Υπουργείο Υγείας : Διευκρίνηση σχετικά με τα κέντρα διασκέδασης


Το έγγραφο 

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετ.(γ) εγγράφου σας, αναφορικά με την δυνατότητα λειτουργίας καφέ –μπαρ με ανάπτυξη καθισμάτων στον εξωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας την συγκρότηση της ήδη αδειοδοτημένης επιχείρησης «Κέντρο διασκέδασης» το οποίο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, σας γνωρίζουμε ότι:
Τα Κέντρα διασκέδασης αποτελούν ανεξάρτητη δραστηριότητα Επιχείρησης της οποίας οι όροι και οι προϋποθέσεις περιγράφονται στην ανωτέρω σχετ. (α) και ειδικότερα στο άρθρο 14 υποκατηγορία Β παρ. 2 και η άδειά τους χορηγείται μετά από γνωμοδότηση του πρωτοβάθμιου συμβουλίου Θεάτρων και κινηματογράφων.
Η δεύτερη δραστηριότητα που επιθυμεί να αναπτύξει η ίδια επιχείρηση θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα αυτοτελούς συγκρότησης (παρασκευαστηρίου, αποχωρητηρίων κ.λ.π), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.Εκτός των ανωτέρω τα στεγασμένα κέντρα διασκέδασης για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την ηχορύπανση σύμφωνα και με το σχετ.(β) η λειτουργία τους προϋποθέτει ηχοαπομονωτική ικανότητα με κλειστές πόρτες και παράθυρα για την εξυπηρέτηση των θαμώνων του.

 

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΣΥΡΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Εγκύκλιοι. Bookmark the permalink.

2 Responses to Υπουργείο Υγείας : Διευκρίνηση σχετικά με τα κέντρα διασκέδασης

  1. Ο/Η saint976 λέει:

    Δηλαδή κύριε Σύρο που εισαι κ προϊστάμενος ,αν σερβίρει με την χρήση προθαλαμου δεν ειναι νομιμότητος;;;; Δεν θα υπάρχει ηχορύπανση !!!!αντιθετα σε όσες καφετέριες – μπαρ εχεις υπογράψει αδεια λειτουργιας κ μουσικής 80 db οταν θα σερβίρουν έξω θα ακούγεται η μουσικη τους!!!!! Άρα ηχορύπανση…..κ γιατι μιλαμε για νεα δραστηριότητα ;;;τα προσφερόμενα είδη του κέντρου διασκέδασης θα προσφέρει πχ ποτό!!!! Οποτε με την ίδια συγκρότηση….. Όπως θέλετε τα εφαρμοζετε κάθε φορά…άλλες φορές παρθένες όπως τωρα κ άλλες φορές κάνετε τον ίδιο νομο ΛΑΣΤΙΧΟ!!!!!!!!

  2. Ο/Η saint976 λέει:

    Δηλαδή κύριε Σύρο που εισαι κ προϊστάμενος αν σερβίρει με τη χρήση του προθαλαμου τα προσφερόμενα είδη που εχει ήδη σαν κδ υπάρχει πρόβλημα;;;;καμία ηχορύπανση!!!!αλλωστε εσείς έχετε δώσει Αδειες σε καφετέριες που για να σερβίρουν στον έξω χωρο δεν εχουν προθάλαμο κ βγαίνουν 80db στον έξω χωρο!!!!!εκει δεν σκεφτήκατε οτι ή έξω χωρο θα εχει σαν μαγαζί ή μουσική μέσα…κ τα δυο δεν γίνεται!!!! Αλλα αλλού κύριε Σύρο κάνετε τον νομο ΛΑΣΤΙΧΟ κ αλλού τις παρθένες!!!!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s