Δεν θα αναρτάται στη «Διαύγεια» το πού θα γίνονται έλεγχοι


Τέλος στην απίστευτη γραφειοκρατική γκάφα έρχεται να δώσει υπουργική απόφαση, μετά τον σάλο που ξέσπασε πως μία ημέρα πριν από τους προγραμματισμένους ελέγχους που έχει σχεδιάσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να πραγματοποιήσει στην περιφέρεια για να εντοπίσει ανασφάλιστα απασχολούμενους, η «Διαύγεια» κάρφωνε τους ελεγκτές.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι πρότινος αναφερόταν στη «Διαύγεια» ο τόπος που θα μετακινηθούν την επόμενη ημέρα «εκτός έδρας», το ονοματεπώνυμο του επιθεωρητή εργασίας ακόμη και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα κινηθεί.

Χθες, Πέμπτη, 21 Αυγούστου, με εντολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και σχετική απόφαση που εκδόθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» μπαίνει τέλος στην πρακτική αυτή που ακολουθείτο επί μια πενταετία για δημοσιονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με την απόφαση, «σε καμία περίπτωση δεν θα αναφέρεται, στο εξής, ο τόπος προορισμού των επιθεωρητών εργασίας για να ελέγξουν τόσο την αδήλωτη εργασία όσο και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας». Με την απόφαση αυτή «κλείνει» η ηλεκτρονική «τρύπα» στους ελέγχους και παύει να υπάρχει, μέσω της «Διαύγειας» η δυνατότητα πληροφόρησης και προετοιμασίας των εργοδοτών για τα κλιμάκια των ελεγκτών που πρόκειται να τους «επισκεφτούν».
Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Νομοθεσία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.