Σε απομόνωση, σε νοσοκομείο της Οστάνδης , νοσηλεύεται ένας 13χρονος καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα


Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό μετά την άφιξή του στο Βέλγιο από τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής.

Το νοσοκομείο AZ Νταμιάαν δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για κρούσμα του Έμπολα και ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα τον παρακολουθούν τις επόμενες δύο ημέρες για να διαπιστώσουν εάν υποχωρεί ο πυρετός.

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρικήέχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 1.100 ανθρώπους. Η Γουινέα είναι η μία από τις τέσσερις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό.

Οδηγίες από τον ΠΟΥ

Οι αρχές στις χώρες οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα πρέπει να εξετάζουν τα πρόσωπα πριν από την αναχώρησή τους με πτήσεις από διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια και τα σημαντικότερα συνοριακά σημεία διέλευσης και να εμποδίζουν όσα εξ αυτών υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό να ταξιδέψουν, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ επανέλαβε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από Έμπολα σε αεροσκάφη είναι μάλλον μειωμένος, αφού οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια είναι συνήθως σε πολύ άσχημη κατάσταση για να ταξιδέψουν. Εκτίμησε επίσης ότι είναι πολύ χαμηλός ο κίνδυνος μόλυνσης για τους ταξιδιώτες εν γένει στις χώρες όπου έχει ξεσπάσει η επιδημία (Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε).

Δεν υπάρχει ανάγκη να επιβληθούν ευρύτεροι ταξιδιωτικοί και εμπορικοί περιορισμοί, ανέφερε ο ΠΟΥ 
Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Δημόσια Υγεία - Υγιεινή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.