Απάντηση σε ερώτημα πολίτη σχετικά με παρακείμενο χώρο αποθήκης καταστήματος τροφίμων και ποτών


Το έγγραφο

Σε απάντηση του παραπάνω (γ) σχετικού εγγράφου, αναφορικά με παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο, καταστήματος τροφίμων και ποτών, σας γνωρίζουμε ότι:

Εάν επιχείρηση τροφίμων – ποτών διαθέτει αποθήκη ως βοηθητικό χώρο της επιχείρησης σε χώρο έξω από το κατάστημα και δεν αναφέρεται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος τροφίμων – ποτών, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μεριμνήσει για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αυτής από την αρμόδια εκδούσα Αρχή, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ως βοηθητικός χώρος του καταστήματος τροφίμων – ποτών, ο οποίος θα χρησιμοποιείται και θα προσαρτάται στο κυρίως κατάστημα.
Η τυχόν διατήρηση αποθήκης, ως βοηθητικού χώρου, έξω από το κατάστημα \ τροφίμων και ποτών πρέπει να φαίνεται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας τούτου, έστω και με μεταγενέστερη εγγραφή, η οποία θα καταχωρείται από την αρμόδια εκδούσα Αρχή και στην οποία θα αναφέρεται απαραιτήτως η διεύθυνση της αποθήκης, ώστε να ενημερώνονται για την ύπαρξή της τα αρμόδια όργανα υγειονομικού ελέγχου.

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Έγγραφα ερωτήματα - απαντήσεις. Bookmark the permalink.

4 Responses to Απάντηση σε ερώτημα πολίτη σχετικά με παρακείμενο χώρο αποθήκης καταστήματος τροφίμων και ποτών

 1. Ο/Η chronopouloukon λέει:

  Ενημερώνομαι από την σελίδα σας,αλλά πρώτη φορά υποβάλλω ερώτημα.Χρειάζεται βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης του υπογείου που βρίσκονται τα wc και η λάντζα,ενώ όλη η προετοιμασία γίνεται στο ισόγειο,για την άδεια λειτουργίας ψητοπωλείου με τραπεζοκαθίσματα;

 2. Καλησπέρα

  για να έχουμε λάντζα σε υπόγειο πρέπει ο χώρος να έχει χαρακτηριστεί ως ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. ΑΝ μιλάμε μόνο για τουαλέτες ή αποθηκευτικό χώρο δεν απαιτείται κάτι ανάλογο.

 3. Ο/Η chronopouloukon λέει:

  Καλημέρα και σας ευχαριστώ για άμεση απάντηση.
  Θεωρώ ότι η λάντζα περιλαμβάνεται στην Απόφαση 63234/19.12.2012,άρθρο 2,
  παρ. 95 & παρ. 96 (Τεύχος τεχνικών Οδηγιών)
  «Οι χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, χρηστών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χώροι βοηθητικής χρήσης εξυπηρετούν την κύρια χρήση και προορίζονται για την παραμονή σε κανονικές συνθήκες
  λειτουργίας των χρηστών για μικρό χρονικό διάστημα.Το ελεύθερο ύψος των χώρων βοηθητικής χρήσης καθορίζεται από τιςδιατάξεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού τουλάχιστον 2,20 μέτρα.»

 4. Καλησπέρα …. η αναφορά σας αφορά πολεοδομική νομοθεσία …. εγώ σας ανέφερα την υγειονομική

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s