ισχυρά, μπορεί αν δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε να γίνουν τοξικά.
Είναι ο κανόνας στην ιατρική να διαχωρίζει η δοσολογία την θεραπευτική ιδιότητα από την τοξική. Ακόμη και νερό αν πιούμε σε υπερβολική ποσότητα θα πάθουμε δηλητηρίαση !
Εδώ και 100 περίπου χρόνια βιοχημικοί και ιατροί ερευνητές σε πανεπιστημιακά εργαστήρια και κλινικές μελετούν με τις πιο σύγχρονες μεθόδους τα αιθέρια έλαια και τις πολλαπλές φαρμακευτικές τους ιδιότητες.  Έτσι δημιουργήθηκε ο κλάδος της Επιστημονικής – Ιατρικής αρωματοθεραπεία η οποία είναι μια ολοκληρωμένη ιατρική επιστήμη και όχι συμπληρωματική.  Θεραπεύει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα χωρίς παρενέργειες όταν τα αιθέρια έλαια λαμβάνονται στις δόσεις και με τον τρόπο που ορίζει η Επιστήμη και όχι σύμφωνα με παραδοσιακές συμβουλές.
Η μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση της Ιατρικής αρωματοθεραπείας είναι η χρησιμοποίηση αιθερίων ελαίων 100% αγνών και φυσικών, δηλαδή αιθερίων ελαίων ιατρικής κατηγορίας – medical grade.  Αποκλειστικά και μόνο με την ποιότητα απολύτως αγνών αιθερίων ελαίων των οποίων η καθαρότητα έχει επιβεβαιωθεί με επιστημονική μέθοδο (αέριος φασματογραφία) μπορούμε να ασκήσουμε την Ιατρική αρωματοθεραπεία. Με αιθέρια έλαια συνήθους ποιότητας διατρέχουμε κίνδυνους.
Ιδού λοιπόν πως εξηγούνται οι φήμες για την επικινδυνότητα των αιθερίων ελαίων. Όπως για όλα τα προϊόντα η επικινδυνότητα εξαρτάται από την ποιότητα. Ακόμη και τα φρούτα που τρώμε μπορεί να αποβούν επικίνδυνα αν είναι διαποτισμένα με χημικές ουσίες από άγνοια ή για κερδοσκοπία.
Νικόλαος Χρηστίδης  Ιατρός
Ειδικός στην ιατρική χρήση αιθερίων ελαίων.

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
This entry was posted in Διατροφή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.