Ιατρικά απόβλητα: Ποιοι αναλαμβάνουν τη προσωπική διαχείριση τους


Σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε ότι το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ με την αριθ. 596/181/26-6-2014 απόφαση (AΔΑ:ΩΙ7ΑΟΞ7Μ-Α3Λ), ενέκρινε τα εξής:

Στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ που εντάχθηκαν με τις διατάξεις του ν. 4238/2014 στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας τη συνέχιση της υφιστάμενης διαδικασίας που ορίστηκε με την 758/66/30.10.2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων μέχρι την 31-12-14.

Η διαδικασία που θα ξεκινήσει άμεσα για τις Μονάδες που έχουν λήξει οι σχετικές συμβάσεις κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων των Μονάδων, της εύρυθμης λειτουργίας τους και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τη διαδικασία θα υλοποιήσουν οι Υπεύθυνοι των Μονάδων, αφού λάβουν υπόψη τους τα στοιχεία των προηγούμενων συμβάσεων, την ενδεχόμενη κατά περίπτωση μείωση των αναγκών βάσει των υφιστάμενων συνθηκών λειτουργίας και σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού (ΑΔΑ: Β4ΣΨΟΞ7Μ-ΥΛ7 ) με την αριθ.46742/14-11-12 εγκύκλιο.

Ύστερα από τα ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για τη διαχείριση των αποβλήτων της μονάδας σας ,σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ.758/66/30-1012 απόφαση του ΔΣ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3035/12 τβ.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι η ισχύς της σύμβασης θα είναι μέχρι 31-12-2014.

Η διαδικασία έγκρισης της σχετικής πίστωσης από τον οργανισμό μας, και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται είναι αυτές που έχουν οριστεί στην υπ’ αριθ.46742/14-11-2012 εγκύκλιο της Δ/νσης Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ όπου και θα απευθύνετε το αίτημά σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΑΘΗΝΑ 04-07-2014

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
ΔΗΜΗTΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

http://www.oenet.gr

 

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Διαχείριση αποβλήτων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.